9 tipuri periculoase de durere radiantă

9 tipuri periculoase de durere radiantă
Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro
Marţi, 13.06.2017

Cuprins

Durerile pe care le resimțim în diferite părți ale corpului sunt cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Nu doar că ne simțim îngrozitor, însă ne strică și întreaga zi! Uneori este atât de grav, încât suntem nevoiți să ne anulăm orice plan și să stăm în pat pentru până seara. Deși luăm pastile pentru a ne simți mai bine, durerea parcă nu vrea să ne lase. Acest lucru se întâmplă îndeosebi în cazul durerii radiante.

Există mai multe tipuri de dureri. Conform webmd.com, durerile pot fi acute și cronice, cele cauzate de lezarea țesuturilor și cele care se resimt atunci când nervii sunt afectați. Durerea radiantă este de fapt durerea cronică. Aceasta durează mai mult decât durerea acută și este în mod normal rezistentă la medicamente. De obicei, este asociată cu alte boli grave și de aceea cunoașterea tipurilor acestora este importantă pentru evitarea unor afecțiuni serioase.

femeie care se tine de cap

Iată care sunt cele 9 tipuri de durere radinată periculoase

Durere în piept și în brațul stâng

grafic durere radianta

Durerea medie și intensă în zona pieptului și a brațului stâng indică o problemă cardiacă sau o boală de inimă. Deoarece ventriculele inimii trimit semnale sub formă de impulsuri la același nivel cu coloana vertebrală, o persoană cu probleme cardiace poate simți adesea dureri în această zonă a spatelui.

Cei care experimentează astfel de dureri trebuie să meargă imediat la medic. Pe baza stării de sănătate a pacientului și a gravității afecțiunii inimii, doctorul va prescrie medicamente și va sugera viitoare planuri de tratament.

Durere de umăr și de gât

grafic durere radianta

O persoană care acuză durere de umeri și în zona superioară a gâtului trebuie să meargă neapărat la un specialist, deoarece o asemenea durere indică de fapt că există o afecțiune a plămânilor. Dacă individul are probleme de respirație, durere în zona gâtului și o durere intensă la umeri, atunci este nevoie de sfatul medicului. Din cauza problemelor respiratorii, nervul frenic (nerv motor principal al diafragmei) din zona coloanei vertebrale trimite semnale, cauzând astfel durere.

O masare delicată a gâtului ar trebui să mai eilibereze din durere, cel puțin temporar.

Umeri, gât și sub coastele din partea dreaptă

grafic durere radianta

În timp ce afecțiunile plămânilor se manifestă prin durere în partea frontală a gâtului, problemele de ficat și de vezică biliară se resimt în zona superioară a umerilor și în partea dreaptă, sub coaste, în față. Astfel de dureri pot indica afecțiuni grave ale ficatului și ale vezicii biliare. Dacă durerea persistă, este indicat să vezi un medic urgent.

Zona stomacului

grafic durere radianta

Durerile în această zonă apar în cazul persoanelor care au probleme cu stomacul și pancreasul. Această durere este extrem de greu de identificat, deoarece majoritatea indivizilor crede că apare din cauza poziției incorecte a corpului, a sedentarismului sau a unei entorse.

Nerecunoscând cauza acestei dureri, multe persoane ajung într-o stare destul de gravă la spital. Este bine să acorzi o atenție deosebită durerilor sau disconfortului din aceste zone, deoarece în timp se pot agrava. Doctorul este singurul care poate să îți spună cauza exactă și care poate să îți ofere cel mai bun tratament.

Abdomen

grafic durere radianta

Durerea în zona buricului arată, de fapt, existența unei probleme a intestinului subțire. Aceasta apare atunci când există o tulburare gastrică sau ca urmare a spasmului intestinal. Durerea în partea inferioară a abdomenului mai poate indica și probleme de colon sau apendicită. Orice simptom trebuie luat în considerare și evaluat de un medic.

Abdomen inferior

grafic durere radianta

Atunci când durerea se apropie de partea inferioară a abdomenului, aceasta poate să îți indice faptul că ai probleme de colon sau chiar apendicită. Aceste simptome sunt vitale și trebuie să consulți medicul imediat. Dacă doctorul îți va spune că nu ai nimic, atunci durerile vor putea fi ameliorate cu ajutorul schimbării dietei și a exercițiilor fizice, desigur, supravegheate de un specialist în kinetoterapie.

Zona superioară a picioarelor și pelvis

grafic durere radianta

Bolile de rinichi adesea își fac simțită prezența printr-o durere în partea superioară a picioarelor, în zona inferioară a abdomenului și în pelvis. De asemenea, durerile în zona inferioară a pelvisului pot indica probleme cu vezica urinară.

Zona inferioară a pelvisului

grafic durere radianta

Atunci când simți durere în zona inferioară a pelvisului, este posibil ca vezica ta urinară să nu mai funcționeze cum trebuie. Atunci când rinichii sunt măriți sau vezica biliară este bolnavă, inflamația trimite impulsuri nervoase către anumite zone ale corpului.

Zona inferioară a abdomenului, de o parte și de alta

grafic durere radianta

Orice afecțiune a ovarelor poate duce la durere în ambele părți ale abdomenului. Chisturile ovariene, cancerul sau tumoarea sunt principalele afecțiuni care pot rezulta într-o durere de ovare. Chiar și o infecție minoră poate cauza niște înțepături puternice în această zonă. Pentru diagnostic și tratament, consultă-te cu medicul tău ginecolog.

Identificarea la timp a acestor dureri radiante periculoase îți poate salva viața. Acestea indică o boală gravă care, odată depistată, poate fi tratată înainte să avanseze. De aceea, fiecare persoană trebuie să știe ce anume cauzează aceste dureri și cum le poate identifica.

Vezi si
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Marţi, 13.06.2017
Uleiurile de semințe: sunt sau nu toxice?
Uleiurile de semințe: sunt sau nu toxice?
Raluca Margean | Marţi, 13.06.2017

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Ceai de oregano: beneficii și mod de administrare
Ceai de oregano: beneficii și mod de administrare
Raluca Margean | Joi, 18.07.2024
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Andreea Baluteanu | Miercuri, 14.02.2024

Ne găsești pe