Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Cristina Gherghina
Nu fumați

Nu fumați

Fumat este unul dintre principalii factori declanșatori ai cancerului. Acțiunea este cancerigenă din cauza subtanșelor pe care le conțin țigările: nicotina, aditivii chimici și Poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol. 

"România are incidenţa cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate ţările europene. Este simplu de înţeles, pentru că şi incidenţa fumatului, la persoanele adulte din România este de 27%. Un sfert din populaţia României fumează zilnic 2, trei euro. Cancerul de plămâni este o boală care răspunde foarte greu la tratamentele oncologice şi, singura măsură eficientă cu adevărat şi mult mai ieftină este să evităm fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumători. Diferenţa de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucureştiul este cel mai poluat oraş cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament” mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirilă, precizând că “toţi factorii oncogeni care sunt prezentaţi în carte au o perfidie ieşită din comun. Ei declanşează cancerul după o perioadă de 20-30 de ani de greşeli. Asta se întâmplă şi cu fumatul şi şi cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc", a spus dr. Pavel Chirilă. 

Cancerul, boala secolului XXI, se răspândește cu o viteză amenințătoare în țările dezvoltate și face victime în fiecare zi. În aceste condiții, specialiștii fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a determina care sunt factorii de risc care duc la apariția acestei boli și încearcă să găsească diverse strategii prin care acestă poate fi combătută. 

Potrivit dr. Pavel Chirilă alimentația joacă un rol extrem de important în prevenirea cancerului. Acesta a vorbit despre factorii alimentari declanșatori de cancer, printre care se numără zahărul alb, sărurile nitrice din mezeluri sau azotații, folosiți în agricultura europeană. 

pavel chirila

Atunci când zahărul alb, sărurile nitrice sau azotații sunt consumate de om, în interiorul stomacului, o parte din aceste săruri se transformă, în combinație cu acidul clorhidric, într-o substanță numită dimetil-nitrozamil care este 100% cancerigenă. 

"Zilnic, aproximativ cinci pacienți cu cancer vin în cabinetul meu și îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentație. Și, invariabil, aproape 99% dintre acești pacienți îmi spun că au fost sfătuiți să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentație hipercalorică, deși aceasta favorizează cancerul. [...] Bolnavul de cancer trebuie să aibă o alimentație săracă în proteine de origine animală", a spus docotrul Pavel Chirilă, potrivit doctorulzilei.ro.

În urma studiilor făcute de-a lungul timpului, specialiștii au descoperit că există anumite alimente care, consumate în cantități mari favorizează apariția cancerului. 

"De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește.

Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul", a explicat dr. Chirilă.

 Află din Galeria Foto ce anume trebuie să evităm pentru a preveni apariția cancerului, conform dr. Pavel Chirilă! 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!