"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea

"Gândurile rele sunt mai periculoase decât toate bolile": Helena Roerich te învață cum să-ți vindeci gândirea

Ramona Jurubita

De câte ori ți s-a întâmplat să atragi în viața ta evenimentele nefericite pe care ți le-ai imaginat? Sigur te-ai gândit și tu la un lucru rău și, în scurtă vreme, a devenit realitate. Pare să fie vorba despre legea atracției de care am auzit cu toții, nu?

Se spune că elementele care au aceeași vibrație se atrag. Prin urmare, un gând negativ va atrage după sine un fapt negativ. Pare logic, dar poate simți nevoia să primești mai multe explicații, așa că astăzi ne vom îndrepta atenția asupra unei analize pe care a făcut-o scriitoarea rusă Helena Ivanovna Roerich.

Gândurile noastre generează acțiuni, dar creează și realitatea din jurul nostru. Deși au loc la nivel psihic, ele atrag întâmplările din lumea materială ca un magnet.

„Gândul este o creatură organică, poate fi detectat. Chiar și instrumentele simple pot înregistra apariția gândirii. Gândul modifică inclusiv temperatura corpului sau greutatea unei persoane. Este posibil să se observe această diferență prin efectuarea unui experiment simplu, folosind cântare sensibile și acuitatea diferitelor gânduri.”, a declarat filozoafa și scriitoarea Helena Roerich în urmă cu aproape 100 de ani.

Scriitoarea rusă Helena Ivanovna Roerich, așezată la o masă pe care se află o carte
Scriitoarea rusă Helena Ivanovna Roerich

De asemenea, a susținut și că gândul afectează nu doar viețile individuale, ci și destinele unor națiuni întregi. Cum este posibil? Copiii noștri urmează exemplele pe care le văd în jur și dau mai departe aceleași învățături, fiindcă ajung să perceapă comportamentul părinților ca pe o normalitate. Dacă trăiesc într-o casă în care toți oamenii gândesc negativ și emană prin toți pornii negativitate, vor continua să ducă tradiția mai departe. Astfel, toate generațiile următoare vor perpetua acest obicei toxic. Din păcate, mulți adulți nu înțeleg că sunt responsabili să îi facă pe copii să conștientizeze cât de importantă este o gândire pozitivă.

Gândul este capabil să treacă dincolo de spațiu și timp

Probabil știi deja că trebuie să ai grijă la cuvintele pe care le rostești, fiindcă Universul îți poate da oricând ce ai cerut, chiar dacă nu este tocmai ce îți trebuie. Potrivit scriitoarei Helena Roerich, oamenii ar trebui să fie foarte atenți și la gândurile pe care le au, nu doar la vorbe sau fapte. Când o persoană rostește un cuvânt, în capul său se nasc zece gânduri mici, care pot avea o putere imensă.
Prin urmare, Helena Roerich credea că nu există nicio exagerare în judecata potrivit căreia cele mai mari crime se nasc din cele mai mici gânduri. Toată lumea își poate da seama de această legătură dacă învață să conștientizeze succesiunea de gânduri mici, aflată la baza acțiunilor mari.

„Gândurile noastre nu numai că generează acțiune, dar creează și realitatea din jurul nostru. Gândurile inferioare, asemenea unui magnet, atrag straturile inferioare ale materiei. Gândurile rele sunt ca niște bacili, mai contagioși și mai periculoși decât toate bolile. Pentru a ne proteja de ele, trebuie să ne păstrăm gândurile curate. Acesta nu este doar cel mai bun dezinfectant, ci și un mare tonic.”, spunea Helena Roerich.

Potrivit teoriei sale, gândul este o energie subtilă, nemuritoare, care supraviețuiește tuturor lucrurilor. Ea poate trece dincolo de spațiu și timp, iar cel mai rău lucru este că poate provoca boli, secetă, foamete.

Opinia ei este susținută și de părerile bioenergoterapeutului Lidia Fecioru, care a vorbit despre legătura dintre boală și tristețe.

„Obligatoriu, la baza îmbolnăvirii organismului nostru, la nivel energetic, dereglările care se produc sunt numai și numai din cauza noastră.
Eu am o vorbă: bolile nu se atașează de oamenii fericiți, dacă te uiți în spate și faci o retrospectivă a cunoștințelor, a ce ai mai auzit, ai să înțelegi că de cancer se îmbolnăvesc doar persoanele care nu sunt fericite în familie, deci o suferință îndelungată care aduce cu ea boli.”, a spus Lidia Fecioru, potrivit Kfetele.ro.

Scriitoarea rusă a comparat procesul de propagare a gândului cu o împușcătură. Fumul rezultat se răspândește în atmosferă și, în funcție de condițiile atmosferice, poate rămâne acolo mult timp.

„Gândurile similare ale oamenilor se unesc între ele. Forțe nevăzute le adună și le întăresc. Astfel, două gânduri identice a doi oameni își măresc puterea de șapte ori.”, a mai spus Helena Roerich, potrivit cluber.com.

În scrierile sale, filozoafa a subliniat importanța gândirii conștiente, dar, mai ales, delimitarea clară dintre gânduri pozitive și gânduri negative.

„În fiecare clipă, omul fie creează, fie distruge. Lumea este plină de gânduri contradictorii. O multitudine de boli sunt așezate de gândurile de distrugere. Multe crime au loc la distanțe mari de gânduri sau de gânduri încrucișate, dar este aproape imposibil să îndoctrinezi omul că avantajul său este în gândirea constantă. Este imposibil de transmis cât de responsabil este omul pentru calitatea gândirii sale. Inima bate neîncetat, pulsul gândirii este la fel de constant. Dar nu se obișnuiește să se vorbească despre asta.”, se mai arată în sursa menționată anterior.

Portretul unei femei al cărei păr este reprezentat de pătrățele în diverse nuanțe.

Omul fie creează, fie distruge

Din păcate, lumea va continua să se degradeze și armonia din jurul va fi distrusă constant dacă oamenii nu vor învăța să își gestioneze gândirea. În scrierile sale, Helena Roerich a oferit inclusiv sfaturi și recomandări despre purificarea și să ne vindecarea gândirii.

E necesar, în primul rând, să ne suprimăm toate gândurile involuntare care apar în mintea noastră și să ne concentrăm asupra pozitivității și asupra unui scop. Helena Roerich e de părere că gândurile involuntare sunt cele mai dăunătoare.

Iată cum funcționează puterea minții: dacă cineva are un obiectiv mare spre care tinde, atunci toate gândurile despre acel obiectiv îl vor ajuta să se îndrepte cât mai repede spre el. Dar orice gând necontrolat poate crea o fisură în acest parcurs și îi poate anihila puterea.

Trebuie să ne dăm seama că un gând mărunt poate zdruncina obiceiurile constante adoptate în drumul spre fericire. Ai și tu un vis măreț pe care încă nu l-ai îndeplinit? Atunci concentrează-te să scapi de negativitatea care te poate opri chiar și atunci când mai ai doar un pas până la destinația finală.

„Trebuie să înveți să îți faci gândurile pure ca un diamant.”, a subliniat Helena Roerich.

Iritarea, autocompătimirea și îndoiala sunt stările prin care trec oamenii care se gândesc în permanență la lucruri negative. Dacă te vindeci de ele, vei reuși să ții bolile, problemele și răutatea la distanță. Gândurile bune te vor ajuta să atragi binele și să scapi de toată angoasa ce îți otrăvește sufletul. Fă ce îți place, relaxează-te și bucură-te de minunile lumii care te înconjoară!

Acest articol este o adaptare a celui publicat pe Cluber.

Mă urăsc! Ce să fac în privința asta?

Surse foto: Pixabay, FacebookPixabay

Surse articol: CluberDzenKfetele

Articolul urmator
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Cele mai periculoase alimente pentru ficat. Stai departe de ele!
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (545 vizite)