De ce transpiră palmele și cum poți remedia această problemă

De ce transpiră palmele și cum poți remedia această problemă

Roxana R

Transpirația excesivă poate să apară și în palme, nu doar pe corp. Din păcate, este o afecțiune la fel de strânjenitoare și greu de vindecat.

Pe lângă disconfortul creat, dacă ai palmele mereu transpirate, îți va fi greu să-ți desfășori activitatea de zi cu zi. De aceea, dintre toate bolile dermatologice, hiperhidroza palmară (denumirea medicală a bolii) are cel mai puternic impact negativ asupra vieții pacientului.

De ce transpiră palmele?

Hiperhidroza palmară este o formă localizată a hiperhidrozei, care poate afecta aproape orice parte a corpului. De cele mai multe ori, transpirația excesivă apare în palme, la subraț sau la tălpi, unde există mai multe glande sudoripare.

Ca să afli de ce îți transpiră palmele, trebuie să mergi la medicul dermatolog, pentru o consultație. Din păcate, nimeni nu știe deocamdată ce anume declanșează afecțiunea, scrie publicația Medical News Today. De multe ori ea, apare la adolescență și nu are o cauză clară. Foarte rar este provocată de o altă boală, precum obezitatea, guta, diabetul zaharat, hipertiroidismul sau menopauza.

Dacă ai probleme cu transpirația în exces a palmelor, trebuie să mergi la dermatolog și să îți faci mai multe analize. Medicul poate recomanda inclusiv testarea glicemiei și analizele pentru tiroidă, pentru a exclude alte boli care ar putea cauza hiperhidroza.

Ce tratamente există pentru transpirația excesivă a palmelor?

Există mai multe tratamente pentru transpirația palmelor, în funcție de gravitatea afecțiunii. Cel mai simplu este să folosești un antiperspirant similar celui pe care îl utilizezi la subraț. Există unele foarte eficiente, dar acestea pot fi cumpărate doar cu rețetă de la medicul dermatolog.

de ce transpiră palmele aparat tratament

Dacă antiperspirantele nu te ajută, medicul îți poate recomanda iontoforeza. Este o formă specială de electroterapie, iar rata de succes este de aproximativ 83% pentru transpirația palmelor și tălpilor. Dispozitivul folosește apă pentru a conduce un curent electric de mică intensitate pe suprafața pielii. Prin această terapie, pielea este puțin îngroșată și astfel se reduce cantitatea de apă eliminată prin pori.

Un alt tratament eficient împotriva transpirației excesive a palmelor constă în injectarea de botox. Desigur, trebuie să apelezi la un medic specialist pentru a urma această terapie. Indiferent de gravitatea afecțiunii, nu trebuie să lași transpirația în exces să îți afecteze viața socială și încrederea în sine. Mergi la medicul dermatolog, pentru a găsi împreună cea mai bună terapie pentru tine!

Citește și: Iritație pe mână: cum scapi de această problemă?

Articolul urmator
Complexul de inferioritate: ce este și cum îl recunoști?
Complexul de inferioritate: ce este și cum îl recunoști?
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.