Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Schimbarea fizică ce anunță cancerul de colon

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Conform American Cancer Society, aproximativ 1 din 21 de bărbați și 1 din 23 de femei dezvoltă cancer de colon în timpul vieții. Acest tip de cancer se află pe locul al II-lea în principalele cauze ce duce la apariția bolii la femei și pe al III-lea la bărbați. Totuși, ultimele descoperiri și tehnici din medicină au făcut ca rata mortalității din cauza cancerului de colon să scadă în ultimii ani.

Cancerul de colon poate fi benign(canceros) sau malign. Totuși, cel din urmă se poate răspândi și în alte părți ale corpului și le poate afecta. Printre cele mai comune simptome ale acestui tip de cancer se numără tulburările digestive(diareea, constipația), sânge în scaun, umflarea abdomenului și deficiență de fier. Pe lângă acestea, mai apar și schimbările de înfățișare, care pot să îți indice clar că ceva nu este în regulă cu organismul tău. Află mai jos despre ce este vorba!

 femeie slaba care se uita in oglinda

Iată care este schimbarea fizică ce anunță cancerul de colon!

Un nou studiu efectuat în Marea Britanie a ajuns la concluzia că pierderea în greutate este al doilea factor de risc în anumite tipuri de cancer, inclusiv în cazul celui colorectal, pancreatic și renal. Cercetătorii de la Universitatea Oxford și Universitatea Exeter au făcut o analiză pentru a găsi legătura dintre pierderea în greutate și cancer. Pentru această analiză, au fost folosite 25 de studii ce conțineau informații de la 11,5 milioane de pacienți.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pierderea în greutate în afara unei diete este legată de 10 tipuri de cancer: colorectal, pancreatic, gastric, ovarian, de plămâni, renal, de piele, limfom non-Hodgkin, biliar și de prostată.

Riscul de a face cancer de colon era și mai ridicat în cazurile în care pierderea în greutatea era însoțită de alte simptome, așa cum sunt sângerarea rectală și vârsta înaintată.

femeie care tine o reprezentare a colonului in dreptul abdomenului

Unul dintre specialiștii care au condus acest studiu, profesoul Willie Hamilton, a afirmat că „mereu am crezut că pierderea în greutate neplanificată poate indica prezența cancerului. Acest studiu doar adună toate dovezile existente pentru a demonstra fără nicio îndoială că este important să salvăm viețile oamenilor care suferă de cancer.”

Doctorul Brian Nicholson, cel care a condus studiul, a adăugat că „serviciile și analizele care analizează simptome precum pierderea în greutate sunt vitale și avem nevoie urgentă de acestea pentru a depista cancerul încă din fazele incipiente și pentru a salva astfel viețile persoanelor bolnave. Cercetările noastre indică faptul că analizele în cazul pacienților care slăbesc din senin trebuie grăbite, deoarece pot depista cancerul. Acum trebuie să continuăm investigațiile pentru a afla care sunt cele mai eficiente combinații de teste în aceste cazuri.”

Studiul a fost publicat în British Journal of General Practice și este un pas important în identificarea cancerului de colon.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!