Cum te asiguri că nimeni nu va mai râde de tine vreodată

Cum te asiguri că nimeni nu va mai râde de tine vreodată

Ramona Jurubita

Să fii luat/ă peste picior sau înjosit/ă de cei din jur poate fi dureros, iar asta li se întâmplă, de obicei, oamenilor care sunt prea buni și iertători. Vrei să scapi de etichetele care ți s-au pus în societate și să devii o persoană puternică și care inspiră încredere în ea? Să știi că aceasta este cheia fericirii și a traiului fără probleme.

Atitudinea este totul și trebuie să stabilești câteva granițe peste care nu vei lăsa pe nimeni să treacă. Așa nu vei fi făcut/ă de râs, dar nici nu vei fi luat/ă în râs. Dacă ții cont de câteva reguli simple, toată lumea te va respecta și nu va încerca să întreacă limitele în prezența ta. Iată care sunt pașii către o viață demnă:

Femeie care încearcă să țină pe cineva la distanță.

1. Adoptă o filozofie imparțială de genul „una și gata”

Pare complicată denumirea și nu știi dacă te vei descurca? Ei bine, trebuie doar să înțelegi despre ce este vorba, căci lucrurile sunt extrem de simple. Aceasta este cea mai bună armă împotriva celor care vor să te ia peste picior. De nenumărate ori, văd oameni bine intenționați, plini de compasiune, încrezători și iertători care le permit mincinoșilor, trișorilor și hoților să se întoarcă în viața lor pe baza unei simple scuze.

Un „îmi pare rău” simulat nu valorează nimic fără măcar o urmă de remușcare sinceră. „Una și gata” se referă la o singură șansă pe care trebuie să i-o acorzi cuiva. La prima greșeală, trebuie să ștergi acea persoană din viața ta, fiindcă există posibilitatea să repete aceleași abateri.

Comportamentul necorespunzător nu este un accident - este un simptom. O minciună este simptomul care indică faptul că acel om este un mincinos. Înșelatul este simptomul trișorului, iar furtul este simptomul hoțului.

Oamenii pot renunța la viciile sau comportamentele necorespunzătoare, dar nu știi niciodată cât durează până când învață lecțiile ce le-au fost scrise.

Nu lăsa niciodată pe cineva să te mintă de două ori!
Nu lăsa niciodată pe cineva să te înșele de două ori!
Nu lăsa niciodată pe cineva să te fure de două ori!

Nu contează cine este, ce a făcut sau cât de greu îți este să îl/o scoți din viața ta: o singură abatere și este eliminat/ă. Dacă a avut îndrăzneala de a se pune cu tine o dată, trebuie să înțelegi că nu te-a respectat niciodată. Respectul și grija de care a dat dovadă cineva care te-a batjocorit (indiferent în ce mod) au fost acte de prefăcătorie.

A ierta nu este același lucru cu a permite să te calce din nou în picioare. A ierta înseamnă să treci peste, dar să nu mai dai voie acelui om să te rănească. Mergi mai departe fără el și scapi de problemele pe care ți le provoacă. Poți ierta fărădelegile celor mai mari păcătoși, dar dacă le permiți să se întoarcă în viața ta, le arăți că pot repeta faptele.

2. Dezvoltă-ți instinctul și crede în ce îți spune el

Dacă intuiția îți spune „Fugi!” când te afli în preajma cuiva, încearcă să o asculți. Mulți evită să țină cont de vocea interioară și se implică în aventuri neplăcute, apoi ajung să sufere. Interacțiunile cu oamenii greșiți le aduc multă nefericire, dar tu poți ieși din această categorie dacă știi cum să jonglezi cu semnalele pe care ți le oferă instinctul.

Mintea ne poate juca feste, fiindcă se concentrează pe cum ar vrea să fie viața noastră, nu pe cum este ea, de fapt. Din acest motiv căutăm justificări pentru jignirile și greșelile trădătorilor. Așa începem să așteptăm ca persoana care ne-a rănit să se schimbe. Dar intuiția nu minte niciodată și nu greșește niciodată.

Iată: 8 trucuri psihologice interesante care te ajută să citești mințile oamenilor

În orice moment, absorbim nenumărate indicii din mediul înconjurător, iar aceste indicii afectează însăși expresia ADN-ului nostru. Iar a spune „ai încredere în intestinul tău” este deosebit de puternic, deoarece intestinul găzduiește trilioane de bacterii care furnizează informații corpului nostru mai mult decât o face însuși creierul. Mai simplu spus, știm lucruri pe care avem impresia că nu le știm.

Studiile efectuate de-a lungul anilor au arătat că femeile au o intuiție mai puternică decât bărbații, dar acesta nu este un minus pentru nimeni. Fie că ești doamnă sau domn, instinctul tău va putea să te scoată din multe probleme. Și știi de ce? Pentru că este cea mai bună apărare împotriva pericolului.

Trebuie să ți-o dezvolți zilnic și să știi că te poți baza pe ea. Practicile de îmbunătățire a intuiției, cum ar fi meditația, contemplația tăcută și acțiunea imediată, vor întări această capacitate latentă. Apoi, tot ce ai de făcut este să acționezi în urma semnalelor primite, fără pic de teamă. Ea nu te va duce niciodată pe căi greșite și îți va spune imediat dacă un om vrea să profite de tine. Așa vei ști să îl ții la distanță.

Persoană prizonieră în spatele unui geam, în timp ce încearcă să privească în exterior.

3. Analizează aproape orice fac persoanele din viața ta

Ca să nu te ia prin surprindere cuțitele pe care ți le vor înfige pe la spate într-o zi, ar trebui să le analizezi comportamentul. Așa vei ști la ce să te aștepți din partea prietenilor și așa-zișilor „prieteni”.

Știai că modul în care cineva conduce poate spune tot ce trebuie să știi despre cine este și cum va acționa în alte situații?

Și nu este doar cazul șofatului, fiindcă la fel se întâmplă și cu gătitul, curățenia, certurile, plimbarea câinelui, închiderea ușii de la baie și lista poate continua. Fiecare acțiune este un microcosmos al caracterului cuiva. Se spune adesea că modul în care faci orice este modul în care faci totul. Este absolut adevărat și te vei convinge în timp.

Acum să luam un exemplu concret, astfel încât să înțelegi cum stă treaba: dacă un om conduce imprudent, cu viteză, taie calea oamenilor, lovește pe cineva, nu trebuie să căutați mai departe. Ai la îndemână indicii care îți arată că este un individ egoist și nemilos. Iar când cineva respectă regulile de circulație, ai în față o persoană empatică.

Vrei să ai control asupra felului în care se comportă ceilalți cu tine? Atunci e nevoie să vezi și cum se poartă ei în general.

Fii atent/ă la interacțiunile pe care le au cei pe care îi ții aproape și vezi cum sunt în raport cu alte persoane. Încearcă să nu te lași păcălit/ă de emoții, ci să îți creezi o imagine obiectivă a caracterului lor. Stai deoparte, observă și trage concluziile!

4. Fii surd/ă în fața cuvintelor și foarte atent/ă la acțiuni

Unii oameni folosesc adesea cuvintele pentru a-i păcăli pe cei considerați slabi. Arată-le tuturor că nu ești vulnerabil/ă și că poți citi dincolo de vorbele pe care ți le aruncă în vânt. Dacă vezi că ți se fac promisiuni, nu ar trebui să crezi în ele decât după ce vezi și faptele. Cuvintele fără probe concrete nu înseamnă absolut nimic.

Structura minții umane este uimitoare, fiindcă putem comunica tot felul de minciuni pentru a ne atinge diverse scopuri. Vedem ce se întâmplă în politică, în sănătate, în tehnologie - practic în fiecare domeniu al vieții economice.

Dar nu suntem atât de rapizi în a suspecta acest lucru în viețile noastre personale. Nu vedem ce sunt cu adevărat oamenii din viața noastră...

Trebuie să îți antrenezi mintea până ce o faci să fie surdă în fața cuvintelor deșarte. Axându-te doar pe cuvinte, vei ajunge în tot felul de situații nefericite. Faptele nu te păcălesc niciodată, pentru că ele îți arată cine sunt realizatorii lor și ce intenții au.

Nu înțelegi de ce trebuie să te bazezi pe dovezi concrete în locul vorbelor nesemnificative? Este simplu! Oamenii pot minți la nesfârșit, dar nu pot acționa la nesfârșit doar din dorința de a păstra aparențele. Ceea ce fac va dezvălui unde se află cu adevărat mintea lor și vei vedea care este gradul lor de loialitate.

Înarmează-te cu aceste reguli de care să ții cont mereu! Dacă ți le însușești, nimeni nu te va mai lua peste picior, nu te va mai considera slab/ă, nu va râde de tine și nici nu te va face de râs. Vor ști toți că nu pot să îți producă nicio neplăcere și te vor respecta și dacă nu vor. Fii demn/ă și transmite prin toate celulele respectul pe care îl meriți!

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Thought Catalog.

Descoperă: 8 moduri prin care îți poți crește încrederea în tine fără să fii încrezut

Surse foto: iStock

Surse articol: ThoughtcatalogNewsbreakPsychologytoday

Articolul urmator
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Mituri despre sănătate în care ar trebui să încetăm să mai credem
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (656 vizite)