Cum te îmbolnăvești de tiroidă dacă nu te speli corect pe dinți

Cum te îmbolnăvești de tiroidă dacă nu te speli corect pe dinți

Lorena Teacă

Perierea dinților reprezintă una dintre cele mai importante activități, care trebuie realizată de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara. Dacă nu îți cureți dantura ca la carte, riști să ai mari probleme de sănătate. În afară de carii și probleme ale gingiilor, dacă nu te speli corect pe dinți, te poți îmbolnăvi de tiroidă.

Tiroida reprezintă o glandă în formă de fluture, situată în partea din față a gâtului, care are rolul de a regla diferite procese metabolice ale organismului.

Cea mai mare concentrație de iod din organism se află în glanda tiroidă, substanță care produce hormoni vitali. Cu toate acestea, glanda tiroidă nu poate percepe diferența dintre iod și alte substanțe chimice asemănătoare. Administrarea repetată a acestor substanțe în organism crește șansele de îmbolnăvire a tiroidei.

Fluorul din pastele de dinți

Una dintre substanțele chimice realizate în laborator pentru a înlocui iodul este fluorul din apa de gură și pasta de dinți. Chiar dacă această substanță este benefică pentru smalțul dinților, studii recente au descoperit că poate provoaca diverse dezechilibre la nivelul tiroidei. 

Clorul din apă

Clorul este folosit pentru dezinfecție și se regăsește cu precădere în bazinele de înot, dar și în apa care curge de la robinet. Glanda tiroidă va percepe clorul precum iodul și-l va înlocui în organism, fapt ce cauzează multiple probleme în ceea ce privește buna funcționare a tiroidei.

În momentul în care te speli pe dinți, clorul din apa de la chiuvetă va afecta smalțul dinților prin erodare, iar cel din bazinele de înot crește riscul de apariție a cancerului, astmului sau a demenței.

Mercurul din lucrările dentare

Mercurul este des întâlnit în plombele de amalgam și poate provoca boli grave ale glandei tiroide.

Pentru a evita problemele tiroidei, folosește pastă de dinți fără fluor, bea apă filtrată și mergi la dentist pentru înlocuirea plombelor de amalgam.

Surse foto: iStock, Youtube, Pexels

Articolul urmator
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale
Incepe quiz
1 din 10 oameni identifică corect aceste animale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.