Incearca baile de sanatate si frumusete la tine acasa - Efect garantat!

Incearca baile de sanatate si frumusete la tine acasa - Efect garantat!
Raluca Cristea
Luni, 21.03.2011

Cuprins

Nu trebuie sa mergi neaparat la SPA pentru o baie relaxanta de frumusete si sanatate! Ai doar nevoie de putin timp liber si de o cada spatioasa, chiar la tine acasa! Adauga ingredientele potrivite si iti vei transforma baia intr-un centru SPA!

Tonifianta, relaxanta si revigoranta o baie ca la carte este remediul excelent dupa o zi stresanta si nu numai! Daca citesti acest articol de acasa, atunci sursa ta de relaxare, infrumusetare si sanatate este la cativa pasi distanta - in baie!

O cada plina cu apa calda in care adaugi infuzii de plante, sare de mare sau uleiuri esentiale este cea mai buna metoda de acasa pentru a combate numeroase surse de disconfort printre care:
- stresul;
- insomnia;
- nervozitatea;
- durerile fizice;
- toxinele;
- iritatiile pielii;
- aspectul tern al pielii.

Mai jos ai cele 4 tipuri de bai pe care trebuie sa le incerci daca vrei sa te bucuri de relaxare totala si o piele din ce in ce mai frumoasa!

centru SPA

Baile cu infuzii de plante

Pentru o baie relaxanta, terapeutica si care tonifiaza pielea, plantele iti vin in ajutor - uscate, proaspete sau sub forma de infuzie concentrata.

Daca preferi sa folosesti plantele ca atare, pune intr-un saculet de tifon 200-250 de grame de plante sau dintr-o singura planta si atarna saculetul de robinet, astfel incat apa care umple cada sa treaca mai intai prin saculetul cu plante. In cazul in care preferi infuzia concentrata, lasa pe aragaz 500ml de apa la clocotit, apoi pune peste ea 6-7 lingurite de infuzie. Acopera vasul si lasa-l sa infuzeze timp de 10 minute, apoi toarna acest amestesc in apa din cada.

O baie cu plante nu are doar efect relaxant, ci si terapeutic. In acest sens, cel mai important este sa alegi plantele potrivite, astfel:

- impotriva insomniei, nervozitatii sau anxietatii, alege infuzia de musetel, tei sau levantica;
- impotriva racelii, fa o baie de 15-20 de minute in care ai adaugat infuzie din frunze de urzica si flori de tei, plus cateva picaturi de ulei de pin sau eucalipt;
- impotriva durerilor (menstruale, de spate, de cap sau articulare) alege menta, florile de musetel, coada soricelului sau coaja de salcie alba ;
- impotriva dermatitei, eczemelor si acneei, poti folosi coaja de stejar, taratele de grau si acele de conifere.

tratament cu argila

Baile tratament cu argila

Puncte negre, cosuri, pori dilatati... este imposibil sa nu te fi confruntat macar cu una dintre aceste probleme ale pielii, care nu afecteaza doar tenul ci si alte zone ale corpului: gat, piept, spate, fese!

O baie tratament cu argila este solutia ideala pentru a curata intreaga suprafata a pielii. Jumatate de cada umple-o cu apa fierbinte: aburii si aerul umidificat deschid porii pielii, iar acesta este primul pas pentru ca pielea sa absoarba substantele active de care are nevoie. Restul de apa pe care o lasi sa curga in cada trebuie sa fie usor calduta, ca sa nu te frigi apoi.

Prepara-ti o pasta exfolianta din apa calda, praf de argila, cateva boabe de struguri si o lingura de sare de mare. Amesteca-le bine apoi toarna peste ele o lingura de infuzie de musetel si o lingura de miere. Amesteca toate ingredientele bine, iar pasta obtinuta intrinde-o pe zonele cu probleme sau chiar pe tot corpul. Lasa sa actioneze 7-10 minute, apoi cufunda-te in apa calda pentru alte 5-10 minute. Incheie ritualul de infrumusetare cu un dus cu apa calduta.

 sare de mare

Baile cu sare marina

Baile cu sare marina (sare de mare) au o multime de efecte pozitive, printre care:
- alunga oboseala si nervozitatea;
- curata eficient si catifeleaza pielea;
- elimina toxinele;
- stimuleaza circulatia sangvina;
- ajuta la tratarea sindromului mainilor si picioarelor reci, survenit tot din cauza circulatiei sangvine deficitare;
- calmeaza durerile si tensiunile musculare.

Iata cum se prepara amestecul medicament! Intr-un bol mai mare pune un pahar mediu cu sare marina, 2 pahare mici cu bicarbonat de sodiu si 2 lingurite cu glicerina (glicerina o poti inlocui cu ulei de masline). Omogenizeaza ingredientele si toarna amestecul in apa din cada, a carei temperatura nu trebuie sa depaseasca 38°C. Imbaiaza-te in acest amestec aromat si relaxant timp de 10-15 minute.

La final, fa un dus cu apa calduta in jeturi puternice, care maseaza eficient pielea si stimuleaza circulatia sangelui. Pune-ti repede halatul pufos de baie si baga-te sub plapuma, de unde este de preferat sa nu mai iesi. Asadar, cel mai bun moment pentru o baie cu sare marina este inainte de ora de culcare!

Baile cu uleiuri esentiale

O baie calda si parfumata cu uleiuri esentiale este tot ce iti trebuie seara, dupa o zi stresanta la serviciu.

Umple cada cu apa calda spre fierbinte si toarna 15 picaturi dintr-un singur ulei esential sau mai putin picaturi din 2-3 uleiuri diferite. Important este sa nu depasesti cantitatea de 15 picaturi la o cada cu apa.

Dupa ce ai turnat uleiul, agita putin apa pentru ca acesta sa se difuzeze.

Iata ce uleiuri trebuie sa folosesti, in functie de nevoile corpului tau:

- impotriva insomniei sau stresului alege uleiul din mandarin, levantica, busuioc sau vetiver;
- impotriva gripei sau racelii, apeleaza la uleiul din brad, pin, eucalipt, cimbru sau lemn de cedru;
- impotriva durerilor menstruale, alege uleiul din lavanda, rozmarin, grepfrut sau mesteacan.

uleiuri esentiale

Nu uita!

Pentru o relaxare completa, apeleaza cu incredere la betisoarele parfumate, lumanarile aromate, petalele de sapun sau de flori si pe fundal, muzica instrumentala de genul celei Buddha Bar. Inainte sa te cufunzi in apa, micsoreaza intensitatea luminii sau stinge unul dintre becuri.

Relaxare placuta!


Articole care te-ar putea interesa:

Top 10 cele mai stresante joburi!
Yeastrol - remediul eficient impotriva candidozei vaginale
Uita de intoleranta la gluten!

Subiecte de pe forum:

Cum sa scapam de stres?
Sindromul Oboselii Cronice
Ozonoterapia
Articolul urmator »
Za'atar: beneficii și mod de utilizare
Za'atar: beneficii și mod de utilizare
Raluca Margean | Luni, 30.09.2024
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (58)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ulei de batană: beneficii și mod de utilizare
Raluca Margean | Duminică, 29.12.2024
mada (anonim)
23 aprilie 2011 10:10

in cada e destul de bine sa te bucuri de aceste tratamente...dar ce te faci daca locuiesti la tara? nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar arata o sedinta spa acasa ...undeva la tara:))

vavivum
22 martie 2011 19:07

Super articolul! Felicitari!! =)

claudea
22 martie 2011 18:06

Cel mai bun articol in aceasta tema!

mada_luna (anonim)
22 martie 2011 08:08

eu nu am cada, dar asa imi este dor de o baie aromata... urmatorul apartament in care voi locui cu siguranta va avea cada. intr-adevar, efectele unor momente de ralxare in cada cu apa fierbinte si superb mirositoare, dupa o zi de munca agitata, pentru mine face minuni. suprb articolul

Adina (anonim)
22 martie 2011 07:07

mai trebuie doar sa gasim timpul necesar :) in rest...totul e perfect :)

vicky (anonim)
21 martie 2011 19:07

Suna bine... :)

Ne găsești pe