Ce poți face pentru a combate supraponderalitatea și obezitatea

Ce poți face pentru a combate supraponderalitatea și obezitatea

Redactor Divahair.ro

Kilogramele în plus ne afectează sănătatea în multe feluri. Iar numărul populației care suferă de supraponderalitate și obezitate crește în fiecare an, alarmându-i pe cei responsabili de sănătatea globală. Există însă motive pentru a fi optimiști, deoarece kilogramele în plus pot fi combătute prin proceduri de kinetoterapie.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), putem vorbi deja de epidemie și este una dintre cele mai mari provocări de sănătate cu care ne vom confrunta în următorii ani.

Suprapoderalitatea și obezitatea în cifre

OMS arată foarte clar creșterea alarmantă a numărului celor care suferă de obezitate. Numărul celor afectați s-a triplat la nivel mondial din 1975.
În 2016, peste 1,9 miliarde de persoane cu vârsta peste 18 ani erau supraponderale, dintre care peste 650 de milioane erau obeze. Asta înseamnă că 39% dintre adulți erau supraponderali, iar 13% erau obezi.
Și cifrele în cazul copiilor și adolescenților sunt și mai mari. 38 de milioane de copii cu vârsta sub 5 ani erau supraponderali sau obezi în 2019. Cifrele sunt foarte îngrijorătoare, însă vestea bună este că supraponderalitatea și obezitatea pot fi prevenite – atât printr-un stil de viață sănătos, cât și prin tratamentul adecvat.

Conform specialiștilor rata de obezitate la nivel global se așteaptă să ajungă la 21% în cazul populației feminine, până în 2025. OMS recunoaște că obezitatea este mai frecvectă în cazul femeilor decât al bărbaților.
Obezitatea nu este o problemă estetică, este o problemă de sănătate
Deși lupta împotriva kilogramelor în plus este adesea legată de o problemă estetică, este de fapt o problemă de sănătate foarte importantă. Obezitatea este legată de boli grave precum cancerul, ateroscleroza, problemele cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea, apneea de somn, problemele musculo-scheletice, infertilitatea etc. Ca să nu mai vorbim de problemele psihologice derivate din problemele de acceptare a imaginii corpului.

Ai câteva kilograme în plus?

Aceasta este o întrebare la care nu ar trebui să răspundem cu ușurință. Cea mai bună modalitate de a afla este calculând indicele de masă corporală urmând indicațiile specialiștilor în nutriție.

Cum poți scăpa de câteva kilograme în plus

Acest lucru va depinde de câte kilograme în plus ai. În general, dacă există doar 3 sau 4, câteva schimbări în privința dietei și în stilul tău de viață sunt suficiente. Poți urma, de exemplu, dieta mediteraneană, recunoscută atât de OMS, cât și de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
În mod ideal, luând ca referință dieta mediteraneană, poți găsi o dietă care se potrivește nevoilor tale.

Ce faci când ai mai multe kilograme în plus

În acest caz, este important să consulți un specialist în nutriție, pentru a afla ce strategii să urmezi. Atât în caz că suferi de supraponderalitate, cât și dacă suferi de obezitate. Cauzele pot fi foarte variate și chiar dificil de stabilit:
• factori genetici combinați cu diete inadecvate,
• lipsa exercițiilor fizice, dar și
• consumul de medicamente care determină creșterea în greutate sau alte tipuri de boli- tiroida, de exemplu, care nu favorizează pierderea în greutate.
Prin urmare, trebuie să apelezi la un profesionist care, după efectuarea analizelor relevante (analize de sânge etc.), va stabili un ghid de urmat.

Vești bune chiar și în caz de obezitate

Medicina și farmacologia lucrează pentru a oferi un răspuns eficient la epidemia de supraponderalitate și obezitate, deci există motive să fim optimiști.
În prezent, există și soluții nechirurgicale pentru tratarea supraponderalității și obezității, cu efecte extrem de benefice asupra organismului.
Pentru a scăpa de aceste probleme de sănătate, poți apela la proceduri de Decompresie Verebrală la Cald cu Infraroșu (elongație) sau la electroterapie.
Ambele proceduri nechirurgicale acționează eficient în cazul acestor afecțiuni și nu numai.

Decompresia Vertebrală (elongație) este recomandată și pentru:

• Afecțiuni ale coloanei vertebrale: cifoză, scolioză, cifo-scolioză, hiperlordoză, spondiloză, spondilartrită, spondilită, spondilodiscartroză, lombosciatică, discopatie, hernie de disc (protruzii/debord/prolaps și extruzii), inclusiv hernia de disc operată, hemangiom;
• Osteofite pe coloană (ciocuri pe coloană) – sunt eliminate în mod natural, este însă un tratament de durată;
• Dureri de spate (provenite fie din sistemul muscular, fie din cel osos);
• Dureri și inflamații articulare etc.
Pe de altă parte, electroterapia este recomandată și pentru:
• recuperări post AVC prin electrostimulare bucuresti;
pareze;
• parestezii – furnicături sau amorțeli la nivelul mâinilor sau picioarelor (hernie de disc);
• articulații mici dureroase, rigide sau inflamate (poliartrită reumatoidă);
• articulații dureroase, rigide sau inflamate (glezne, genunchi, șolduri, încheieturi, coate și umeri).

Pentru a beneficia de aceste proceduri care te pot ajuta să-ți recapeți sănătatea, poți lua legătura cu specialiștii de la LITherapy. Rezultatele pacienților din Centrele LITherapy sunt obținute prin îmbinarea mai multor proceduri în cadrul unui program de tratament stabilit individual, în funcție de patologia fiecărui pacient în parte.

Intră pe LITherapy.ro și fă-ți o programare! Zi ADIO kilogramelor în plus! 

Articolul urmator
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
La ce vârstă vei face ultima oară sex?
Incepe quiz
La ce vârstă vei face ultima oară sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.