Afla care sunt cele mai eficiente 7 trucuri impotriva rontaitului intre mese

Afla care sunt cele mai eficiente 7 trucuri impotriva rontaitului intre mese

Diana Tanasa

Stresul, plictiseala, pofta, dar mai ales tentatiile care ne asalteaza la orice pas, fie in casa, fie in oras, ne fac sa uitam de rigorile dietelor si sa rontaim chipsurile, prajiturile sau bomboanele, care ne plac atat de mult, dar care ne ingreuneaza lupta cu kilogramele in plus. Totusi, rontaitul intre mese nu are ca unic efect luarea in greutate, ci determina, de asemenea, aparitia cariilor, a celulitei, a vergeturilor si a diabetului. De aceea, pentru a combate eficient acest obicei nociv pentru organismul nostru, noi te invatam care sunt cele mai la indemana 7 trucuri care te vor ajuta sa uiti de nevoia de a rontai intre mese.

1. Mananca ''inteligent''!

Pentru a evita ca senzatia de foame sa apara intre mesele principale, trebuie sa ai grija la alimentele pe care le consumi dimineata, la pranz si seara. Astfel, este recomandat sa optezi pentru alimente bogate in fibre, precum fructele si legumele, care iti confera o senzatie de satietate si care pot fi consumate si drept gustari intre mesele principale, avand un aport caloric sarac, dar o paleta complexa de vitamine si minerale. In plus, alimentele cu un continut ridicat de proteine si cerealele bogate in glucide (orezul, graul) sunt si ele indicate atunci cand vrei sa te simti satula cat mai mult timp.

gustare sanatoasa

2. Evita tentatiile!

De obicei, orice vizita la supermarket pentru cumparaturile esentiale include si mici abateri, ce constau in batoane de ciocolata, prajituri, chipsuri sau orice alt produs ideal pentru rontait, astfel incat, ajunsa acasa, iti este greu sa rezisti tentatiei de a gusta ceea ce tocmai ai achizitionat. Solutia: fa-ti o lista clara de cumparaturi, in care sa incluzi doar alimentele de stricta necesitate, pe care le consumi la mesele principale, si nu te abate de la ea.

3. Ocupa-ti timpul liber!

Plictiseala este si ea un aliat al rontaitului, multe dintre noi constatand adesea ca am golit, aproape fara sa ne dam seama, punga de prajiturele, in timp ce leneveam pe pat, in fata televizorului sau a calculatorului. De aceea, ori de cate ori simti ca te plictisesti si esti tentata sa verifici ce a mai aparut nou pe raftul cu dulciuri, gaseste ceva interesant si antrenant de facut, cum ar fi o sesiune de shopping sau de alergat, o plimbare prin parc alaturi de prieteni sau, de ce nu, propune-ti sa incerci ceva nou ori de cate ori ai timp liber: invata sa mergi pe role, pe patine sau pe skateboard, dezleaga tainele bowling-ului, ale biliardului sau ale diferitelor jocuri de societate, implica-te in actiuni de voluntariat, redecoreaza-ti camera, etc.

4. Bea multe lichide!

Ceai sau apa plata, oricare dintre cele doua sunt ideale pentru a tine sub control senzatia de foame, daca bei cel putin 2 l zilnic. S-a demonstrat ca magneziul din apa nu numai ca indeparteaza foamea, dar lupta si impotriva oboselii, revitalizandu-ti intregul organism.

5. Evita stresul!

Tuturor ni se intampla ca atunci cand suntem stresati sau suparati, sa devoram tot ce gasim in rezerva de dulciuri, intrucat avem impresia ca acestea ne ajuta sa ne calmam si ne imbunatatesc starea de spirit. In loc sa faci asta, opteaza pentru un o baie relaxanta, un masaj cu uleiuri aromatice, o sedinta de yoga sau cateva minute in care sa asculti muzica ta preferata, sa vizionezi secvente din filmul tau preferat sau sa stai in bratele iubitului tau.
 

Vei vedea ca aceste alternative sunt mult mai eficiente, dar si mult mai placute decat sa mananci niste alimente care iti fac mai mult rau, lipsindu-te si de energia ce ti-a mai ramas.

6. Spala-te pe dinti dupa mesele principale!

Nu numai ca este bine sa te speli pe dinti pentru a mentine o buna igiena orala, dar este si indicat sa faci asta daca vrei sa indepartezi senzatia de foame care iti da tarcoale mai ales seara. Guma de mestecat mentolata sau bomboanele mentolate, fara zahar, fac si ele parte din categoria trucurilor care te ajuta sa treci fara suspine pe langa dulapiorul cu dulciuri.

7. Nu exagera!

Trebuie sa intelegi ca, din cand in cand, o prajiturica nu face rau nimanui. Daca iti reprimi mult timp poftele si la un moment dat cedezi in fata tentatiilor si cazi in cealalta extrema, devorand tot ce gasesti delicios in bucatarie, poti sa produci un dezechilibru intern, foarte greu de depasit. Nu uita ca totul tine de vointa ta si ca rarele abateri nu sunt condamnabile, ci pur si simplu sunt menite sa iti intareasca increderea in sine.

Tu ce trucuri folosesti impotriva rontaitului?

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.