Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cele mai bune alimente pentru mușchi

Alexa Galgau

Tu ai obiceiul de mânca fructele cu coajă? În ultimele decenii, oamenii au început să curețe fructele de coajă, din cauza folosirii pesticidelor, însă înainte acestea erau mâncate ca atare, pentru că și coaja este plină de nutrienți importanți. Recent, s-au descoperit noi beneficii ale acesteia, cercetările sugerând că anumite fructe, necurățate și spălate bine, pot preveni atrofierea musculară care are loc din cauza vârstei.

Iată care sunt cele două alimente bune pentru mușchi!

Alimente pentru mușchi

Odată cu înaintarea în vârstă, mușchii cresc în mod natural, apoi, după ce ajung la o dezvoltare optimă, masa lor începe să scadă puțin câte puțin an de an, până când aceștia ajung să se atrofieze. Studiile arată că mușchii cresc până la vârsta de 30 de ani. După acest prag, fiecare om pierde cam 3-5% din masa musculară la fiecare 10 ani. Atrofia musculară se instalează de obicei la 75 de ani.

Desigur, cu cât masa musculară este mai redusă și mai fragilă, cu atât scade calitatea vieții și nivelul de energie. De aceea oamenii în vârstă nu se pot mișca foarte bine. Una dintre soluțiile pentru a preveni atrofia musculară este, în mod evident, efortul fizic. Menținerea unui stil de viață activ este singura metodă de a-ți menține vitalitatea până la o vârstă înaintată, alături de alimentație, desigur, care joacă și ea un rol esențial în acest sens.

Iar anumite alimente se pare că joacă un rol mai important în prevenția atrofiei musculare survenite odată cu vârsta. O echipă de cercetători de la Universitatea din Iowa a descoperit că un compus din roșiile verzi și din mere poate să oprească activitatea proteică responsabilă pentru atrofia musculară. Studiul lor a fost publicat în Journal of Biological Chemistry, iar descoperirile făcute de ei ar putea să conducă la o nouă gamă de suplimente alimentare și medicamente bazate pe compusul din aceste alimente bune pentru mușchi.

Acidul ursolic, benefic pentru masa musculară 

Compusul care se găsește în aceste alimente bune pentru mușchi, în special în cojile lor, se numește acid ursolic. Acesta anulează sau scade semnificativ efectul proteinei ATF 4, care slăbește masa musculară și duce la pierderea ei. Compusul, care se găsește în cantități mari în mere și roșii verzi, a fost testat pe cobai în laborator, iar rezultatele asupra mușchilor au fost uimitoare.

În trecut, au mai existat savanți care și-au propus să descopere efectul cumpusului-minune asupra mușchilor, mai ales atunci când masa acestora începe să se piardă din cauza inactivității și înfometării, însă aceste studii au arătat în mod clar că putem preveni atrofia musculară cauzată de înaintarea în vârstă consumând frecvent aceste alimente banale.  

Așadar, se pare că un măr pe zi chiar este sănătate pură. Alături de roșiile verzi, merele te pot ajuta să fii activă chiar și la vârste înaintate. Consumă și tu aceste alimente pentru mușchi și îți vei menține masa musculară mulți ani!

Descoperă și cum să faci mușchi acasă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!