Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Virusul mortal din China se răspândește cu repeciziune în lume: ce măsuri de urgență ia Ministerul Sănătății din România

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Update 27 ianuarie: Din păcate, inevitabilul s-a produs, cel puțin din ceea ce se știe până acum. România s-ar putea confrunta cu primul caz de coronavirus. Se pare că un bărbat de 24 de ani, recent întors în țară din China, prezintă simptome asemănătoare cu cele ale virusului mortal din China. 

În urmă cu o săptămână, în timp ce era în avion, acesta a acuzat febră. Bărbatul va fi supus la mai multe teste la Institutul Matei Balș, din București, urmând a fi tratat.

Adrian Streinu-Cercel de la Institutul Matei Balș a spus că șansele ca noul virus să apară la noi în țară sunt reduse. De asemenea, acesta a mai precizat că, în prezent, nu există un test rapid pentru coronavirus. 

România în alertă! Vine virusul mortal din China la noi în țară?

Ministerul Sănătății se pregătește, din timp, pentru cea mai rea variantă posibilă. Comunicatul Ministerului, emis în această dimineață, sună astfel:

”Un grup de specialişti în sănătate publică, boli infecţioase şi microbiologie se va întâlni mâine sub coordonarea dr. Nelu Tătaru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sănătăţii măsurile ce se impun, în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Reamintim că, în săptămâna trecută s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip), iar specialiştii se aşteaptă în perioada următoare la o circulaţie mai intensă a virusurilor gripale. Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor în unităţile de învăţământ numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea creşte. O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi. Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioadă de 3 zile, în clase din 9 unităţi de învăţământ din Bucureşti”

INSP a trimis direcţiilor de sănătate publică definiţia de caz pentru a putea fi informate unităţile sanitare de la nivel naţional. De asemenea, în colaborare cu MAE, au fost emise atenţionări de călătorie.

Cum se manifestă virusul coronavirus

Primele semne de îmbolnăvire sunt tusea, febra şi insuficienţa respiratorie. Virusul 2019-nCoV nu a mai fost identificat până acum la om. Cercetătorii sunt de părere că acesta provine de la animalele infectate şi de la fructele de mare comercializate în piaţa din Wuhan.
Virusul a fost identificat prima dată în Wuhan, China – oraș cu 11 milioane de locuitori - pe 12 decembrie. În total au fost înregistrate 291 de cazuri în oraşele mari ale Chinei, inclusiv Beijing şi Shanghai.

Din nefericire, există multe cazuri încă neidentificate până la ora actuală. Pe deasupra, potrivit Organizaţiei Mondială a Sănătăţii, virusul s-ar putea extinde şi mai mult, din cauza faptului că milioane de oameni din China se pregătesc să călătorească la final de săptămână, pentru a celebra Anul Nou chinezesc. Fapt care face și toto mai greu de depistat și monitorizat răspândirea bolii.

Surse foto: istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!