Nutriția sănătoasă versus vitamine și suplimente alimentare 

Nutriția sănătoasă versus vitamine și suplimente alimentare 

Redactor Divahair.ro

Stilul de viață sănătos câștigă din ce în ce mai mulți adepți în zilele noastre, deși timpul nu prea este de partea noastră, împărțiți cum suntem între casă și locul de muncă. Într-adevăr, mersul la sală a devenit foarte popular în rândul tinerilor și nu numai. Chiar și prin parcuri se poate vedea că aparatele de fitness sunt testate și de seniori, care încearcă în felul acesta să își îmbunătățească condiția fizică.

Sigur, mișcarea este foarte sănătoasă și ar fi bine să ne facem zilnic numărul de pași, mergând mai mult pe jos în drum spre job sau plimbându-ne mai des; dar și hrana gătită acasă contribuie la nivelul nostru de energie și bună dispoziție.

Pastile, fructe și legume întinse pe o masă de lemn.

Cum ne hrănim corect pentru a ne menține nivelul de energie

Unul dintre cel mai bune obiceiuri pe care ți le poți forma încă de timpuriu este acela de a servi mesele la ore fixe cu mâncare proaspătă, gătită acasă. Vezi pe Medicpedia.ro mai multe articole pe această temă.

Un mic dejun sățios și hrănitor, fie că vorbim de cereale, ouă sau suc de fructe, ne va da acel boost de energie de care avem nevoie de-a lungul unei zile pline.

La prânz, chiar dacă nu suntem acasă putem compensa cu mâncarea din pachet, iar seara o cină ușoară va fi mai mult decât binevenită, dar nu după ora 7 sau se admite cel târziu 8.

Obiceiuri sănătoase, corp sănătos

„Ești ceea ce mănânci” sau „lasă hrana să îți fie medicament” nu sunt doar niște simple zicale. Într-adevăr, ceea ce mănânci poate să îți fie de folos sau să te îmbolnăvească. Sigur, în momentele de consum energetic intens hrana se poate suplimenta cu ajutorul vitaminelor sau a suplimentelor alimentare.

Acestea te ajută să faci față suprasolicitării în perioade de muncă sau studiu intense dar atenție, nu suplinesc mesele și nici nu pot fi folosite pe post de gustări. Vitamina C sau multivitaminele sunt binevenite în curele recomandate la schimbarea anotimpurilor sau după recuperarea după gripă sau răceală. De asemenea, sărurile de rehidratare sunt recomandate după efort fizic intens, mai ales la sportivi.

Vitaminele și suplimentele alimentare vor fi luate doar la sfatul medicului sau farmacistului, pentru că dacă sunt luate după ureche sau la sfatul vreunui prieten riști să îți faci rău cu mâna ta. Mai bine să previi decât să fii nevoit ulterior să tratezi.

Medicamentele - ghid de întrebuințare

De multe ori dacă am ajuns să ne îmbolnăvim de diverse afecțiuni luăm medicamente sperând că ele îți vor face efectul și ne vom reveni repede la normal.

Sigur că ele acționează asupra bolii, dar nu și a motivului care a declanșat-o. Poate că organismul era deja slăbit sau era lipsit de hrană și de nutrienții necesari și atunci firește că exista deja o breșă în sistemul imunitar.

La fel ca vitaminele și suplimentele alimentare, și medicamentele se iau strict după consult la sfatul medicului sau farmacistului. Și un lucru foarte important, adesea ignorat este faptul că nimeni nu mai citește în mod amănunțit prospectele medicamentelor.

Este important să fim atenți la modul de administrare, dar și la efectele adverse pe care medicamentele le pot avea asupra organismului.

Articolul urmator
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - nutritie si boli metabolice

    1. Laptele vegetal: tipuri, beneficii și recomandări (49 vizite)