Atingeri permise si interzise: harta „fierbinte” pentru barbati si femei

Atingeri permise si interzise: harta „fierbinte” pentru barbati si femei
Cristina Tarziu
Vineri, 06.11.2015

Cuprins

Cercetatori de la Universitatea din Oxford si de la Universitatea Aalto din Finlanda au realizat un studiu (bazat pe un sondaj) pentru a afla ce atingeri intime sunt permise si care sunt interzise atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor.

Iata cum arata harta corpului uman cu zonele interzise atingerilor intime si zonele acceptabile!



In randul de sus sunt cuprinse zonele din fata ale corpului, iar in cel de jos zonele din spate. Barbatii care realizeaza atingerile sunt marcati cu albastru (fie ca e vorba de unchi, frate sau o cunostinta), iar femeile cu rosu. Zonele incercuite sunt tabu, iar cu cat culoarea este mai deschisa (mergand spre galben si alb), cu atat in acea zona sunt permise mai usor atingerile intime. Cu cat este mai inchisa, bineinteles, cu atat zona este "mai interzisa" atingerilor.

Cei peste 1300 de participantii la sondaj au trebuit sa raspunda la intrebari privind reactia la atingerile partenerului, ale unui prieten (barbat sau femeie), ale mamei, ale tatalui, ale sorei, ale fratelui, ale matusii, unchiului, ale unui var (barbat sau femeie), ale unei cunostinte (barbat sau femeie) si ale unui strain (barbat sau femeie), dar si sa coloreze o harta a atingerilor permise si interzise. La final, cercetatorii au adunat toate datele si au realizat harta de mai sus (care a fost publicata in revista de specialitate Proceedings of the National Academy of Sciences in America), iar cele mai interesante concluzii au fost ca:

Barbatii accepta mai usor sa fie atinsi de catre straini decat femeile;

In general, barbatii au o atitudine mai relaxata fata de contactul fizic cu alte persoane decat femeile, cu o singura exceptie: atingerile din partea prietenilor barbati;

Cele mai multe femei au spus ca singura parte a corpului permisa atingerilor de catre un barbat strain este mana;

Pe de alta parte, foarte multi barbati sustin ca accepta mai usor atingerile din partea unei femei straine, in orice parte a corpului (incluziv in zona genitala) decat din partea unei rude;

Femeile considera acceptabile atingerile din partea prietenilor (femei sau barbati) in multe zone ale corpului, in timp ce barbatii se simt inconfortabil la atingerile din partea prietenilor de acelasi sex;



Julia Suvilehto, cercetatoare la Universitatea Aalto spune ca studiul este cel mai mare de acest gen realizat pana in prezent si ca e o unealta foarte buna pentru intelegerea felului in care se manifesta relatiile sociale. „Cu cat e mai mare placerea cauzata de atingere intr-o anumita zona a corpului, cu atat suntem mai selectivi in a permite altora sa o atinga", a comentat Suvilehto.

Robin Dunbar, cercetator la Oxford si co-autor al studiului spune ca „interpretam atingerile in functie de contextul relatiei. [...] Putem percepe o atingere intr-un anumit loc din partea unei rude sau unui prieten ca fiind linistitoare sau consolatoare, in timp ce aceeasi atingere din partea partenerului poate crea placere, iar din partea unui strain poate fi complet nedorita."

Tu ce crezi? Cum arata harta ta a atingerilor permise si interzise?

Vrei sa-i oferi garantat un orgasm? Vezi care sunt cele 15 zone erogene ale partenerului tau!

Vezi si
Ceai de fenicul: beneficii și proprietăți
Ceai de fenicul: beneficii și proprietăți
Raluca Margean | Vineri, 06.11.2015
6 ceaiuri care te ajută să respiri mai bine
6 ceaiuri care te ajută să respiri mai bine
Raluca Margean | Vineri, 06.11.2015
Ceai de peliniță: beneficii și recomandări
Ceai de peliniță: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Vineri, 06.11.2015
Articolul urmator »
Cât costă un test de osteoporoză în 2024 și de ce ar trebui să îl faci
Cât costă un test de osteoporoză în 2024 și de ce ar trebui să îl faci
Andreea Baluteanu | Vineri, 13.09.2024
Incepe quiz
Ce banc despre femei ti se potriveste?
Ce banc despre femei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Terapia prin scris: cum te poate ajuta
Raluca Margean | Duminică, 19.01.2025
Prolactina mărită: cauze și recomandări
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe