Alex Dima, Elena Lasconi, Catalina Grama (Jojo) si Paul Ipate, implicati direct in dotarea centrelor oncologice din Romania

Asociatia Daruieste Viata

Ambasadorii asociatiei Daruieste Viata, Alex Dima, Elena Lasconi, Catalina Grama (Jojo) si Paul Ipate au gatit vineri seara pentru oamenii de afaceri din Brasov.

Cei patru au vorbit despre importanta implicarii sociale in dotarea centrelor oncologice si despre schimbarea pe care o pot genera companiile prin participarea la proiectele asociatiei. Cei prezenti au aflat ca investitia in Bursa de fericire, platforma de strangere de fonduri a asociatiei Daruieste Viata, se masoara in vieti salvate. Copiii bolnavi de cancer au in primul rand nevoie de saloane cu toalete, pentru ca igiena in aceasta boala poate face diferenta intre viata si moarte.

https://www.divahair.ro/images/speciale/articole/articole_imagini/AncaT_153/30.06.2015/2.jpg

Catalina Grama (Jojo) a venit insotita de fiul ei, Achim, in varsta de 4 ani, cel mai tanar sustinator al cauzei Daruieste Viata. Ea a povestit despre experienta pe care a avut-o pe sectia de oncologie pediatrica dintr-un mare spital din Bucuresti, unde la aproximativ 40 de copii exista o singura toaleta.          

"M-a ravasit intalnirea pe care am avut-o cu copiii bolnavi, si eu sunt mama si nu e nimic mai dureros pe lume decat sa vezi un copil in suferinta. Mi-a fost foarte greu sa ma desprind de ei. Acesti copii au nevoie de toata sustinerea noastra", declara Jojo.

https://www.divahair.ro/images/speciale/articole/articole_imagini/AncaT_153/30.06.2015/1.jpg

Seara a fost una emotionanta, experientele triste traite si povestite de cei prezenti au generat insa dorinta de implicare, pentru ca oamenii de afaceri brasoveni au inteles cum imbunatatirea conditiilor din spitale depinde in mod direct si de ei. Asociatia Daruieste Viata isi propune sa renoveze si doteze Sectiile de Pediatrie II si III de la Spitalul Clinic de Copii Brasov. In momentul de fata, nu exista un circuit care sa permita tratamentul, conform normelor medicale, izolarea pacientului oncologic si a celui cu fibroza pulmonara, saloanele nu au grupuri sanitare proprii si nu exista un sistem de monitorizare a cazurilor grave internate.

https://www.divahair.ro/images/speciale/articole/articole_imagini/AncaT_153/30.06.2015/3.jpg

"Facilitatea de 20% este putin folosita. Multe firme lasa acesti bani statului si nu stiu ce se intampla mai departe cu ei. Noi va propunem un lucru foarte concret - conditii decente in sectia de oncologie la Spitalul Clinic de Copii din Brasov. Proiectele deja implementate de noi la spitale importante din Bucuresti si Timisoara ne stau marturie ca lucrurile se pot schimba", a declarat Oana Gheorghiu, vicepresedinta asociatiei Daruieste Viata.

Aceasta facilitate inseamna pentru companii redirectionarea unei sume catre proiectele unui ONG, care indeplineste doua conditii: reprezinta 20%  din impozitul pe profit, dar nu mai mult de 0,3% din cifra de afaceri.

 
Articolul urmator Studiu surprinzător: ce spune despre tine faptul că îți place să mănânci picant

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.