Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Cum te îmbolnăvești de cancer fără să știi

Vineri, 17.03.2017

Toată lumea este stresată la un moment dat în această viață. În doze mici, stresul poate avea efecte pozitive, făcându-ne mai atenți și îmbunătățindu-ne performanțele intelectuale. Însă stresul pe perioade îndelungate poate contribui la o presiune ridicată a sângelui și la probleme mintale, precum anxietatea și depresia.

Stresul psihologic descrie ceea ce oamenii simt atunci când se află sub o stare de presiune mentală, fizică sau emoțională. Stresul poate fi cauzat de responsabilitățile zilnice sau de evenimentele ce țin de rutină, dar și de evenimente mai puțin comune, precum traume sau boli de care noi sau persoanele apropiate suferim. Atunci când o persoană simte că nu este capabilă să controleze schimbările care apar în activitățile zilnice, apare suferința emoțională. Această suferință a devenit din ce în ce mai cunoscută ca factor ce reduce calitatea vieții și chiar durata acesteia.

femeie dezamagita la birou

Iată cum te îmbolnăvești de cancer fără să știi!

Deși legătura dintre cancer și stres nu este foarte clară, unele studii au indicat că anumiți factori psihologici pot, într-adevăr, să crească riscul de a dezvolta această boală necruțătoare. Legătura dintre stresul psihologic și cancer poate apărea în mai multe moduri. De exemplu, oamenii care se află sub un nivel ridicat de stres pot dezvolta anumite comportamente toxice, așa cum este fumatul, mâncatul în exces, consumul de alcool. Acești factori cresc riscul de a dezvolta cancer.

De asemenea, evenimentele stresante din viața noastră pot crește nivelul de hormoni din organism, afectându-ne astfel sistemul imunitar. Există studii care leagă stresul de apariția cancerului de sân, însă nu suficient de puternice pentru a afirma că un stil de viață agitat duce în mod clar la instalarea acestui tip de cancer. Așadar, singurul lucru de care ar trebui să fim îngrijorați atunci când vine vorba de stres este comportamentul nesănătos ce ar putea să ne îmbolnăvească.

femeie suparata la geam

Ce trebuie să faci pentru a-ți menține starea de sănătate

Când suntem stresați, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să eliminăm cauzele stării de agitație. Totuși acest lucru se poate dovedi dificil, mai ales dacă avem de-a face cu stresul cronic. Chiar dacă nu poți scăpa de aceste surse de stres, poți învăța să îl ții sub control.

Vorbește cu un specialist

Psihiatrul și psihologul te pot învăța metode sănătoase de a face față stresului. Aceste strategii pot include discuții terapeutice și terapie comportamentală. Activitățile învățate îți pot ajuta creierul să refacă conexiunile dintre gânduri, emoții și comportamente. Psihologul te poate învăța să îți îmbunătățești aceste unelte mentale, pentru a scăpa de grijile și de anxietatea care îți afectează sistemul imunitar.

Meditație și yoga

Meditația și yoga pot combate stresul. Activitățile ce presupun mișcare îți eliberează mintea de stres, ocupând-o cu o stare de relaxare. De asemenea, acestea îți îmbunătățesc semnificativ calitatea vieții și starea de spirit. Încearcă să îți păstrezi cel puțin 20 de minute zilnice din timpul tău prețios pentru a medita și a te relaxa. Gândește-te, în liniște și cu ochii închiși, la lucrurile care te fac fericită.

Dormi suficient

Somnul odihnitor este cel mai bun remediu împotriva stresului. De, asemenea, somnul este foarte important pentru menținerea funcționării corecte a sistemului imunitar. Odihna îți mai influențează și starea de spirit, memoria și abilitatea de a te concentra, spun experții. Regula celor 8 ore de somn pe noapte ar trebui să fie respectată cu sfințenie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!