Simptome ale Alzheimerului la 20 de ani

Simptome ale Alzheimerului la 20 de ani
Andreea Gluh, redactor
Luni, 16.03.2015

Cuprins

Alzheimerul este o boala neurologica degenerativa, care duce la pierdea memoriei, la schimbari de comportament, tulburari de orientare spatiala si dificultate in recunoasterea persoanelor, chiar si atunci cand este vorba despre rudele apropiate. Din pacate, nu s-a descoperit inca antidotul pentru acest tip de dementa senila. Ba chiar mai grav este faptul ca ultimele cercetari din domeniu au dus la concluzia ca proteina vinovata pentru instalarea Alzheimerului poate exista si in organismul tinerilor.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, care sunt cauzele Alzheimerului si care sunt primele simptome ce pot aparea in tinerete!

Alzheimerul - boala nemiloasa care poate aparea oricand

Depozitele sub forma de placi de beta-amiloida aparute in creier sunt principalele vinovate de aparitia bolii Alzheimer.  Conform cercetarilor efectuate in cadrul Universitatii Northwestern din Illinois pe un 50 de persoane decedate, s-a observat ca existau urme ale proteinei responsabile pentru dementa senila si in creierul unor indivizi care se aflau la prima tinerete (aproximativ 20 de ani). Cu toate ca ei nu au prezentat semne ale bolii atunci cand erau in viata, aceasta nu inseamna ca, pe parcursul trecerii vremii, Alzheimerul nu ar fi aparut. Probabil ca cele mai mai evidente, dar si cele mai usor de trecut cu vederea s care ar fi putut fi puse pe seama stresului si a oboselii, ar fi fost micile pierderi de memorie.

Trebuie sa stii ca placile de amiloid sunt periculoase, pentru ca ele duc la moartea neuronilor. Desigur ca exista multe premise pentru aparitia dementei senile de-a lungul vietii, multe dintre ele fiind cauzate de stilul de viata nesanatos al pacientilor. Daca exista si o predispozitie genetica, riscul creste simtitor.

Pentru a te feri de ingrozitoarea afectiune, poti lua masuri inca de pe acum. Astfel, trebuie sa ai o activitate fizica sustinuta zi de zi si sa ai grija ca in dieta ta sa se gaseasca alimente bogate in acizi Omega 3 si in substante care sa contribuie la buna functionare a creierului, dar si a organismului, in general. Printre acestea se numara cruciferele (broccoli, varza, conopida), plantele cu frunze verzi (spanacul), leguminoasele (fasolea, lintea), unii pesti, cum ar fi somonul, tonul, sardinele, condimentele (turmericul si cicoarea), ciocolata neagra, fructele care contin antioxidanti (afinele, zmeura, strugurii negri, ciresele, coacazele), dar si uleiul de masline.

Alzheimerul se poate dovedi a fi o boala necrutatoare, indiferent de varsta la care apare. Cum este mai bine sa prevezi decat sa tratezi, iti propunem sa iei aminte la sfaturile noastre si sa reduci riscurile instalarii dementei senile avand un stil de viata sanatos. 

Articolul urmator »
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Luni, 27.11.2023
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (7)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Alergie la antibiotic: cauze și simptome
Raluca Margean | Marţi, 06.02.2024
Hipopion: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Sâmbătă, 13.04.2024
Cancer apendicular: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Marţi, 20.02.2024

Ne găsești pe