Secretul lui Einstein pentru rezolvarea oricărei probleme

Secretul lui Einstein pentru rezolvarea oricărei probleme
Viorica Ghinea, redactor
Luni, 09.05.2016

Viaţa fiecăruia dintre noi este presărată cu obstacole, probleme care ar trebui să ne facă mai puternici, nu să ne doboare încă de la început. În loc să cazi în depresie, ar trebui să înveţi din fiecare provocare o lecţie care să îţi fie utilă mai târziu în viaţă.

Lucrurile sună frumos în teorie, însă altfel se petrec atunci când eşti pusă faţă în faţă cu acele probleme care te macină intens. Ce poţi să faci în astfel de momente pentru a găsi cea mai bună soluţie? Să te inspiri din tactica lui Einstein!

Pornind de la principiul lui Eistein, iată ce paşi ar trebui să urmezi de fiecare dată când ai o problemă greu de rezolvat!

Ai o problemă? Pune în aplicare principiul lui Einstein!

Renumitul savant Albert Einstein este considerat şi astăzi unul dinte cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ. Urmează-l ca pe un mentor spiritual când ai greutăţi în viaţă şi vei reuşi să le depăşeşti cu succes. Spre exemplu, el spunea: „Dacă aş avea la dispoziţie o oră ca să rezolv o problemă, aş petrece 55 de minute gândindu-mă la problemă şi 5 minute pentru a găsi o soluţie”.

Teoria lui este cumva asemănătoare cu expresia „Gândeşte-te de două ori înainte de a lua o decizie”. Practic, înainte să te impacientezi şi să te arunci cu capul în faţă, trebuie să înţelegi mai întâi cu ce te confrunţi.

Strategii inspirate de Einstein pentru rezolvarea problemelor

Redefineşte problema

Alegerea cuvintelor potrivite joacă un rol important în rezolvarea oricărui impas. Spre exemplu, dacă înlocuieşti nevoia de a termina o activitate într-o jumătate de oră cu găsirea unor soluţii care să îţi uşureze munca, vei deveni mult mai productivă. Contează mult modul în care vezi o anumită problemă. Dacă o aşezi din prima pe raftul celor imposibile, cu siguranţă îţi va fi greu să ajungi la ea.

Priveşte problema din toate unghiurile

Nu privi problema cu care te confrunţi doar din faţă, ci încearcă să observi cum stau lucrurile din mai multe unghiuri. Bineînţeles, nu este indicat să te pierzi în detalii, dar nici nu este bine să rămâi blocată într-un singur punct. Încearcă să te detaşezi puţin şi să priveşti lucrurile diferit faţă de cei din jurul tău.

Separă problema în mai multe părţi

Când te confrunţi cu o provocare mare, separ-o în mai multe părţi şi încearcă să le rezolvi pe rând. Nu numai că vei înţelege mai uşor situaţia în care te afli, dar vei putea să observi şi mai bine o posibilă soluţie.

Gândeşte-te la mai multe perspective

Înainte de a lua o decizie, gândeşte-te la toate laturile pe care s-ar putea dezvolta problema ta. Imaginează-ţi cum ar putea să evolueze situaţia şi ce ar presupune acest lucru. În acest mod, în timp ce te vei apropia de rezolvarea problemei, îţi vei crea în minte mai multe oportunităţi.

Creează un context motivaţional

Nu folosi construcţii negative când te gândeşti la problemă, ci încearcă să gândeşti pozitiv, chiar dacă ţi se pare dificil. Un alt lucru pe care ar trebui să îl iei în calcul: formulează problema ca pe o întrebare.

Gândeşte-te la problemă ca la o provocare

În loc să te gândeşti că această problemă îţi dă viaţa peste cap, priveşte-o cu entuziasm. Transform-o într-o provocare şi va deveni un fapt fascinant pentru tine.

Inversează problema

Gândeşte-te ce s-ar putea întâmpla cel mai rău în cazul de faţă. Odată ce îţi vei da seama ce eşec te-ar putea duce în situaţia respectivă, trebuie să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a nu face paşii care te conduc către el.

Investighează cauzele problemei

Aminteşte-ţi care sunt cauzele care au provocat problema. Nu sări peste acest pas, cu atât mai mult dacă situaţia în care te afli este una complicată. Astfel, îţi va fi mult mai uşor să găseşti o soluţie bună.

Când vei acorda mai multă atenţie problemei în sine decât soluţiei, îţi vei da seama că eforturile pe care le-ai depus chiar merită. Rezultatul nu se va lăsa aşteptat, ci vei culege roadele curând.

Ce părere ai despre tactica lui Einstein? Crezi că îţi va fi de vreun folos?

Află şi cât de deştept eşti rezolvând testul lui Einstein!

Vezi si
Câți ani trăiește un pacient cu demență
Câți ani trăiește un pacient cu demență
Andreea Baluteanu | Luni, 09.05.2016

Surse foto: wikipedia.org

Articolul urmator »
Ce este medicina funcțională și cum te poate ajuta
Ce este medicina funcțională și cum te poate ajuta
Raluca Margean | Sâmbătă, 31.08.2024
Incepe quiz
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?
Ce personalitate a lui Beyonce ți se potrivește?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Fosfatază alcalină: ce este și ce indică valorile sale
Andreea Baluteanu | Duminică, 29.10.2023

Ne găsești pe