Sindrom vertiginos sau... ameteli fara motiv!

Sindrom vertiginos sau... ameteli fara motiv!

Raluca Cristea

Vertijul reprezintă senzația de pierdere a echilibrului sau de rotire a obiectelor din jur. Apare, de cele mai multe ori, din senin, și poate varia în intensitate, în funcție de problemele care îl cauzează. Atunci când amețelile sunt foarte puternice, vorbim de sindrom vertiginos.

Medicul neurolog este specialistul care poate pune un diagnostic clar, dar sunt necesare mai multe investigații, înainte de a stabili cauza. Află mai multe informații despre sindromul vertiginos, inclusiv cauzele, simptomele și remediile sale!

Ce înseamnă, mai exact, vertij?

Vertijul este acea senzație că te învârți chiar și atunci când stai pe loc. Intensitatea poate fi mică sau atât de mare, încât să simți că nu te mai poți ține pe picioare. Fiind mai puternic decât amețeala, vertijul poate provoca și o slăbiciune a picioarelor.

Există și o formă mai ușoară a vertijului, des întâlnită, asemănătoare amețelii, iar simptomele sunt nesemnificative și de scurtă durată. Indiferent de intensitatea acestei senzații, vizita la medic este obligatorie, pentru a exclude o afecțiune gravă.

Cum se manifestă sindromul vertiginos?

Femeie cu durere de ureche
Sursa foto: iStock.com

De cele mai multe ori, vertijul apare din senin și durează de la câteva minute, la câteva ore. Această senzație se poate repeta la câteva zile sau la câteva luni.  

Persoana afectată de sindrom vertiginos sever nu își poate desfășura activitățile zilnice și are nevoie de tratament care să amelioreze simptomele.

Deși diferă în intensitate de la o persoană la alta, simptomele principale sunt:
- senzația că obiectele se învârt și se distorsionează;
- greață;
- senzație de vomă sau chiar vărsături;
- dificultăți de menținere a echilibrului;
- nesiguranță;
- senzația că nu poți menține privirea într-un singur punct;
- senzația că totul se mișcă pe lângă tine și sub tine.

Cauzele sindromului vertiginos

O problemă în urechea internă poate duce la apariția acestor senzații neplăcute. Vertijul postural paroxistic benign este una dintre cele mai comune cauze ale amețelii. Apare, de obicei, când în canalul urechii interne se adună particule de calciu, și afectează, în general, persoanele în vârstă. Oricine poate suferi, însă, de vertij paroxistic benign.

Boala Meniere este o altă afecțiune care poate declanșa sindromul vertiginos. Specialiștii cred că această problemă apare în urma unei acumulări de lichid în urechea internă, însă nu se cunosc cauzele exacte. Atunci când amețelile sunt produse de Boala Meniere, pacientul se poate confrunta și cu pierderea auzului sau cu țiuit în urechi.

Neuronita vestibulară este o altă afecțiune ce poate declanșa sindromul vertiginos, potrivit specialiștilor de la webmd.com. Boala apare, de obicei, in urma unei infectii virale si provoaca o inflamatie a nervilor din urechea interna care ajuta corpul sa isi mentina echilibrul.

Boala apare, de obicei, în urma unei infecții virale și provoacă o inflamație a nervilor din urechea internă care ajută corpul să își mențină echilibrul.

În cazuri mai rare, sindromul vertiginos poate fi cauzat și de:

- migrene;
- artrita cervicală - o afecțiune ce apare mai ales în rândul persoanelor în vârstă, după o mișcare bruscă a capului și a gâtului ( întoarcere, răsturnare);
- circulația proastă a sângelui - provoacă vertijul în urma irigării insuficiente a creierului, mai ales a părții care controlează echilibrul;
- poziția incorectă a spatelui și afecțiuni ale coloanei cervicale;
- răul de mișcare și răul de înălțime;
- consumul de alcool și / sau de droguri.

Femeie care are amețeli
Sursa foto: iStock.com

Cauzele mai rar întâlnite ale sindromului vertiginos sunt scleroza multiplă, accidentul vascular cerebral, traumatismele craniene și chiar existența unei tumori a nervilor ce fac legătura între ureche și creier.

Natura și cauzele vertijului sunt stabilite de medic în urma anamnezei. Neurologul te va ruga să descrii detaliat simptomele ( cât de des amețești, cât de mare este intensitatea amețelii, cât durează un astfel de episod, dacă este însoțit și de alte simptome etc.), îți va examina urechea, mișcarea ochilor și impulsurile nervoase.

Sindrom vertiginos cervical

Vertijul cervical - numit și amețeală cervicogenă - este o afecțiune care provoacă atât dureri de gât, cât și amețeli. În general, este provocat de anumite afecțiuni ale gâtului, însă poate apărea și în urma unei leziuni a coloanei vertebrale cervicale. În acest caz, de obicei, simptomele nu apar decât după luni sau ani de la trauma inițială.

Sindromul vertiginos cervical afectează cel mai frecvent persoane care (au) avut:

  • O traumă severă la cap
  • Artrita gâtului (spondiloză cervicală)
  • Hernie de disc
  • Leziuni
  • Ateroscleroza la gât
  • Inflamații ale gâtului sau coloanei cervicale
  • Postură greșită, probleme ale mușchilor gâtului

Simptomele vertijului cervical variază de la persoană la persoană, însă în general, pot include: amețeli, lipsa de coordonare sau instabilitate, simptome vizuale, cum ar fi mișcarea rapidă a ochilor și oboseala vizuală. De asemenea, pot apărea greață și vărsături, dureri de gât și cap.

Spre deosebire de alte tipuri de vertij, vertijul cervical rareori te face să simți că te învârtești. În schimb, majoritatea oamenilor descriu o senzație de amețeală sau de „plutire”. În plus, simptomele vertijului cervical se suprapun cu simptomele multor tulburări vestibulare (urechea internă). Din acest motiv, este important să te adresezi unui medic care va pune un diagnostic pe baza simptomelor și analizelor.

Cum este stabilit diagnosticul de sindrom vertiginos?

În primă instanță, când îi vei spune medicului că suferi de amețeli puternice frecvente, diagnosticul său va fi de sindrom vertiginos. Ulterior, prin diverse metode și examinări, acesta va stabili natura vertijului și cauzele acestuia, pentru a-ți prescrie un tratament corespunzător.

Un test simplu constă în închiderea ochilor și menținerea corpului nemișcat. Dacă în acest timp te dezechilibrezi, este foarte probabil ca urechea ta internă să fie afectată.

Un alt test este cel caloric, când medicul suflă în ureche aer de temepraturi diferite, pentru a observa cum reacționează pacientul. Din nou, este un test care analizează urechea interna.

În funcție de gravitatea afecțiunii sau de suspiciunile care apar în timpul consultului, medicul îți poate cere să faci un RMN cerebral, pentru a elimina afecțiunile grave.

Cum tratezi sindromul vertiginos?

Tratamentul sindromului vertiginos depinde de cauza și natura acestuia. Dacă vertijul este provocat de o durere cu intensitate mică a urechii, acesta va dispărea odată cu tratarea urechii. 

În alte cazuri, când vertijul este însoțit de migrene puternice și vărsături, este necesar un tratament mai puternic. Dacă suferi de labirintită, o infecție a urechii interne, medicul îți va recomanda repaus total într-o cameră curată, aerisită și departe de orice sursă de zgomot. Această infecție este de obicei tratată cu antibiotice.

Există persoane care amețesc în timp ce merg cu mașina, cu vaporul sau cu avionul. În ajutorul lor vor veni medicamentele antiemetice, menite să înlăture senzația de greață.

Exerciții pentru sindrom vertiginos

De mare ajutor poate fi un set de exerciții pentru echilibru și mișcări oculare, care poate fi modificat în funcție de simptomele fiecărei persoane în parte. Exercițiile sunt ușoare, nu durează mult timp și pot fi făcute acasă, în urma sfatului unui terapeut. Poți vedea un exemplu în filmulețul de mai jos, dar nu le încerca fără recomandarea unui medic.

Remedii naturiste pentru sindromul vertiginos

1.Dormi bine!

Femeie în pat cu perna pe cap
Sursa foto: iStock.com

Lipsa de somn este una dintre cauzele principale care provoacă vertij. Dormi cel puțin opt ore pe noapte și vei putea preveni apariția acestei probleme.

2. Consumă migdale și semințe de dovleac

Semințele de dovleac și migdalele sunt foarte eficiente în prevenirea amețelilor. Pentru a beneficia de proprietățile lor, lasă-le într-un vas cu apă peste noapte, iar dimineața amestecă-le în blender și consumă pasta proaspătă.

3. Mănâncă lămâi

Lămâia poate fi consumată sub orice formă. Totuși, pentru un efect mai bun, stoarce o lămâie într-un pahar cu apă caldă, adaugă piper negru, puțină sare, amestecă bine și consumă băutura proaspătă.

4. Hidratează-te bine!

Hidratarea este foarte importantă! Încearcă să bei minimum 2 litri de apă pe zi și înlocuiește sucurile carbogazoase cu un pahar de suc natural.

5. Fă Yoga!

Cea mai bună metodă pentru a scăpa de amețeli este practicarea de yoga.Aceasta ajută la relaxarea corpului, care este foarte importantă în tratarea acestei probleme.

În cazul în care suferi de vertij sever, medicul ar putea decide să acționeze pe cale chirurgicală, pentru a îndepărta excesul de lichid din labirintul urechii.

Cum previi sindromul vertiginos?

Dacă vrei să previi simptomele vertijului, urmează sfaturile de mai jos:
- nu te apleca brusc ca să ridici un lucru și nu te ridica imediat după ce ai stat cu capul în jos;
- nu întinde gâtul la maximum atunci când te ridici pe vârfuri pentru a lua un obiect aflat mai sus;
- evită mișcările bruște ale capului și gâtului atunci când stai în poziție orizontală sau când te afli pe scaunul frizerului / dentistului;
- în pat, menține o poziție astfel încât capul să se afle puțin mai sus decât picioarele. În cazul în care suferi de o afecțiune a coloanei și trebuie să adopți o poziție dreaptă în timpul somnului, alege o pernă special confecționată pentru astfel de cazuri;

Alte articole care te-ar putea interesa:
10 simptome care ascund probleme serioase de sanatate!
Tot ce trebuie sa stii despre scolioza
Mic indrumar in cazul starilor nervoase

Subiecte de pe forum:
Nu am timp!
Modelele spun NU tocurilor inalte!
Adidasi pe arcuri pentru o miscare sanatoasa! 

- când te trezești dimineața, nu te ridica brusc din pat. Deschide ochii, întinde brațele și picioarele, privește în jurul tău pentru a acomoda ochii și creierul după perioada de somn, apoi ridică-te ușor pe marginea patului și rămâi în această poziție cel puțin 1 minut. 

În concluzie, chiar dacă sindromul vertiginos nu ascunde întotdeauna o afecțiune gravă, nu ignora niciodată aceste simptome. Mergi la medic, iar el va ști ce recomandări te vor ajuta să scapi de această problema.

Citește și: Puls în ureche: cauze și remedii

Surse foto: iStock.com

Surse articol: clevelandclinic.org

Articolul urmator
Tămâia atacă oasele: mit sau adevăr
Tămâia atacă oasele: mit sau adevăr
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?
Incepe quiz
Ai fost un Grinch sau un Mos Craciun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (663)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ionela (anonim)
    4 decembrie 2013 18:06

    Buna.Si pe mine m-au chinuit aceste stari grosznice ani de zile.Am ramas si fara loc de munca, nu mai aveam incredere sa merg cu ma?ina. SA nu va pierdeti speranta.Incercati cura cu oua de prepelita si multa salata de sfecla rosie cruda.Am facut cura de trei ori pe an si nu am mai avut nevoie de medicamente.VA inteleg perfect si va doresc mult noroc

    ionela (anonim)
    4 decembrie 2013 10:10

    Buna.Si pe mine m-au chinuit aceste stari grosznice ani de zile.Am ramas si fara loc de munca, nu mai aveam incredere sa merg cu ma?ina. SA nu va pierdeti speranta.Incercati cura cu oua de prepelita si multa salata de sfecla rosie cruda.Am facut cura de trei ori pe an si nu am mai avut nevoie de medicamente.VA inteleg perfect si va doresc mult noroc

    Cristi (anonim)
    10 octombrie 2013 11:11

    Incercati sa dormiti fara draperii sau jaluzele in geam, sa va treziti cu lumina zilei , chiar daca dormi si nu vezi , creierul vede, aierisiti seara inainte de culcare camera. Faceti un test si vedeti daca aveti lamblii la fiere sau orice altceva la fiere . Sanatate !

    paula (anonim)
    18 iulie 2013 13:01

    Din pacate si eu ma confrunt cu aceeasi problema , in fiecare luna pe o perioada de citeva zile am ameteli f mari , in prima zi nu pot nici macar sa-mi misc capul de pe perna pt ca totul se invirte in jurul meu , apoi treptat sde amelioreaza putin cite putin pina cind trec , dar luna urmatoare revin , deci viata mea sa schimbat total din cauza acestor ameteli , am renuntat si la serviciu pt ca nimeni nu te tine cite 4 zile pe luna acasa , pt ca ai probleme . am mers la medic mi sa pus diagnosticul de sindrom vertiginos si mi sa dat betaserc sa-l iau zilnic timp de citeva luni , nu mai am nici-o speranta avind in vedere ca timp de 5 ani ma confrunt cu aceste ameteli si nu trec . va doresc , multa sanatate !

    Judith (anonim)
    21 ianuarie 2013 03:03

    Buna,si eu sufar tot de sindrom vertiginos,eu am vomat si de 4-5 ori pe zi,dupa mai multe analize mi sa pus acest diagnostic.Am primit betaserc,sermion si aflamil,eu nu puteam sa dorm numai pe partea stingadaca ma intorceam numai cu capul deja aveam ameteli si nu pot sa dorm numai pe o suprafata tare.Am luat tratamentul vreo 3 luni si mi-am revenit dar acum iarasi boala mi-a revenit,este groaznic.

    ileana (anonim)
    16 septembrie 2012 10:10

    senzatii de voma transpir mult si ameteli

    ionut (anonim)
    27 august 2012 09:09

    salut din nou,ma confrunt cu ameteli de 6 luni imi apare in fiecare luna si nu pot sa-mi tin echilibrul,acum o saptamana mi-am facut rmn si mi s-a spus k am sinuzita si deviatie de sept,aam fost internat si m-am tratat si acum ast sa vad daca imi mai apar ametelile

    costibungeanu (anonim)
    2 august 2012 23:11

    si eu sant in aceasta situatie timp de aproape 2 ani ma chinui cu aceasta boala pe fiecare luna am ameteli mari si stari de greata pana la voma am fost si la diferiti Doctori si mi-au prescris betaserc si tanacan dar nu a dat rezultate am facut si RMN si la ORL am fost mia spus ca am avut otita severa netratata la timp si ceva de urechea interna ca a-si avea un lichid care trebuie eliminat dar multi Doctori isi dau cu pareri diferite va rog cine ma poate ajuta cu un sfat bun ce pot face mai departe sau un Doctor pt diagnosticul meu

    ionut (anonim)
    15 iulie 2012 10:10

    ieri am fost la dr si mi-a dat pe langa betaserc si cipralex si bromazepam dar nu sunt sigur de ele pt k pe prospect scrie k sunt pt depresivi iar eu am sindrom vertiginos si nu vad legatura,ce sa fac?

    ionut (anonim)
    14 iulie 2012 12:12

    acum 3 luni m-am trezit cu ameteli nu puteam sa stau mult in picioare si m-au tinut cateva zile,am fost la dr si mi-a spus k am raceala vestibulara si mi-a dat betaserc.mi-am revenit dar acum mi-au aparut iar ameteli si nu stiu ce sa fac

    rosy(anonim) (anonim)
    13 mai 2012 22:10

    si eu sufar de sindrom vertiginos cam de un an ;se repeta episoadele cam la doua luni.stiind ca am lipsa de calciu,la inceput am confundat boala cu spasmofilia.medicul generalist m-a diagnosticat acum un an cu aceasta boala si mi-a prescris :sermion1 pe zi,aulin 1pezi seara la culcare si milgama injectabil. m-am simtit vre-o 4 luni bine,dupa care ametelile au revenit....

    Loredana (anonim)
    30 aprilie 2012 11:11

    Buna, eu deja de 1 saptamina am ameteli.. totul se invirte in jurul meu.., am vomitat doar 1 singura data.. e posibil sa fie sindromul vertiginos? am facut si teste de sarcina si toate au iesit negaiv.. ''De cele mai multe ori, vertijul apare datorita unei probleme de echilibru a urechii interne.." - mentionez ka am probleme cu auzul la urechea dreapta...:( ma gindesc sa fie si acest lucru cauza.. dar mai cred ka poate sa fie starea de oboseala sau chiar caldura .. adika schimbarea vremii. Va rog mult, cine poate sa-mi spuna ceva mai concret.. ka stau ka pe 4 ace de ingrijorare...:(

    Roxana (anonim)
    29 martie 2012 22:10

    buna.eu am 28 de ani.cand aveam injur de 19 ani am fost diagnosticata cu aceasta boala,caci aveam lesinuri.picam deodata din picioare si nu imi mai aminteam apoi nimic.mi s-au dat 2 medicamente:xanax si retard mintal.le-am luat timo de un an,in care am pierdut tot de la facultate,caci ma faceau sa dorm non stop.ma trezeam,mancam,ma spalam,luam tratamentul si iar la somn ca imi picau ochii.deci pe la 20 de ani le-am lasat.de atunci au trecut 8 ani in care am lesinat doar 1 data sau 2 ori,atat,am devenit de 1 an si mama.ma simt ok,doar ca acum,de 1 luna am niste dureri groaznice de cap,in partea fruntii.oare e de la oboseala cu bebele sau ar mai trebui sa ma preocup pt trecut?va rog sa ma ajutati cu un sfat.multumesc,sanatate multa,voua tuturor

    mioara (anonim)
    12 martie 2012 22:10

    sperante exista pentru toata lumea...eu am descoperit ca am asa ceva prin 2005, dupa n controale...atunci am luat betaserc si mi-am revenit destul de repede. prin 2007 a recidivat. la fel in 2008, 2009 si 2010. de fiecare data dr mi-a prescris betaserc si memotal injectabil (2 fiole, dimineata). pana acum am fost ok...chiar ma miram ca trecuse mai bine de un an fara simptome...dar am racit si s

    Ametita (anonim)
    30 decembrie 2011 09:09

    eu sufar de atacuri de panica si mai nou m-au apucat si ametelile astea care nu le pot cotrola .Am f stresata in ultima vreme ,nu am mancat cum si ce trebuie,nu am dormit decat cateva ore pe noapte .Am o intrebar pt voi .Daca ati avea timp numai pt voi, ce ati face?Eu as vrea liniste sa nu ma mai streseze nimeni stiu ca suna aiurea dar vb.aia ,nici sa mor nu mai pot.

    erfan (anonim)
    29 august 2011 17:05

    din cite citesc nu prea sint remedii despre acest sindrom,si eu am fost depistat cu aceasta boala nu cred ca poate fi de la uredhea interna nu am avut nici o problema legata de aceasta pur si simplu asa deodata m am trezit cu ameteli,ma gindesc ca ar putea fi de la spondiloza mai degraba unde am si ceva problema,daca imi puteti spune ce analize med se pot face in prima faza care sa tinteasca o directie anume spondiloza s au urechea interna.Va multumesc

    emma* (anonim)
    26 august 2011 17:05

    Buna mama mea sufera de aceeazai boala si iau dat beteserk,vitamax si inca 2 medicamente(care nu stiu cum se numesc).Sunt disperata nu stiu ce sa mai fac.Sta toata ziua in pat si simte ca ameteste si ca se invarte totul.La spital i sa pus acest diagnostic de sindrom vertiginos dar tot nu intelegem ce sindrom este acesta.Deci daca puteti sa ma ajutati va rog sa imi mai scrieti aici.Vizitez siteul destul de des.Va multumesc.

    teodor (anonim)
    20 august 2011 10:10

    buna, acum 10 luni am inceput sa ametesc. m-am internat in spital mi sa pus diagnosticul sindrom vertiginos, de atunci o ameteala continua, nu pot face nimic. ce sa mai spun analizele au esit bine, mi sa spus sa astep o sa treaca. va rog mult ajutatima si pe mine cu un sfat, sant cu un picior in gol nu mai rezist mult. adresa mea: teica_rachiteni@yahoo.com

    DAN (anonim)
    6 august 2011 14:02

    cunosc aceasta afectiune indeaproape fiindca sufar de ea de aproximativ 2 ani . suferinta a devenit cuvantul de ordine dar exista sperante pentru toti asa ca nu disperati si mai ales depistati adevarata origine a vertijului fiindca odata descoperita 60% din suferinta este rezolvata ! daca vrei sa vb despre vertij doar experienta perrsonala si sfaturi 0726311964

    nikool (anonim)
    21 mai 2011 21:09

    Buna,cam de 1 luna,chiar una jumate am ameteli groaznice...si asta incontinuu, de cateva ori gata sa cad la pamant. Am fost la medic si ma diagnosticat cu sindrom vertiginos de origine vestibulara, ca tratament pt. 21 de zile : betaserc 2/zi ,cinarizina 2/zi,calcium-magnezium-zinc forte 2-zi,azi am inceput tratamentul si sper sa dea roade... pt ca ultimele 6 saptamani cu aproximatie au fost un chin.Daca aveti vreun sfat de ajutor il primesc cu mare placere,menziones ca sufar de ernie de disc,cifoza multipla si spondiloza cervicala..doctorul mea zis ca am o coloana asemeni unei femei de 80 de ani,desi eu am doar 35 :(

    eduard (anonim)
    17 februarie 2011 20:08

    Buna ziua , va scriu ca sa ma linistesc eu asa , de ceva timp mai adica vreo 2 sapt simt asa o presiune intracraniana ,am avut si niste tulburari de puls si tensiune , am fost la dr si mi-a zis ca am sindrom veritginos , am luat tratament timp de 10 zile dupa cum mi-a zis ,Acum dupa aprox 3 sapt am din nou aceleasi simtome si de vreo 2 zile a inceput si niste transpiratii reci in palme si talpi.Daca stie cine va unde sa ma duc sa-mi zica si mie .Multumesc

    alin (anonim)
    25 ianuarie 2011 17:05

    bun articolul intr adevarmi se intampla si mie in ultima vreme cam ceea ce ati descris in articol.de exemplu daca ma uit mai mult timp intr un punct fix simt ca mi fuge vederea.............nu ma pot concentra in acel punct.sau deasemenea mi se pare ca totul se misca in jurul meu,iar in plus,oricat as dormi am o stare continua de oboseala..........ce ar trebui sa fac in cazul acesta?

    Raluca_cristea
    26 ianuarie 2011 19:07

    Buna Alin! Problema ta sa stii ca poate fi si de natura oftalmologica. Iti sugerez sa iti faci cat mai curand un control la ochi. Starea de oboseala, chiar daca dormi, poate persista si daca nu dormi cum trebuie sau la orele care trebuie, daca ai un somn agitat si asa mai departe. Tot aici, la rubrica de sanatate vei gasi articole cu sfaturi despre metode de relaxare, metode de imbunatatire a somnului si multe alte sfaturi utile! Cauta articolele in arhiva de la rubrica de sanatate! Poti incerca si un control neurologic. Bafta!

    Romanec Silvia
    17 decembrie 2010 09:09

    E greu de suportat ,dar nu-l neglijati ca revine cand ti-e lumea mai draga fara nici-o cauza anume.Eu il fac o data pe an.si tine cu tratament 2 zile: betaserc2/zi,ketonal3/zi millgama3/zi si bilobil 3/zStau in pat si beau ceaiuri de plante.Trece asa cum vine

    cristina (anonim)
    2 noiembrie 2010 16:04

    Felicitari pt articol ,foarte detaliat.Si eu ametesc odata la cateva zile ma ia in episoade si daca nu ma tin de ceva in acel moment, imi pierd echilibrul si cad.De asemenea , mi se intampla si pe masina daca nu mananc nimic dimineata lesin absolut,nu plec de acasa fara sa am ceva in stomac.sunt foarte nasoale aceste episoade, parca trec in alta galaxie :), nu mai stiu ce e cu mine.Asta e ... sanatate la toata lumea

    viorica (anonim)
    26 septembrie 2010 09:09

    nu stiu cu ce as putea sa incep...de o perioada destul de mare ,viata mea a luat o intorsatura urata,si asta numai din cauza acestor ameteli puternice.Nu mai sunt eu cea care eram o data(plina de viata si emanam o energie de nedescris).Iau betaserc,ginkoprim,am luat si milgama,dar starea de ameteala se ameloreaza si apoi apare si iar si iar.Am capul tare greu,si urechile le simt tot timpul pline cu o apa care vajie. E groaznic.Nu ma mai suport nici eu,dar cei din jur......

    carmen (anonim)
    16 august 2010 18:06

    De o saptamina ametesc puternic cind ma scol dimineta din pat cu grata puternica si chiar voma.Ma tine de la citeva minute pina la citeva ore.Sint extrem de ingrijorata mai ales ca sint o persoana f activa care pina sa apara canicula aceasta practica joging-ul si nu se plingea de absolut nimic.Ce am?

    Raluca_cristea
    16 august 2010 21:09

    Carmen, nu sunt doctor, ca sa iti spun ceva precis, insa o sa incerc sa iti spun parerea mea, avand in vedere doar ce ai scris. Poti fii insarcinata, poti suferi de caderi de calciu si chiar de sindrom vertiginos. Nu uita ca sindromul vertiginos are in spate o afectiune mai puternica. O prima masura pe care trb sa o iei, este sa faci un set complet de analize si sa fii atenta la calciu, glicemie, dar si sa iti masori tensiunea arteriala. Fa-ti analizele!

    alina (anonim)
    2 august 2010 16:04

    o descriere foarte buna acum cateva zile tatal meu a fost diagnostiacat cu aceasi boala ,dar are probleme si cu inima (se poate sa fie asta cauza)

    Andr33@.M (anonim)
    19 iulie 2010 14:02

    si eu am din cand in cand ameteli,atunci knd ma ridic brusc din pat si cateodata ametesc si knd stau in picioare mult,fara niciun motiv aparent.nu am fost la medic,dar probabil,cum spune si andreea,poate fi din cauza spm sau a caldurii,eventual.oricum,felicitari pt articol!foarte bun si detaliat!bravo!

    Andreea (anonim)
    13 iulie 2010 21:09

    Sufar de sindrom vertiginos sever,am fost internata la terapie intensiva inca! Cauzele nu au fost identificate, insa medicii mi-au spus ca poate fi si un sindrom premenstrual. Intr-adevar, articolul este minunat, avand in vedere ca sunt aceleasi sfaturi date de medicii care m-au consultat. Felicitari!