Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

O nouă alertă alimentară în România! 4 județe și Capitala, cel mai vizate!

Luni, 11.02.2019
de Ana Munteanu

După ce, în luna decembrie a anului trecut și în luna ianuarie a acestui an, au fost depistate ouă contaminate cu insecticid la o fermă din Scornicești, inspectorii sanitari au descoperit aproximativ 75.000 de păsări contaminate. Potrivit declarațiilor acestora, carnea găinilor este contaminată cu fipronil – o otravă folosită pentru a combate păduchii, gândacii, puricii şi căpuşele extrem de toxică și interzisă în Uniunea Europeană-, folosit într-o concentrație de 60 de ori peste limita admisă!

Pasari in gospodarie

Din fericire, potrivit autorităților, carnea nu a fost pusă la vânzare, și cele 75000 de păsări vor fi sacrificate, pentru a se evita infestarea populației.

Bilanțul alertei alimentare din decembrie 2018 este și mai tragic pentru proprietarii fermei în cauză: 160.000 de găini au fost eutanasiate şi peste 4 milioane de ouă au fost distruse. Cu toate acestea, până în momentul descoperirii, 100.000 de ouă contaminate au ajuns la vânzare, în județele Olt, Dolj, Argeș, Vâlcea, dar și în municipiul București. Pe deasupra, firma resposabilă - care până în prezent nu a făcut nicio declarație oficială prin care să comenteze situația - a primit o sancțiune contravențională de 12.000 lei și o emitere a unei ordonanțe de interzicere a activității pentru formațiunea DDD proprie.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!