Ce poate declanșa cancerul, conform neurologului Vlad Ciurea

Ce poate declanșa cancerul, conform neurologului Vlad Ciurea

Lorena Pintilie

Renumitul medic neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit recent, într-un interviu acordat în cadrul podcastului „Fain & Simplu”, găzduit de Mihai Morar, care sunt factorii care declanșează cancerul și când suntem mai predispuși acestui fenomen.

Cancerul apare atunci când în organism se produce o creștere anormală a celulelor cu potențial de a invada sau de a se răspândi în alte părți ale corpului, creând astfel o anomalie. Există peste 100 de tipuri de cancer care se pot dezvolta „peste noapte” în organismul oricărei persoane, indiferent de vârstă, istoric medical sau stil de viață. Nu se știe cu exactitate care sunt factorii care declanșează această boală necruțătoare sau cum se poate preveni, însă neurochirurgul Vlad Ciurea, care a salvat peste 23.000 de vieți, a găsit un răspuns potențial la aceste întrebări.

Potrivit medicului, fiecare om se naște cu un bagaj genetic foarte mare, în care se regăsesc genele strămoșilor noștri, fapt care poate influența apariția bolilor grave precum cancerul. Doctorul a declarat că aceste gene, care poartă inclusiv problemele de sănătate ale stră-stră-bunicilor și așa mai departe, se pot activa în momente de o intensitate psihologică foarte mare pentru individ, cum ar fi depresia.

Cele „10 porunci” pentru o sănătate de fier, conform neurochirurgului Alexandru Vlad Ciurea

Noi ne naștem cu un bagaj genetic de 20 de mii de gene, prin care se transmite totul, de la stră-stră-străbunici. Acolo sunt acumulate toate, eu sunt sigur că am și gena cancerului, am și gena hipertensiunii, am și gena diabetului, niciuna nu le-am făcut din astea. Am toate astea pe genele mele. Când se activează? Foarte interesantă ideea profesorului Adrian Restian. Când? Când intri într-o anumită stare, de depresie, de supărare, de nervi, de ceva care nu merge, și atunci se activează ca un pianist care a apăsat pe clapă. Acest lucru se numește neoplazie”, a explicat medicul.

Doctorul a mai dezvăluit că principalul factor care duce la declanșarea cancerului este stresul.

Când se face neoplazia cel mai frecvent? Vă spun un secret, la stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier, în organism, iar atunci nu se mai adună stânga cu dreapta, și dacă nu se adună, se produce dereglare în creier și în organism, iar organismul produce aceste neoplazii. Și atunci trebuie să evităm să avem neoplazie prin stres. Foarte interesantă este această prezentare pe care am spus-o. Deci, evitați starea de stres. Și de aici apare și faza din care se dezvoltă această nefrozare, care se numește ardere/prăjire a creierului”, i-a sfătuit neurochirurgul pe urmăritorii podcastului.

Principalele modalități prin care oamenii declanșează cancerul 

Principalele modalități prin care oamenii declanșează cancerul 

Specialistul a explicat, de asemenea, care sunt principalele motive pentru care oamenii se stresează și dezvoltă boli extrem de grave, printre care și cancerul.

Observați că în familie s-au produs certuri, scandaluri, s-au produs niște stresuri imense la serviciu... există o boală căreia nu îi pot spune numele, care este un fel de cancer cerebral... și la toți cei care fac cancer cerebral se dovedește a fi o cauză de supra-stres psihic”, a adăugat doctorul Vlad Ciurea.

Totodată, acesta a dezvăluit că persoanele cu un intelectual supradezvoltat sunt mult mai vulnerabile în fața stresului, astfel că pot ajunge în punctul în care declanșează un anumit tip de cancer. Principalele metode prin care oamenii pot preveni apariția cancerului sunt odihna și limitarea activității cerebrale, astfel încât să nu fie suprasolicitat creierul.

Care sunt cele mai toxice alimente pentru creier, conform medicului Alexandru Vlad Ciurea

Marele meu profesor spunea că «omul care dă cu sapa și cade jos în șanț, mai mult sau mai puțin amețit, niciodată nu o să facă această boală de cancer cerebral, asta aparține numai superintelectualilor care au activitate deosebită». Deci, a fost un scriitor maghiar suprasolicitat și a scris și o carte «Călătorie în jurul creierului meu». La fel, suprasolicitarea nervoasă duce la acest lucru, de aceea și în limba română se spune «Fericiți cei sărăci cu Duhul». Trebuie să odihnim creierul, să nu-l suprasolicităm, să punem o barieră între activitatea noastră cerebrală și să nu mergem mai departe, să evităm să-l punem la luptă când nu mai poate”, a mai mărturisit

Așadar, să luăm aminte: odihna e sfântă, iar stresul, sursa tuturor relelor în societatea noastră!

Surse foto: Facebook -  Prof Univ Dr Alexandru Vlad Ciurea, Fain & Simplu

Surse articol: Click!, YouTube - Fain & Simplu cu Mihai Morar 

Articolul urmator
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Superalimentul care nu trebuie să-ți lipsească din casă, potrivit doctorului Vlad Ciurea
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (31)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.