Cum te poate îmbolnăvi orezul

Cum te poate îmbolnăvi orezul
Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro
Duminică, 05.08.2018

Cuprins

Orezul este unul dintre cele mai îndrăgite și consumate alimente. Indiferent că trăiești în China, America sau România, orezul face parte din alimentația ta săptămânală. Poți consuma orezul cât mai simplu sau în combinații surprinzătoare (mâncare chinezească) și îl poți folosi chiar și pentru a trata sau preveni problemele digestive.

Deși ai crede că orezul este prietenul tău cel mai bun, se pare că acesta te poate îmbolnăvi. Îndeosebi atunci când nu ții cont de câteva reguli simple, acesta poate să îți cauzeze adevărate probleme de sănătate. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

orez cu legume

Cum te îmbolnăvește orezul reîncălzit de mai multe ori

Există mai multe greșeli pe care le faci atunci când gătești orezul sau când îl depozitezi și care te pot îmbolnăvi. În primul rând, păstrarea orezului în mod incorect poate să îți provoace o toxiinfecție alimentară (ca în cazul oricărui alt aliment). În al doilea rând, orezul care nu este gătit cum trebuie conține Bacillus cereus, o bacterie care, la fel, te poate îmbolnăvi. Atunci când orezul gătit este lăsat la temperatura camerei pentru o perioadă prea lungă, bacteriile se pot înmulți rapid, producând toxinele care te îmbolnăvesc.

Centrele din Statele Unite pentru Controlarea și Prevenirea Bolilor (CDC) au afirmat că există 63.000 de cazuri de îmbolnăviri cu Bacillus cereus până în acest moment de la începutul anului. Totuși, nu se știe câte dintre acestea sunt legate strict de consumul de orez stricat. De aceea, este mai bine să ai grijă în privința obiceiurilor tale alimentare și să nu mai mănânci orezul care este lăsat prea mult la temperatura camerei.

orez cu carne

Așadar, data viitoare când vei consuma orez, reține faptul că nu trebuie să consumi alimente care au fost lăsate la temperatura camerei mai mult de o oră. Ai voie să încălzești orezul doar o dată și trebuie să îl arunci dacă nu îl consumi într-o zi.

Acum, că știi cum trebuie să consumi orezul gătit acasă, află de ce trebuie să ții cont atunci când mănânci la restaurant. Unii specialiști afirmă că majoritatea restaurantelor gătesc o cantitate mai mare de orez dimineața și că îl țin la temperatura camerei pe durata întregii zile. Dacă ești îngrijorată în privința orezului pe care îl vei consuma, întreabă chelnerul de când este fiert.

Iubitorii de sushi trebuie să știe că oțetul care se folosește la prepararea orezului scade pH-ul acestuia, fapt ce îl face sigur de consumat la temperatura camerei.

Ține cont de aceste informații și evită astfel îmbolnăvirea din cauza orezului!

Vezi si
Siliciu: beneficii și recomandări
Siliciu: beneficii și recomandări
Raluca Margean | Duminică, 05.08.2018
Farfuria sănătoasă: cum arată o masă ca la carte
Farfuria sănătoasă: cum arată o masă ca la carte
Raluca Margean | Duminică, 05.08.2018
10 alimente care sporesc senzația de foame
10 alimente care sporesc senzația de foame
Raluca Margean | Duminică, 05.08.2018

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator »
Ce este bobul și de ce să îl incluzi în alimentație
Ce este bobul și de ce să îl incluzi în alimentație
Raluca Margean | Duminică, 28.07.2024
Incepe quiz
Ce te poate omori?
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Surse vegetariene de proteine: cele mai bune variante
Raluca Margean | Duminică, 23.06.2024

Ne găsești pe