Emotii negative vs emotii pozitive: Vezi care sunt cele mai noi descoperiri

Emotii negative vs emotii pozitive: Vezi care sunt cele mai noi descoperiri

Andreea Gluh, redactor

Este deja stiut faptul ca emotiile si starile sufletesti au o mare influenta asupra corpului nostru, nu doar din punct de vedere psihic, ci si fizic. O echipa de cercetatori de la universitatea finlandeza Aalto a decis sa mearga mai departe si sa analizeze modificarile fizice care se produc in cazul emotiilor pozitive sau negative, care nu pot fi observate cu ochiul liber. Asadar, s-au inarmat cu o camera cu termoviziune si au experimentat pe 700 de voluntari din Suedia, Finlanda si Taiwan teoria conform careia temperatura corpului se modifica in functie de emotiile negative sau pozitive ale subiectilor.

Iata concluziile in urma experimentului bazat pe emotii

Participantii la test au fost rugati sa priveasca mai multe videoclipuri, unele continand imagini amuzante, altele, din contra. Asadar, ei au fost expusi la o intreaga plaja de situatii menite sa le creeze diverse emotii si stari.

Sursa foto: www.boredpanda.com

Asa cum era de asteptat, rezultatele au dovedit faptul ca sentimentele si emotiile extreme, cum ar fi fericirea si depresia, duc la schimbari majore in harta temperaturii organismului. Astfel, emotiile pozitive duc la cresterea acesteia, dupa cum arata si imaginea in care predomina culorile calde si puternice din gamele rosului, galbenului si orange-ului. Aceeasi schema este urmata si in cazul subiectului indragostit. In acelasi timp, imaginea care surprinde o persoana deprimata este dominata de negru si de albastru, culorile emotiilor negative. O alta harta termica surprinzatoare este cea care infatiseaza un subiect neutru din punct de vedere emotional. Se poate observa cu usurinta faptul ca variatiile de culoare sunt minime, predominand negrul.

Rezultatele acestui studiu bazat pe emotii se pot dovedi utile in multe domenii, printre care se numara si cel medical. Perceptia modificarilor fizice induse de aceste emotii pot contribui la generarea constientizarii trairilor, care poate fi folosita in tratamentele pacientilor cu diferite afectiuni aparute pe fond psihic.

Articolul urmator
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (642 vizite)