Nu Skin

O tânără a murit de cancer de colon, după ce medicul i-a spus că este constipată. Ce simptome a ignorat!

Ionelia Olteanu

Cancerul de colon este una dintre cele mai grave boli în care șansele de supraviețuire sunt reduse, în special din cauza faptului că este diagnosticat prea târziu. Mulți dintre cei bolnavi ignoră semnele și ajung la medic atunci când administrarea unui tratament nu mai poate da rezultate. Cu toate că este asociat oamenilor în vârstă, cancerul de colon se poate manifesta și la tineri, principala cauză fiind obezitatea.

Un caz care a șocat întreaga lume prezintă povestea unei tinere de doar 19 ani care a murit de cancer de colon, după ce s-a prezentat la medic, iar doctorul i-a prescris laxative pentru constipație. Descoperă în articol cazul care ne-a șocat!

medic

Medicul i-a spus că este constipată, dar ea avea cancer de colon

Megan Pryde era din Anglia și avea doar 19 ani când destinul i-a fost curmat. Aceasta a fost diagnosticată cu o formă de cancer la colon care era mult prea agresivă și care nu putea fi tratată. Cu câteva luni înainte de a primi vestea sfâșietoare, medicul a analizat simptomele tinerei și i-a spus că este constipată, prescriindu-i un tratament cu laxative.

fata bolnava

Foto: Facebook @Megan Pryde

În ciuda verdictului primit, Megan a rămas aceeași fată optimistă și cu zâmbetul pe buze, care și-a trăit viața până la ultima clipă. A fost determinată să nu se lase învinsă de boală, așa că și-a continuat activitățile obișnuite. În ultimele luni de viața a strâns bani pentru acțiuni caritabile și pentru organizațiile care se ocupau cu avertizarea populației în legătură cu cancerul de colon.

megan pryde

Foto: Facebook @Megan Pryde

Prima vizită pe care Megan a făcut-o la doctor a fost cauzată de constipația puternică și durerile severe de stomac. Cu toate acestea, medicul a hotărât că nu este ceva grav și i-a prescris câteva laxative ca tratament. Durerile la stomac se intensificau din ce in ce mai tare, astfel că părinții începeau să se îngrijoreze. Au mers din nou la spital, unde doctorii au presupus că suferă de apendicită dar, la o analiză amănunțită, i-au găsit un chist pe ovar.

După cinci zile în care a fost supusă diferitelor investigații și colonoscopii, i s-a comunicat că are o tumoare. A fost un adevărat șoc pentru ea și pentru familia ei! Din păcate, tânăra a încetat din viață, boala fiind mult prea avansată pentru ca tratamentul să mai dea roade!

Simptomele cancerului de colon

Cancerul de colon poate fi tratat, cu condiția să fie diagnosticat la timp. Persoanele la care se descoperă în stadiu incipient au mai multe șanse de vindecare. Printre cele mai importante simptome pe care ar trebui să le iei în seamă, se numără:

Hemoragia rectală - aceasta este un semn clar al faptului că este posibil să ai cancer de colon;

Anemia prin carență de fier - pierderea de fier din organism este cauzată de sângerările anale, așa că o vizită la medic ți-ar putea spune dacă nivelul de fier este unul bun;

Durerea abdominală - durerile ascuțite la nivel abdominal pot fi provocate de tumoarea care determină fisurarea mucoasei stomacului;

Scăderea nejustificată în greutate - dacă mănânci suficient, dar, cu toate acestea, scazi în greutate în mod inexplicabil, acest lucru poate fi determinat de cancerul de colon, care modifică semnificativ felul în care substanțele nutritive sunt absorbite în organism.

Cazul fetei de 19 ani care a încetat din viață atât de dramatic ar trebui să ne servească o lecție: atunci când apar simptomele ce ar putea indica prezența cancerului de colon, se impune vizita la medic. În cazul în care nu ești mulțumită de diagnosticul primit, cere întotdeauna o a doua părere.

Surse foto: Facebook/ Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (26)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta