10 probiotice naturale pe care să le incluzi în dietă

10 probiotice naturale pe care să le incluzi în dietă
Sorina Corneanu
Joi, 22.02.2018

Cuprins

E foarte important să acorzi respectul cuvenit naturii. Germenii, de exemplu, sunt o hrană terapeutică nemaipomenită, mereu la îndemâna noastră. Aceștia ajută digestia, imunitatea și metabolismul, iar în absența lor se dezvoltă diferite alergii și boli cronice sau autoimune. Probioticele naturale te ajută, practic, să ai o viață mai sănătoasă, fără să recurgi la tratamente care implică diverse chimicale.

Iată 10 probiotice naturale pe care e bine să le incluzi în dietă!

Iaurtul

Unul dintre cele mai puternice probiotice este iaurtul natural. Alege sortimente fără zahăr sau alți aditivi, pentru a te asigura că îi oferi organismului doar substanțele nutritive de care are nevoie. Prin urmare, verifică atent ambalajul și asigură-te că iaurtul este cât mai natural!

Supa miso

Supa miso este un aliment folosit ca digestiv în medicina tradițională japoneză. Cu secară fermentată, fasole, orez sau orz și o lingură de miso, te poți bucura de o supă hrănitoare, ușor de preparat și bogată în probiotice.

Învață să prepari singură supa miso, după o rețetă tradițională japoneză!

Varza murată

Varza murată este bogată în probiotice naturale și ajută la reducerea simptomelor alergiei. De asemenea, este bogată în vitaminele A, B, C și E. Iată un aliment ușor și sănătos, care nu ar trebui să îți lipsească din dietă!

Kefirul

Similar cu iaurtul, kefirul este o combinație unică de lapte de capră și cereale fermentate. Foarte bogat în bacterii „bune”, kefirul este o sursă excelentă de antioxidanți. Alege-l pe cel mai sănătos, nu uita să citești cu atenția eticheta!

Kombucha

Kombucha este o formă de ceai fermentat, bogat în bacterii „prietenoase” cu flora intestinală. Această băutură probiotică a fost folosită de secole și ajută, se spune, la scăderea în greutate și redobândirea stării de bine. Cu toate acestea, ceaiul kombucha nu este indicat tuturor. Persoanele care se luptă cu candidoza recurentă ar trebui să îl evite!

Micro-algele

Spirulina, chlorella și algele verzi sunt micro-alge pe care trebuie să le incluzi în alimentația ta. Ele hrănesc şi detoxifică organismul, ajutând la eliminarea metalelor grele. Le poți găsi în ceaiuri și diferite alte produse de la plafar.

Castraveții murați

castraveti murati

Poate nu te gândeai la asta, dar castraveții murați sunt o excelentă sursă de probiotice. Optează să îi prepari acasă, nu să îi cumperi din marketuri! Te vei bucura de un plus de calitate și vei fi sigură de ceea ce consumi!

Soia

Soia reprezintă un probiotic excelent, substitut perfect al cărnii. În plus, soia este o sursă excelentă de vitamina B12, atât de necesară bunei funcționări a organismului. Soia este singura sursă naturală de aminoacizi esențiali. Un studiu publicat în 2005 în Archives of Internal Medicine demonstrează că soia scade riscul de osteoporoză, previne afecțiunile cardiace și ameliorează simptomele femeilor aflate la menopauză.

Vezi zece beneficii ale consumului de soia!

Kimchi

Kimchi este o formă asiatică de varză murată foarte picantă și acră, fermentată, de obicei servită ca salată în Coreea. Pe lângă bacteriile benefice, Kimchi este o sursă excelentă de betacaroten, calciu, fier și vitaminele A, C, B1 și B2. Kimchi este unul dintre cele mai bune probiotice naturale și nu ar trebui să îți lipsească din dietă!

Poi

Poi este o mâncare originară din Hawaii, obținută prin măcinarea și fierberea frunzelor arborelui de colocasia! Deși este considerat sănătos și bogat în probiotice naturale, poi nu este un aliment tocmai sigur, deoarece încă nu s-a descoperit o metodă de sterilizare a frunzelor, astfel încât să nu devină otrăvitoare.

Iată, așadar, care sunt cele mai puternice probiotice naturale și beneficiile lor extraordinare! Află și când nu este bine să consumi probiotice!

Surse foto: iStock

Articolul urmator »
Ce este bobul și de ce să îl incluzi în alimentație
Ce este bobul și de ce să îl incluzi în alimentație
Raluca Margean | Duminică, 28.07.2024
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe