A fost descoperită cauza surprizătoare a depresiei

A fost descoperită cauza surprizătoare a depresiei

Viorica Ghinea, redactor

Se spune că depresia izvorărește din lucrurile rele care ni se întâmplă în viață, dar totul pornește de la ce oferim frumos celor din jur. Studiile spun că exact oamenii care sunt amabili și drăguți cu ceilalți au mai multe șanse să dezvolte o astfel de stare. Pare greu de crezut această ipoteză? Nu și atunci când oferi atât de multe lucruri, dar nu primești nimic în schimb.

Dacă te afli și tu în această situație, află cum poți să treci mai ușor peste ea!

Depresia, egală cu dorința de a face tuturor pe plac

Oamenii drăguți suferă întotdeauna cel mai mult pe lume. Ei încearcă să îi mulțumească pe toți, dar nu se aleg cu nimic în final. Când realizează că nu sunt împliniți și că au ajuns să trăiască după regulile, principiile și visurile altora, cad în depresie. Mulți dintre ei nu reușesc să iasă niciodată din această stare care îi macină pe interior.

Dacă te regăsești în această situație, este momentul să iei atitudine și să îți schimbi viața. Iată sfaturile de care ai nevoie pentru a merge mai departe!

1. Nu îi mai pune pe ceilalți mai presus de tine

Încerci să fii drăguță și amabilă cu toată lumea, astfel că de multe ori îi pui pe ei pe primul plan, iar pe tine te lași pe ultimul loc. Îndrăznește să spui „Nu!” și să îți urmezi principiile. Chiar dacă îți dorești ca oamenii să te placă, nu înseamnă că trebuie să renunți pentru ei la tot ceea ce reprezinți tu.

2. Nu te mai învinovăți pentru lucrurile care nu ies bine

Obișnuiești să te consideri vinovată pentru tot ce se întâmplă în neregulă în viața ta? Acceptă anumite schimbări și mergi mai departe. Resentimentele nu te ajută cu nimic, dimpotrivă. Te vei simți mai liberă și mai împlinită după ce vei adopta această atitudine.

3. Renunță la oamenii care nu știu să te aprecieze

Unii oamenii pur și simplu nu știu să aprecieze ceea ce au în viața lor, astfel că nu ar trebui să le mai acorzi prea multă atenție de acum încolo. Dacă discuți sincer cu ei și nu îți oferă nici măcar impresia că ar vrea să se schimbe, nu mai sta pe gânduri, ci îndepărtează-i. Îți va fi mult mai bine fără ei.

4. Acceptă schimbările

Nu te teme să iei anumite decizii doar pentru că ele implică schimbări mari în viața ta. Poate că exact de ele ai nevoie acum. Acționează curajos și vei reuși să muți și munții din loc. Fii pregătită să iei viața în piept, cu bune și cu rele!

5. Nu îți fie frică de singurătate

Decât să fii mereu înconjurată de oameni, dar măcinată de depresie, mai bine rămâi singură. Este momentul să devii mai egoistă, să te preocupe mai mult dorințele tale și mai puțin ale celor din jur. Învață să te bucuri de viață din nou. Nu ai nevoie de nimeni în jurul tău pentru a reuși în viață, cu atât mai mult dacă este vorba despre oameni care oricum nu știu cum să te sprijine.

Te-ai gândit vreodată că una dintre cauzele ascunse ale depresiei are legătură tocmai cu faptul că ești mult prea drăguță cu cei din jurul tău? Poate că ar trebui să faci unele schimbări în viața ta de acum încolo.

Articolul urmator
8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut
8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.