Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

14 motive pentru care nu ai prieteni

Duminică, 26.08.2018

Dacă te numeri printre persoanele care se întreabă frecvent „de ce nu am prieteni?”, atunci e posibil ca problema să fie la tine. Nu, nu înseamnă că eşti neapărat o persoană rea, nedemnă de ceilalţi, ci e posibil să te străduieşti prea mult să fii pe placul tuturor. Află mai jos care sunt posibilele motive pentru care nu ai prieteni!

De ce nu ai prieteni? Iată câteva motive!

Te străduieşti prea mult

Dacă îţi faci liber în program oricând, insişti şi nu reuşeşti să aduci pe toată lumea la un loc, să îi mulţumeşti pe toţi, deși îi bombardezi cu invitaţii, propuneri şi planuri, e posibil ca ei să te perceapă insistentă, deranjantă şi să te ocolească. Nu că intenţiile tale ar fi rele, însă oamenii sunt aşa cum sunt, deci trebuie să înveţi că nu poţi şi nu trebuie să mulţumeşti pe toată lumea!

Ești o fire prea negativă

Dacă ai tendinţa să te plângi tot timpul, să îi încarci pe ceilalţi cu frustrare, energie negativă şi nemulţumirile tale, atunci nu e de mirare că nimeni nu mai rezistă în preajma ta. Câte persoane vor să îşi petreacă timpul liber ascultând numai lucruri sumbre, negative? Te regăseşti în descriere? Schimbă-ţi atitudinea şi ţi se va schimba şi viaţa!

prieteni

Nu eşti atentă la comportamentul celorlalţi

Dacă observi că persoana din faţa ta preferă să butoneze telefonul în timp ce tu vorbeşti, e un semn destul de clar că nu e interesat să te asculte, iar întâlnirea e doar o corvoadă. Nu e în regulă nici dacă se uită la ceas prea des, pentru că probabil abia aşteaptă ca întâlnirea voastră să se termine. Dacă tu crezi că este interesant ce spui, nu înseamnă că și interlocutorul are aceeași părere. Acordă atenție persoanei cu care discuți și schimbă subiectul dacă vezi că acesteia i se pare neinteresant sau plictisitor. 

Eşti egoistă

Poate nu ţi-au spus-o până acum, pentru că nu au vrut să te supere, dar e posibil ca prietenii tăi să se simtă doar nişte pioni în jurul tău. Dacă întâlnirile voastre sunt numai despre tine, despre ce ai tu de spus, de povestit, despre ce faci şi îţi doreşti tu, atunci e destul de firesc să înceapă să te ocolească. O întâlnire între prieteni ar trebui să fie un moment distractiv, în care să povestiţi şi să socializaţi, nu în care totul să se învârtă în jurul tău.

Eşti suspicioasă

Dacă eşti permanent suspicioasă, crezi că toţi au ceva de ascuns, că în spatele unei banale postări pe Facebook stă un mesaj ascuns despre tine, opreşte-te! O astfel de atitudine îţi poate pune prietenii pe fugă. Relaxează-te puţin şi scapă de mania persecuţiei. Nu totul este despre tine!

Te plângi tot timpul

Dacă te plângi în permanenţă, prietenii tăi ştiu deja că la următoarea întâlnire vei face acelaşi lucru şi, pe bună dreptate, vor prefera să evite ieşirile cu tine. Nimeni nu vrea să asculte cum te plângi, chiar şi fără motive întemeiate. E adevărat că prietenii trebuie să fie alături de tine, dar de aici şi până la a te plânge permanent de ceva... e cale lungă!

prietene care fac poze

Eşti un vampir energetic

Ai tendinţa să acaparezi discuţia, să te impui şi să îi bârfeşti pe ceilalţi? Atunci nu ar trebui să fii surprinsă că nu ai prieteni. Nimeni nu e prea mare fan bârfă, iar întâlnirile cu prietenii ar trebui să vă permită să dezbateţi diverse subiecte interesante sau distractive, nicidecum vieţile şi alegerile celorlalţi.

Vrei să ai întotdeauna dreptate

Ştii persoanele care insistă ca ele deţin adevărul absolut? Cele care limitează orice discuţie la „eu ştiu mai bine, sigur e ca mine”? Dacă eşti una dintre cele care consideră că are întotdeauna dreptate, iar ceilalţi habar nu au pe lume trăiesc, renunţă să mai fii surprinsă că nu ai prieteni! Astfel de prezenţe sunt obositoare şi capătă rapid eticheta de „enervante”.

Îţi cauţi prietenii doar la nevoie

Prietenul la nevoie se cunoaşte, dar asta nu înseamnă că e ideal să îţi cauţi prietenii doar atunci când ai nevoie de ceva. De fapt, aici nu prea mai poate fi vorba de prietenie. Dacă nu ieşiţi frecvent, nu vă vizitaţi şi nu îţi aminteşti de ei decât atunci când ai neapărat nevoie de ceva, atunci problema e la tine, nicidecum la ei.

Eşti geloasă

Eşti persoana care vrea să acapareze toată atenţia, iar atunci când nu se întâmplă aşa devii geloasă pe ceilalţi? S-ar putea ca ei să se fi săturat de o astfel de atitudine infantilă şi să evite să mai iasă cu tine. Nimeni nu vrea să îşi strice dispoziţia cu ieşirile tale deplasate!

Statutul social

Psihologic vorbind, oamenii se simt mai confortabil în jurul celor cu acelaşi statut social. Este un secret care poate fi ușor devoalat de limbajul corpului. Dacă s-a schimbat ceva major în viaţa ta, în special din punct de vedere financiar, e posibil ca prietenii tăi să te evite pentru că nu se mai simt ei confortabil în preajma ta. Discutaţi deschis, pentru că astfel de lucruri se rezolvă doar printr-o bună comunicare.

Eşti falsă

Tendinţa de a te prezenta altfel decât eşti, doar pentru a mulţumi pe cineva sau a părea mai interesantă decât eşti în realitate, s-ar putea să te încadreze în rândul prietenilor falşi, enervanţi şi penibili. Nimeni nu are nevoie de o paradă a măştilor tale, iar prietenia adevărată nu are nevoie de demonstraţii. Doar nu vrei să fii iubită pentru ceea ce nu eşti!

Îi faci să se simtă prost

Dacă îţi sunt cu adevărat prieteni, atunci ar trebui să încetezi să îi mai faci să se simtă prost. E perfect în regulă să fii sinceră cu ei, dar nu e normal să te impui, să ai aşteptări nerealiste sau să îi jigneşti cu privire la anumite aspecte. N-ar trebui să te surprindă faptul că evită să mai petreacă timp cu tine. Probabil ai devenit cea care „face mereu pe deşteapta”, iar ei s-au cam săturat de aşa-zisa voastră prietenie.

Eşti introvertită

Refuzi orice plan de distracţie, abia reuşesc să scoată două vorbe de la tine, eviţi să te întâlneşti cu ei, dar nu înţelegi de ce nu ai prieteni? E simplu: pentru că asta transmiţi - refuz şi lipsă de deschidere. Nu e neapărat un act răutăcios, dar nici ei nu vor mai şti cum să te abordeze.

Faptul că nu ai prieteni nu e întotdeauna din vina ta, însă trebuie să existe un echilibru în toate. Nu te strădui prea mult, poate că nu toţi te vor înţelege corect, nivelul de empatie al oamenilor fiind foarte diferit. Energiile se atrag, aşa că ascultă-ţi instinctul!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!