Organizația Mondială a Sănătății avertizează: băuturile foarte fierbinți cauzează cancer

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: băuturile foarte fierbinți cauzează cancer

Alexandra Dragoi

Sezonul rece pare să aibă în plan să mai rămână activ pentru ceva timp. Job-ul sau întâlnirile importante nu țin cont de vremea de afară, iar tu ești nevoită să ieși în frig. Care este primul lucru pe care îl faci ca să te încălzești? După ce te îmbraci gros cu mănuși, fular și fes în cap, pregătești repede o cană cu o băutură fierbinte. Ciocolata caldă este mai bună ca niciodată, nu? 

Ei bine, trebuie să știi că specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății trag un semnal de alarmă foarte serios în această perioadă. Se pare că băuturile calde sunt foarte nocive pentru organismul uman. Descoperă în rândurile de mai în jos care sunt riscurile la care ne expunem dacă bem băuturi fierbinți!

bautura calda

Adio băuturi fierbinți! 

Agenția Internațională pentru cercetarea cancerului clasifică băuturile fierbinți ca fiind cancerigene. Prin băuturi fierbinți ne referim la o temperatură a lichidului de peste 65 de grade Celsius. În Statele Unite, spre exemplu, cafeaua, ceaiul, ciocolata caldă și alte lichide care se beau fierbinți au o temperatură mai scăzută de 65 de grade, în urma acestor avertismente. 

Una dintre băuturile tradiționale din sudul Americii, Asia și Africa se servește la o temperatură foarte ridicată. Cercetătorii au demonstrat că în acele zone riscul de îmbolnăvire de cancer esofagian este mult mai ridicat. 

Atenție! Expresia ”o veste proastă nu vine niciodată singură” nu se mai aplică în acest caz. Cercetătorii care se ocupă de acest studiu au urmărit și dacă cafeaua are aceleași efecte negative asupra sănătății omului. 

Vești bune! Se pare că cercetătorii au ajuns la concluzia că această băutură atât de îndrăgită nu cauzează cancer. Cum este posibil? Cafeaua conține o mulțime de antioxidanți care protejează organismul de instalarea cancerului. Totuși, este important să știi că regula se aplică în cazul persoanelor care consumă între 4 și 6 cești de cafea pe zi. Însă consumatorii înrăiți dezvoltă alte afecțiuni, cum ar fi insomnia sau probleme digestive

Prin urmare, recomandarea medicilor este să ai o viață echilibrată. Chiar dacă nu bei 4-6 cești de cafea zilnic, poți să eviți cancerul printr-un stil de viață sănătos și, pe cât posibil, ingerarea unor băuturi calde, nu fierbinți! 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Scorul Roma: ce este și de ce este important
Scorul Roma: ce este și de ce este important
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.