Ai limba crapata? Iata care sunt cauzele!
Cuprins
Probabil ca ai observat deja ca medicii obisnuiesc sa verifice si aspectul limbii atunci cand te consulta. Ei pot sa isi dea seama daca suferim de anumite afectiuni doar printr-o simpla privire aruncata acestui organ. Limba poate sa indice o multime de informatii despre starea in care se afla organismul unei persoane. Fisurile care apar pe suprafata ei si starea de uscaciune pot reprezenta un motiv de ingrijorare ori nu? Afla care sunt cauzele limbii crapate si ce poti sa faci in acest sens!
Limba crapata, semn de boala?
Nu intotdeauna durerea este singurul simptom pe care il are o afectiune, ci ar trebui sa fii atenta la alte semne pe care ti le transmite corpului tau, iar limba crapata poate fi unul dintre ele. Fisurile respective pot sa fie doar o reactie la un anumit obicei abuziv ori simptomul unei afectiuni pe care nici macar nu stiai ca o ai. O limba sanatoasa ar trebui sa aiba aspect de carne proaspata, sa nu prezinte depozite albicioase in cantitati mari, sa nu fie uscata ori crapata si sa fie ferma. Citeste in continuare care ar putea sa fie cauzele limbii crapate.
Cauzele limbii crapate
Chiar daca limba crapata nu creeaza un disconfort mare, mai putin in cazurile in care fisurile respective sunt adanci, nu inseamna ca nu ar trebui sa acorzi atentie acestui aspect. Cu atat mai mult daca printre cauzele limbii ce prezinta crapaturi se pot numara si afectiuni mai grave.
Posibile cauze:
- consumul excesiv de alcool;
- fumatul excesiv;
- sindromul Down;
- sindromul Melkersson-Rosenthal (maladie neurologica intalnita rar, care se manifesta prin paralizii faciale periferice, inflamatie a buzelor si craparea limbii);
- reactii alergice la anumite alimente;
- febra;
- limba geografica ori glosita migratorie;
- cheilita granulomatoasa;
- absenta anumitor vitamine ori minerale din alimentatie.
Ia in considerare cauzele limbii crapate pentru a depista ceea ce se ascunde in spatele aspectului ei. Poate ca nu este vorba despre o afectiune grava, insa este important sa iti monitorizezi intotdeauna starea sanatatii.