Ai un stil de viata dezordonat? Te simti obosita? Acest produs este pentru tine!

Ai un stil de viata dezordonat? Te simti obosita? Acest produs este pentru tine!

Eugenia Dinescu, redactor

Daca in ultima vreme ti-a fost mai greu sa te concentrezi, productivitatea la birou a scazut insa anxietatea a crescut, iar buna-dispozitie pare sa te fi parasit, poate nu ar trebui sa dai vina imediat pe astenia de toamna.  Deficitul de magneziu poate reprezenta una dintre cauzele responsabile pentru starile de insomnie, iritabilitate si migrene, insa, din fericire, exista cateva metode simple pentru a restabili echilibrul organismului tau. Descopera, in continuare, care sunt beneficiile magneziului si care sunt cele mai bune surse pentru a combate carenta de magneziu!

 

Te ajuta sa iti relaxezi muschii si mintea

Al patrulea dintre cele mai importante 7 minerale esentiale pentru organism, magneziul este considerat un veritabil antidot pentru stress, gratie capacitatii sale pentru a induce o stare de relaxare. Medicii il recomanda nu doar pentru relaxarea psihica, dar si pentru cea a muschilor. Daca ai observat ca frecventa cu care  se intampla sa ai spasme musculare involuntare si crampe a crescut, suplimentarea nivelului de magneziu din organism poate fi solutia pentru a pune capat acestor simptome.   Pentru un adult sanatos, un nivel este de 25 de grame de magneziu reprezinta un nivel normal de concentratie a magneziului in organism, iar un simplu set de analize  iti va confirma daca  deficitul de magneziu reprezinta sau nu cauza dezechilibrelor din organism.

 

Te protejeaza de boli ale inimii si reduce riscul depresiei

De asemenea, magneziul este recomandat pentru a preveni pierderea auzului, formarea pietrelor la rinichi si reducerea migrenelor, insa beneficiile sale sunt mai numeroase de atat.  Specialistii au descoperit ca magneziul este implicat in peste 300 de reactii din corpul uman, in special la nivelul sistemului nervos.  Mai exact, magneziul este esential pentru conversia aminoacizilor esentiali in serotonina, supranumita si “hormonul fericirii”.  Un dezechilibrul al nivelului de magneziu  se va reflecta si in mecanismul de producere a serotoninei la nivelul creierului, ceea ce poate da nastere starilor de anxietate sau depresie.

Buna functionare a inimii si sistemului cardiovascular depind, de asemenea, de nivelul magneziului din corp.  Unul dintre cele mai frecvente efecte ale carentei de magneziu o reprezinta spasmul coronarian, o afectiune care intrerupe fluxul de sange spre inima.  Asigura-te, asadar, ca dieta zilnica este bogata in surse de magneziu, pentru a reduce riscul de a dezvolta aritmii, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, angina pectorala, cardiomiopatie, sau chiar producerea unui infarct miocardic. 

 

Care sunt cele mai bune surse de magneziu?

Alimentatia echilibrata si mesele luate la intervale regulate de timp sunt doua lucruri esentiale pentru o sanatate de fier, in special daca ai un deficit de magneziu. Daca dieta ta se bazeaza mai ales pe alimente fainoase, carne si lactate, sansele de a te confrunta cu un nivel insuficient de magneziu sunt mai mari, deoarece aceste grupe de alimente au un continut extrem de scazut din acest mineral esential.
In schimb, incearca sa introduci mai des in dieta ta legume frunzoase (spanac, urzici, varza kale dar si alge sau patrunjel), fructe oleaginoase, avocado si creveti, fasole, linte, naut si orez brun, toate o sursa importanta de magneziu usor de asimilat de catre organism.   In plus, daca esti o carnivora convinsa,  obiceiurile tale alimentare pot reprezenta cauza deficitului de  magneziu. Consumand carne in exces, poti mari cantitatea de calciu si fosfor prezenta in organism, doua minerale care  diminueaza capacitatea de  absorbtie a magneziului.


Pentru a te asigura ca echilibrul tau interior nu va avea de suferit din cauza deficitului de magneziu, poti incerca un supliment alimentar! 


 Ultra Magneziu, 60 tablete
4 blistere x 15 tablete, 24 lei

Ultra Magneziu este un supliment vegan-friendly care te va ajuta sa reglezi nivelul de magneziu din organism, fiind indicat in special pentru:

- persoanele cu un stil de viata dezordonat;
- persoanele care se simt obosite sau cu un dezechilibru emotional;
- persoanele de peste 50 de ani;
- persoanele cu hipertensiune arteriala, afectiuni cardiace, diabet zaharat, osteoporoza, boli psihice, afectiuni neuromusculare;


Viziteaza magazinul online VavianPharma si descopera o gama larga de produse si suplimente alimentare pentru sanatatea ta si a intregii familii!

Articolul urmator
Care este cea mai sănătoasă pâine, potrivit specialiștilor în nutriție
Care este cea mai sănătoasă pâine, potrivit specialiștilor în nutriție
Ce produs de make-up esti?
Incepe quiz
Ce produs de make-up esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.