Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Alertă în Europa! Un medicament produs în China cauzează cancer

Redactor Divahair.ro

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului sunt în alertă, după ce au descoperit un ingredient cancerigen într-un medicament fabricat în China. Avertismentul vizează pastilele Valsartan, care conțin N-nitrosodimetilaminei (NDMA), o toxină descoperită în substanța activă a producătorului Zhejiang Huahai Pharmaceuticals.

pastile

NDMA este considerată o substanță cancerigenă, în urma testelor efectuate pe animale, potrivit site-ului AEM. Ingredientul periculos se găsește, în mod normal, în unele alimente și în surse de apă, dar nu provoacă daune în organism, atunci când este consumat în cantități mici. Potrivit unei evaluări preliminare, AEM estimează că ar putea apărea un caz nou de cancer la fiecare 5000 de pacienți care au luat cea mai mare doză (320mg) zilnic, timp de 7 ani. Rezultatele pornesc de la nivelul mediu de impurități detectat în substanța activă a acestui producător farmaceutic.

Companiile care au folosit ingredientul în medicamentele lor sunt rugate să le testeze, pentru a determina nivelul de NDMA pe care îl conțin. Specialiștii le recomandă celor care au urmat tratamentul cu acest medicament să nu caute un înlocuitor decât după o discuție cu medicul, deoarece nu există un risc imediat pentru pacienți.

Valsartan este recomandat bolnavilor care au probleme ale sistemului circulator - hipertensiune, infarct sau insuficiență cardiacă. Toate medicamentele valsartan care conțin substanța activă de la Zhejiang Huahai Pharmaceuticals au fost retrase din farmacii.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!