Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Cum te îmbolnăvește dușul fără să știi

Lorena Teacă

Te-ai gândit vreodată că dușul ar putea să te îmbolnăvească, mai ales că îl folosești pentru a scăpa de toți microbii și murdăria adunate de-a lungul zilei? Cele mai noi studii au descoperit faptul că para de duș poate conține o mulțime de bacterii care te pot îmbonăvi rapid și destul de grav.

Femeie cu prosop pe cap în duș

Experți de la Universitatea din Colorado au luat probe de pe suprafața a peste 600 de dușuri din case din Europa și SUA și au găsit mai multe tipuri de bacterii. Germenii se dezvoltă în locuri calde și umede, iar dușul reprezintă mediul ideal pentru microbii ce pot provoca boli pulmonare.

Noah Fierer, profesor de ecologie și biologie a declarat faptul că „Există o lume fascinantă a microbilor în capul dușului tău și poți lua la orice spălare contact cu ei. Majoritatea microbilor sunt inofensivi, însă câțiva dintre cei găsiți nu sunt de acest tip”. Chiar dacă acum știi că există o mulțime de bacterii care trăiesc în dușul tău nu trebuie, însă, să te temi, pentru că multe dintre acestea nu îți afectează sănătatea.

Mai mult decât atât, dacă dușul în care te speli are capul din plastic, poți sta relaxată, deoarece cele mai multe bacterii au fost găsite pe cele din metal. 

Femeie în cadă care se spală

În plus, persoanele cu sistemul imunitar scăzut sunt mai predispuse la orice fel de infecții, nu doar la cele provocate de duș. Astfel, nu este cazul să te panichezi, deoarece pe lângă faptul că s-a descoperit că multe dintre bacteriile găsite erau inofensive, în condițiile în care ai și ai o sănătate de fier, ești ferită de absolut orice boală sau infecție.

Totuși, dacă aceste vești te îngrijorează, poți lua câteva măsuri de siguranță: curăță temeinic perdeaua și dușul, cu dezinfectant, cel puțin o dată pe săptămână.

Surse foto: iStock, Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!