Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

3 greșeli pe care le faci când îți cureți urechile

Vineri, 15.09.2017

Curățarea urechilor reprezintă un proces de rutină. Însă această rutină nu înseamnă siguranță că lucrurile sunt făcute corect și sănătos. S-a dovedit că foarte multe persoane ajung la medicul specialist cu probleme grave, în urma unor greșeli făcute în curățarea urechilor.

Curățarea dopurilor de ceară acasă nu este deloc o idee bună. Există un mare risc să-ți pui în pericol urechile și auzul. „Timpanul și oasele mijlocii ale urechii medii sunt ușor de deteriorat și pot chiar să necesite o intervenție chirurgicală pentru a fi reparate, în caz că faci o mișcare greșită”, explică Boris Chernobilsky, profesorde otolaringologie la Icah, Școala de Medicină de la New York. În cel mai rău caz, deteriorarea acestor oase mici poate duce la o scurgere de lichid din urechea interioară. Acest lucru conduce la vertij sever și, eventual, la o pierdere permanentă a auzului!

Iată cum îți cureți corect urechile!

Cei mai mulți oameni nu trebuie să-și curețe urechile, pentru că acestea au capacitatea de a se autocurăța. „Unele persoane au mai multă ceară de urechi decât altele, dar, în general, urechile secretă cantitatea de ceară de care au nevoie”, spune medicul Boris Chernobilsky. Substanța gălbuie, cunoscută sub numele de ceară de urechi, protejează pielea din canalul urechii prin lubrifierea acesteia și prevenirea umplerii acesteia cu apă.

Cele mai mari greșeli pe care le faci când îți cureți urechile

Folosirea bețișoarelor de urechi. Deși sunt ultrafolosite, clasicele bețișoare de urechi lungi, destul de instabile, nu sunt destinate utilizării în urechi. „Acestea pot deteriora pielea, timpanul și oasele mici. În plus, pot împinge ceara mai adânc și pot provoca inclusiv deteriorarea timpanului”, spune dr. Chernobilsky. Acestea rămân totuși cea mai bună variantă pentru curățarea urechii, însă cu mențiunea că e obligatoriu să fie folosite cu grijă și fără a fi împinse adânc în  ureche, pentru a nu afecta canalul auditiv.

greseli in curatarea urechilor

Foarte multe persoane recurg, pentru curățarea urechilor și eliminarea dopurilor de ceară, la diverse obiecte ascuțite, lungi  și improvizate, pe care le împing și le răsucesc în ureche în ideea de a curăța mai bine. Astfel de obiceiuri produc răni serioase, fracturarea oaselor mici, spargerea timpanului și pierderea auzului.

Clătirea și curățarea urechii cu o seringă reprezintă o metodă clasică destul de periculoasă, dar care încă are adepți. În momentul în care alegi să îți cureți urechile cu apă, trebuie să știi că această metodă poate conduce la „înecarea” urechii. Dacă nu ești cu adevărat pricepută să cureți astfel urechea, te poți aștepta să nu îți mai poți scoate apa din urechi și să te alegi cu boli serioase. De preferat este să nu încerci asta. Dacă, totuși, ești în situația în care ai făcut-o deja, mergi de urgență la medic!

„Anumite persoane pot acumula ceară mai repede”, explică dr. Chernobilsky. „Aceștia sunt cei care folosesc aparate auditive, medicii care folosesc stetoscoape, muzicienii care folosesc dopuri pentru urechi sau oamenii care folosesc căști pentru a asculta muzică”, adaugă acesta. Dacă acumularea de ceară te deranjează cu adevărat, optează pentru vizita la medic, nu face experimente acasă!

Între vizitele la medic, există posibilitatea de a-ți curăța singură urechile, în cazul în care te numeri printre persoanele care se confruntă cu acumulare de ceară în urechi. Ideal este să recurgi la o soluție cât mai puțin invazivă. DOCULYSE-spray auricular x 30 ml este un spray foarte delicat pentru igiena canalului auditiv la persoanele cu hipersecreție de cerumen și pentru persoanele purtătoare de apărat auditiv. Una-două pulverizări pe săptămână întrețin urechea curată și sănătoasă și te feresc de apariția excesului de ceară.

Produs disponibil pe VavianPharma.ro

DOCULYSE-spray auricular x 30 ml, preț 37.96 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Presupusul test pentru Covid-19 pe care îl poți face acasă, explicat de experți. Este sau nu eficient? (20853 vizite)
  2. Toate plăgile și pandemiile din istorie s-au petrecut sub aceste auspicii astrale, pe care le trăim și acum: urmează trei aspecte dezastruoase pentru omenire (17684 vizite)
  3. Simptome mai puțin cunoscute ale coronavirusului de care trebuie să ținem cont (16183 vizite)
  4. Doctorul Adrian Streinu-Cercel ne spune care este cel mai eficient tratament împotriva febrei (8000 vizite)
  5. Toti cei care s-au născut înainte de 1990 trebuie să-și facă aceste analize, potrivit lui Adrian Streinu Cercel (7622 vizite)
  1. De ce săpunul este cel mai mare dușman al coronavirusului (nota 4.8)
  2. Doctorul Adrian Streinu-Cercel ne spune care este cel mai eficient tratament împotriva febrei (nota 4.8)
  3. Poate și acum suntem fericiți și nu știm... (nota 4.7)
  4. Simptome mai puțin cunoscute ale coronavirusului de care trebuie să ținem cont (nota 4.6)
  5. Un om de știință avertizează: "Până la sfârșitul anului vom rămâne fără părinți și bunici" (nota 4.5)
  1. Când mergem la medic pentru a doua opinie și de ce ar trebui să facem asta (0 comentarii)
  2. Raed Arafat, apel disperat: "Ne vom confrunta cu o perioadă grea. Puneți măști, dacă nu găsiți, improvizați ceva" (0 comentarii)
  3. Ultima oră! Boris Johnson, Primul Ministru al Marii Britanii, are coronavirus! (0 comentarii)
  4. Cercetătorii au descoperit o mutație a coronavirusului care rămâne în organismul celor infectați timp de aproape 2 luni! (0 comentarii)
  5. Studiu: De ce este necesar să purtăm toți măști chirurgicale (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!