Doctorul Adrian Streinu-Cercel ne spune care este cel mai eficient tratament împotriva febrei

Doctorul Adrian Streinu-Cercel ne spune care este cel mai eficient tratament împotriva febrei

Cristina Gherghina

 Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţiose Matei Balş din București, a oferit câteva sfaturi utile și extrem de importante pentru români. Într-o intervenție telefonică la România TV, acesta a dezvăluit care este cel mai eficient tratament împotriva febrei. 

Potrivit profesorului Adrian Streinu-Cercel, în situația actuală, cei mai predispuși să fie contaminați cu coronavirus, sunt persoanele care suferă de boli cronice. Totodată, acesta îi îndeamnă pe cei care au simptome specifice COVID-19 să țină legătura cu medicul de familie și le recomandă împachetări cu un prosop ud în cazul în care fac febră. 

”Face mai mult decât orice paracetamol și nurofen”

"Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central. Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Citește și COVID-19 se poate transmite prin mâncare? Concluziile care ne liniștesc în aceste vremuri de panică

adrian streinu cercel

Sursă foto: Imgur

Mai mult, Adrian Streinu-Cercel le-a oferit sfaturi și celor care le aduc cumpărături oamenilor aflați în izolare. Acesta este cea mai sigură metodă prin care le puteți aduce cumpărăturile, fără riscul de a vă infecta cu noul coronavirus:

"Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati. Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta.   Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămţne cea curată la uşă. Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore", a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.

Citește și COVID-19: cum trebuie să mergem la medic, dacă este neapărat necesar! Reguli de bună purtare

 Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.