Ceaiuri bune pentru gușa polinodulară

Ceaiuri bune pentru gușa polinodulară
Redactor Alexa Galgau
Miercuri, 07.09.2016

Gușa polinodulară se prezintă printr-o umflătură la nivelul gâtului și este cauzată de o mărire a tiroidei, o glandă în formă de fluture localizată la baza gâtului, chiar sub mărul lui Adam. Deși această afecțiune nu este dureroasă, ea poate să cauzeze dificultate la înghițire și probleme de respirație, dacă gușa devine prea mare. Tratamentul depinde de mărimea gușei, de simptome și de cauzele care stau la baza umflării tiroidei.

Cea mai comună cauză a gușei polinodulare este lipsa iodului din dietă, dar poate fi provocată și de o producție redusă a hormonilor sau chiar de noduli care apar la nivelul glandei tiroide.

Principalul simptom al gușei polinodulare constă în apariția unei umflături la baza gâtului, acesta fiind și principalul motiv pentru care pacienții ajung la medic. Uneori însă, gușa polinodulară nu prezintă simptome și este descoperită destul de târziu. Semnele bolii pot fi:

- umflătura la baza gâtului;

- senzația de strâmtoare în gât;

- tuse și răgușeală;

- dificultate la înghițire.

Glanda tiroidă produce două tipuri de hormoni, T-4 și T-3. Aceștia circulă prin sânge și ajută la reglarea metabolismului, menținând modul în care corpul folosește carbohidrații și controlând temperatura corpului. Glanda tiroidă mai produce și calcitonină, un hormon care influențează nivelul de calciu din sânge. Atunci când ai gușă polinodulară, nu înseamnă neapărat că glanda tiroidă nu funcționează cum trebuie, deși poate fi vorba și despre acest lucru. Chiar dacă este mărită, glanda poate produce cantitatea normală de hormoni. Diagnosticarea corectă este esențială pentru a scăpa de această problemă.

Chiar dacă există ceaiuri care ajută în cazul în care ai gușă polinodulară, nu trebuie să tratezi singură această problemă, ci să te consulți cu un medic endocrinolog. Acesta poate determina cauza exactă a bolii și îți poate prescrie un tratament corespunzător, alături de care poți administra și niște ceaiuri care să ajute vindecarea.

Descoperă în galeria de mai sus ceaiurile indicate în caz de gușă polinodulară!

Vezi galeria foto » 3. Ceai de roiniță 4. Ceai de talpa-gâștei
Vezi si
Ceai de fenicul: beneficii și proprietăți
Ceai de fenicul: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Miercuri, 07.09.2016
6 ceaiuri care te ajută să respiri mai bine
6 ceaiuri care te ajută să respiri mai bine
Raluca Margean | Miercuri, 07.09.2016
Articolul urmator »
6 ceaiuri pentru memorie care au grijă de creierul tău
6 ceaiuri pentru memorie care au grijă de creierul tău
Raluca Margean | Duminică, 11.08.2024
Incepe quiz
Cât de manierată eşti la întâlnire?
Cât de manierată eşti la întâlnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fructoza: ce este și ce efecte are asupra organismului
Raluca Margean | Sâmbătă, 29.06.2024

Ne găsești pe