Cercetătorii dau verdictul sumbru: vaccinul anti-COVID-19 nu vindecă de tot, doar reduce severitatea simptomelor

Cercetătorii dau verdictul sumbru: vaccinul anti-COVID-19 nu vindecă de tot, doar reduce severitatea simptomelor

Cristina Gherghina

În timp ce întreaga planetă așteaptă cu sufletul la gură ziua în care vaccinul anti-COVID ne va scăpa de această pandemie, specialiștii spulberă speranța din sufletul oamenilor. Se pare că vaccinul în cauză nu poate oferi imunitate de 100% împotriva coronavirusului, a avertizat Kate Bingham, coordonatorul grupului de cercetare științifică din Marea Britanie, responsabil de găsirea unui vaccin eficient.

vaccin anticoronavirus

Kate le-a mai transmis parlamentarilor că este sigură că toată lumea va fi suferit de o formă de COVID până la începutul anului 2021. Totodată, a mărturisit că nu a fost optimistă în privința găsirii unui vaccin care ar putea proteja lumea împotriva virusului periculos. Potrivit spuselor sale, acest vaccin doar va ameliora intensitatea simptomelor, potrivit Daily Mail

De asemenea, specialiștii susțin că acest vaccin ar putea fi atât de slab încât persoanele în vârstă vor fi nevoite să ia două doze pentru a se putea proteja împotriva infectării cu COVID.

Citește și Coronavirus sau alergie de sezon? Diferențele și asemănările dintre simptomele COVID-19 și ale alergiilor respiratorii

"Sunt relativ optimistă că vom găsi în cele din urmă un vaccin care să poată trata întreaga populație", a transmis Bigham Comitetului pentru Știință și Tehnologie din cadrul parlamentului britanic. Bigham a mai spus că toată lumea își dorește ca acest vaccin miraculos să fie descoperit cât mai repede cu putință, dar, între timp, populația va trebui să se mulțumească cu un vaccin care doar va reduce severitatea simptomelor apărute în urma contractării coronavirusului. 

De menționat mai este că nu există vaccinuri eficiente pentru alte tipuri de coronavirusuri, precum SARS sau MERS, cu toate că în ultimii 20 de ani au existat zeci de încercări din partea speciliștilor pentru a le descoperi. 

Potrivit experților, aceste încercări au eșuat din cauza faptului că cercetările s-au oprit în momentul în care focarele de infectare au dispărut datorită distanțării sociale. 

Însă, pentru că această pandemie de coronavirus a afectat grav economia globală, cercetările pentru descoperirea unui vaccin au beneficiat de o multitudine de resurse financiare. În cele din urmă, un vaccin va fi descoperit, iar noi vom putea reveni la normal. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Ce nota dau barbatii sarutului tau?
Incepe quiz
Ce nota dau barbatii sarutului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.