Profesorul Hendrik Streeck, despre răspândirea coronavirusului: "Pentru a contracta virusul trebuie ca cineva să tușească în palmă, apoi să atingă mânerul, și după..."

Profesorul Hendrik Streeck, despre răspândirea coronavirusului: "Pentru a contracta virusul trebuie ca cineva să tușească în palmă, apoi să atingă mânerul, și după..."

Redactor Divahair.ro

Directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, Germania, Hendrik Streeck, a lansat de curând o teorie uluitoare. Acesta susține că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor…

Profesorul Hendrik Streeck a explicat într-o conferință de presă că noul său studiu s-a desfășurat în Heinsberg, ”epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania. În această regiune au fost înregistrate peste 1.400 de îmbolnăviri cu COVID-19, la o populație de 250.000 de locuitori, și 46 de decese.

Hendrik Streeck

Potrivit cercetătorului german, virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie, așa cum se vehiculase anterior.

Citeste si: Ordonanța militară 8: ce măsuri iau autoritățile pentru azilurile de bătrâni și alte centre de îngrijre

„Nu există niciun risc semnificativ de a contracta boala atunci când mergeți la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, din Austria. Când am luat probe de pe mânerele de la ușă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator. Pentru a contracta virusul ar fi necesar ca cineva să tușească în palmă, apoi să atingă mânerul de la ușă și imediat după o altă persoană să atingă mânerul și să-și atingă fața”, susține Hendrik Streeck, conform thelocal.de.

Astfel, profesorul susține că șansele de transmitere prin contactul cu suprafețe contaminate sunt destul de mici.

Maner tinut cu mana si puloverul

Același lucru l-a susținut anterior și virologul german Christian Drosten. Potrivit acestuia, COVID-19 se transmite prin „particule lichide”, deci nu prin aer. Într-un interviu, el explica faptul că noul Sars-CoV-2 este extrem de sensibil la uscare, așa că singurul mod de a-l contracta este prin „inhalarea picăturilor”.

Citeste si: Medicul Dan Gheban, despre reacția organismului la coronavirus: "Încep să mă prind de poantă"

Și totuși, alți experți au realizat, la rândul lor, studii, care prin care au arătat că noul coronavirus are o durată destul de lungă de viață pe anumite suprafețe. Spre exemplu, specialiștii de la Institutul pentru Sănătatea americanilor, care ține de Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din State, spun că virusul poate supraviețui 3 ore în aer, 24 de ore pe hârtie și până la trei zile pe materiale plastice și oțel inoxidabil.

Surse foto: Istock, Wikipedia

Articolul urmator
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.