Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Viitorul este sumbru! "Femeia-Liliac", savantul care ar putea elimina coronavirusul, are o avertizare înfiorătoare pentru omenire

Ana Munteanu

Shi Zhengli, cercetătorul chinez care a reușit cea mai mare performanță în lupta anti Covid-19, are un avertisment înfiorător pentru lume, referitorul la momentul în care pandemia se va termina.

La numai câteva zile după ce au fost raportate primele cazuri de coronavirus, virologul Shi Zhengli a și reușit să atingă aproape imposibilul, deblocând codul genetic al Covid-19. În ciuda aceste performanțe magnifice, vreme de șapte zile, China a ascuns aceste informații de restul lumii, lucru care nu a făcut decât să ajute la răspândirea, cu o viteză amețitoare, a pandemiei. Pe deasupra, în loc să i se mulțumească, omul de știință din spatele descoperirii, Shi Zhengli, a fost pus la zid pentru că și-a făcut publice descoperirile sale. 

Sursa foto Imgur

Virolog de mai bine de 16 ani, Zhengli este unul dintre cei mai renumiți experți din lume în coronavirusuri. Femeia, până în prezent, a descoperit zeci de virusuri mortale asemănătoare cu SARS investigând intens în peșterile de lilieci. Iar după ce a studiat probe prelevate de la unii dintre primii oameni care s-au infectat noul coronavirus, în decembrie, a făcut legătura și a ajuns la concluzia că această nouă boală era similară cu SARS.

Citește și Moartea unui copil de 13 ani, victimă a COVID-19, schimbă legile în Anglia. Ce s-a întâmplat, după ce a fost înmormântat singur, fără rude la ceremonie

Conform declarațiilor jurnalistului chinez Gao Yu care a spus că a vorbit cu Shi în timpul petrecut la Wuhan – oraș care a fost închis mai mult de două luni -, ea i-a spus că rezultatele ei, în loc să fie făcute publice și folosite la eradicarea virusului, au fost ascunse. Jurnalistul a adăugat: „Am aflat mai târziu că institutul ei a terminat secvențarea genelor și testele conexe încă din 2 ianuarie, dar a fost totul ținut secret”.
Asta pentru ca acum informațiile obținute de Shi și echipa ei să cele folosite, internațional, în cursa contra cronometru pentru a găsi un leac pentru vaccinul mortal, care a infectat deja peste 2 milioane de oameni din întreaga lume și a provocat sute de mii de morți.

 Citește și: Medic britanic: ”Aceste trei alimente sunt un bun aliat împotriva COVID-19”

Deoarece și-a petrecut viața profesională examinând coronavirusurile din populațiile de lilieci, ceea ce i-a câștigat porecla de Femeia-Liliac și notorietatea necesară în domeniu, Zhengli a fost unul dintre primii care au fost chemați pe front atunci când primii pacienți au început să prezinte simptome care păreau a fi o nouă tulpină a virusului.
Timp de două luni, Zhengli și echipa ei au lucrat neobosit pentru a identifica nu numai codul genetic, dar pentru a afla tot ce au putut despre Covid-19.

În cei 16 ani în care a lucrat studiind liliecii, Zhengli ajunsese să creadă că zonele subtropicale din China prezintă cel mai mare risc pentru ca coronavirusul să fie transmis de la animale la om, și nu o zonă precum centrul țării, în care se află Wuhan. Cu toate acestea...

Citește și 6 simptome-cheie pe care le ai dacă suferi de coronavirus

Și astăzi, în urma luptelor intense duse împotriva coronavirusului, Zhengli vine, ca și concluzie, cu un avertisment scurt, la obiect dar înfiorător pentru întreaga omenire. Suntem abia la început în ceea ce trăim acum, coșmarul este în plină desfășurare, departe de a se apropia de final, așa cum sperăm cu toții… Nu știm, pe deplin, ce ne face acest virus. Toate detaliile pe care le avem sunt doar în formă incipientă.
Ea a concluzionat: „Ceea ce am descoperit noi este doar vârful unui aisberg. Misiunea trebuie să continue, nu trebuie să ne oprim aici!„

Surse articol: The MirrorTheSun

Surse foto: istock, imgur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (23)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!