Ceai pentru plămâni: proprietăți și efecte adverse

Ceai pentru plămâni: proprietăți și efecte adverse
Paula Rotaru

Virusurile, alergiile și poluarea se numără printre cauzele principale ale afecțiunilor pulmonare. Infecțiile tractului respirator, cum este bronșita, pot duce la inflamații ale plămânilor, care se manifestă prin lipsa de aer, strănut, senzație de apăsare pe piept și tuse însoțită de mucus, flegmă sau spută de diverse culori.

Dacă ai astfel de simptome, este important să te adresezi medicului pentru depistarea cauzei și instituirea unui tratament medical adecvat. Există însă și remedii naturale care te pot ajuta să ții sub control simptomele, dar nu trebuie să apelezi la ele fără a te consulta în prealabil cu medicul, scrie realpharmacy.com. Respectă cu strictețe dozajul recomandat și nu urma tratamente naturiste în paralel cu cele medicale, pentru că plantele pot reduce sau amplifica efectele medicamentelor.  

Ceaiurile din plante, de exemplu, pot avea efect expectorant și ajută la eliminarea secrețiilor care blochează căile respiratorii. De asemenea, au proprietăți antibacteriene și tonice, fiind utile în tratarea infecțiilor, febrei și gripei.

Vezi în galeria foto de mai sus câteva exemple de ceaiuri pentru plămâni care pot ameliora simptomele neplăcute!

Ceai de iarbă mare Vezi galeria foto » Ceai de păducel Ceai de cimbru

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.