Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce înseamnă când auzi vâjâit în ureche și cum tratezi această problemă

Vineri, 16.02.2018

Dacă auzi un vâjâit, un bâzâit sau alte sunete ciudate în ureche, înseamnă că suferi de tinitus. Zgomotul poate fi puternic sau mai slab ca intensitate și poate varia în timp, însă este extrem de neplăcut. Iată ce poți face ca să scapi de această afecțiune!

Tinitusul sau vâjâitul în urechi este o afecțiune destul de des întâlnită. Zgomotele neplăcute devin supărătoare mai ales dacă este liniște în cameră sau încerci să adormi. De aceea, în cazuri grave, vâjâitul în urechi îți poate afecta sănătatea, ducând la depresie și insomnie.

Tinitusul poate fi însoțit de surzenie, însă nu este o legătură între ele. Multe persoane care suferă de tinitus nu au probleme cu auzul.

De ce apare vâjâitul în urechi

Tinitusul poate fi provocat de infecții, dar și de alte cauze, precum expunerea îndelungată la zgomote puternice. În acest caz, apare și pierderea auzului. Desigur, sunt mai expuse persoanele care lucrează într-un mediu cu foarte mult zgomot, care implică folosirea armelor de foc, muncitorii de pe șantier sau sunetiștii.

Există însă și alte cauze, mai greu de identificat: infecții ale urechii, dop de ceară, tumori benigne ale nervilor auditivi. Unele medicamente pot provoca tinitus, ca efect secundar. Printre acestea se numără aspirina, anumite antibiotice, sedativele și antiinflamatoarele.

Procesul natural de îmbătrânire poate provoca această afecțiune, ducând la deteriorarea anumitor regiuni ale urechii. Un alt fenomen care poate duce la tinitus este otoscleroza, o boală care constă în blocarea și întărirea micilor oase din urechea medie.

analiza tinitus

Hipertensiunea arterială, problemele circulatorii și boala Meniere pot fi alte cauze ale vâjâitului în urechi. Diagnosticul trebuie pus de un medic specialist ORL, iar tratamentul se recomandă în funcție de problema depistată.

Tratamentul pentru vâjâit în urechi

În funcție de cauza tinitusului, medicul îți va recomanda tratamentul potrivit. Acesta poate presupune o simplă curățare a dopului de ceară, combaterea unei infecții la nivelul urechii sau operație, pentru eliminarea unei tumori sau a unor depuneri de calciu pe osul urechii.

Există și medicamente recomandate pentru tinitus. Cele mai multe sunt pentru a combate anxietatea, precum Valium sau antidepresivele. Medicii au observat că stresul, oboseala și depresia agravează foarte mult intensitatea tinitusului. De aceea, eliminarea acestor stări psihice este esențială pentru ameliorarea simptomelor.

Un alt remediu, care poate ușura simptomele vâjâitului în urechi, îl reprezintă dopurile de spumă. Acestea sunt foarte bune pentru protejarea și igiena urechii, atenunând și zgomotele puternice. Protejarea de zgomotele intense previne agravarea tinitusului, dacă afecțiunea s-a instalat deja.

Poți alege dopurile speciale Solos, de la Vavian Pharma, care sunt foarte simplu de folosit. Trebuie doar să modelezi dopul cu degetele și să-l introduci ușor în ureche. În doar câteva secunde, dopul se va ajusta în funcție de forma canalului auditiv. dop de spuma

Acum știi ce înseamnă dacă auzi zgomote neplăcute în ureche. Tinitusul poate avea diferite cauze, de aceea trebuie să mergi la medic imediat ce apare această problemă. Diagnosticată din timp, afecțiunea va fi mai ușor de tratat, iar vâjâitul în urechi se va atenua.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!