Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce sunt liniile invizibile de pe corp și cum te afectează

Marţi, 24.07.2018
de Ana Munteanu

Invidiem atât de mult animalele exotice precum tigrii, zebrele, leoparzii etc., încât am început să ne imprimăm hainele cu liniile lor. Credeți sau nu, asemenea lor, și corpul omenesc este acoperit de linii. Diferența constă în faptul că ale noastre sunt invizibile.

femeie cu abdomen perfect

Potrivit dermatologilor, pielea umană este acoperită, din cap până în picioare, de niște dungi invizibile numite Liniile lui Blaschko.

Ce sunt liniile lui Blaschko

Liniile lui Blaschko se desfășoară în sus și jos și imbrătisează tot trunchiul, pe brațe și pe picioare, ajungând chiar și pe față. La începutul anilor 1900, dermatologul german Alfred Blaschko a făcut public un raport conform căruia că erupțiile cutanate și negii de pe pielea pacienților săi par a urmări o cale simplă, ca și cum ar urma traseul unor linii invizibile deja existente. Cu toate astea, dungile în cauză nu urmează traiectoria sistemului nervos sau a vaselor de sânge și nu reprezintă niciun sistem cunoscut al corpului uman.

În timp, dermatologii au dezoltat ideile de la care În prezent, știm ceea ce suntem: relicve celulare a dezvoltării, dintr-o singură celulă, a omul actual. Fiecare dintre noi a început ca o singură celulă, după care a urmat o grupare de celule. Pe măsură ce celulele s-au divizat, s-au și diferențiat. Unele au devenit mușchi, altele oase iar altele s-au transformat în organe. Și altele au devenit piele. Pe măsură ce celulele au continuat să se dividă, s-au extins și s-au întins astfel încât să acopere o suprafața tot mai mare a corpului uman, liniile lui Blaschko fiind dovada moleculară a acestei evoluții.

Majoritatea oameniilor nu își vor vedea niciodată liniile de pe corp. Însă, așa cum a menționat și doctorul Blaschko, există zeci de boli ale pielii care urmează traiectoria trasată de aceste linii, dar cele mai multe dintre ele afectează anumite zone ale pielii, nu tot corpul. Dacă ar putea fi observate cu ochiul liber, aceste linii ar desena modele extrem de frumoase, observate numai dacă pielea umană este expusă luminii ultraviolete.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!