Eliminarea paraziților cu bicarbonat, reguli și pași de urmat

Eliminarea paraziților cu bicarbonat, reguli și pași de urmat

Adina Saleh

Eliminarea paraziților cu bicarbonat este o metodă veche, cunoscută de pe vremuri. Însă, în continuare poate fi aplicată cu succes de oricine, cu condiția respectării câtorva recomandări.

o tanara care isi tine maineile in forma de inima in dreptul abdomenului dezgolit

De ce trebuie eliminați paraziții

Paraziții pot fi contactați de oricine, indiferent de vârstă și frecvența spălării mâinilor. Aceștia distrug țesuturile conjunctive, și migrează în organism, lăsând urme toxice. Se cunosc peste 360 ​​de tipuri de paraziți. Majoritatea parazitează în intestine sau ficat, dar pot migra către orice organ precum plămânii, inima, sistemul nervos central, mușchi, globi oculari și creier. Din cauza lor, o persoană infectată se poate confrunta cu insomnie, stare depresivă, apatie sau lipsa de vlagă. Dar simptome sunt mult mai multe decât par. Acestea apar, însă în funcție de  organismul fiecăruia și de tipul de parazit. Iată câteva dintre semnele care pot indica prezența paraziților în organism.

  • răceli frecvente;
  • apariția papiloamelor;
  • creștere sau pierdere nemotivate în greutate;
  • scrâșnirea dinților în somn;
  • migrenă;
  • tulburări digestive;
  • reacții alergice;
  • tuse uscată;
  • mâncărime și erupții cutanate;
  • febră;
  • dureri musculare și articulare;
  • tulburări în activitatea tractului gastrointestinal și formarea de gaze.

Unele simptome sunt specifice, cum ar fi anemia sau apariția negilor. După aproximativ șase luni de la infestarea cu paraziți aproape că nu vă rămâne niciun organ, mușchi și țesut osos sănătos. Acest lucru duce la complicații grave și chiar fatale. Pentru a evita contaminarea cu paraziți există câteva reguli simple:

  • Igiena - spălați-vă pe mâini după contactul cu solul (praf, murdărie) și zonele comune, nu atingeți fața și mucoasele;
  • Beți numai apă fiartă, plată sau filtrată;
  • Consumați alimente prelucrate bine termic, în special carnea și peștele;
  • Legumele, fructele și verdețurile spălați-le bine cu apă, apoi clătiți-le cu apă fiartă;
  •  Efectuați deparazitarea animalelor de companie, deoarece pot fi purtatoare ale unor tipuri de paraziți;
  • Utilizați metode de protecție împotriva insectelor, deoarece și aceste sunt, de asemenea purtătoare de paraziți.

Efectuarea acestor recomandări poate reduce probabilitatea de infectare cu paraziți la un nivel minim, dar este destul de dificil să se excludă complet posibilitatea unei infecții accidentale. Dar, dacă sunteți deja infectat, atunci există câteva remedii la îndemâna oricui.

maini de femeie care se spala cu apa si sapun la chiuveta

 Este posibilă eliminarea paraziților cu bicarbonat?

Bicarbonatul de sodiu, aflat în aproape orice bucătărie este un adevărat miracol cu întrebuințări multiple. Pe lângă întrebuințarea sa culinară, acesta poate fi folosit atât că agent de curățare, dar poate avea și alte întrebuințări utile la care nici nu v-ați fi gândit. Astfel că, eliminarea paraziților cu bicarbonat nu este doar un mit, ci chiar o realitate.

Bicarbonat de sodiu pentru viermi intestinali

Bicarbonatul de sodiu se spune că este un remediu natural eficient pentru a elimina din tractul digestiv viermii și paraziții. Pe lângă tratamentele recomandate de medicul specialist puteți recurge și la unul natural pe care vi-l recomandam. Este un remediu simplu si la îndemâna oricui. Aveți nevoie doar de un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu pe care-l veți dizolva într-un pahar cu apă călduță. Beți înainte de culcare, timp de trei zile la rând acest tip de amestec și în scurt timp veți constata că eliminarea paraziților cu bicarbonat este posibilă.

Este foarte important să scăpați de acești paraziți deoarece aceștia pot provoca numeroase afecțiuni în organism dacă nu sunt eliminați. Dintre aceste afecțiuni se numără:

  • Anemie, avitaminoză, anorexie;
  • Leziuni ale țesuturilor și organelor;
  • Creșterea riscului de infecție a sângelui;
  • Patologii ale sistemului nervos;
  • Toxinele paraziților provoacă insomnie, migrene, irascibilitate, crize de nervi, infarct și accidente vascular cerebrale;
  • Reacții alergice (erupții cutanate, mâncărime, fisuri și răni);
  • Formarea papiloamelor capabile să ia forme oncologice;
  • La copii pot provoca întârziere în dezvoltare, ducând la complicații periculoase;
  • La bărbați provoacă impotența;
  • Scade fertilitatea la femei.

 tanara care sta pe marginea unui pat dintr-un dormitor imbracata intr-un maiou si pantalon scurt

Ce trebuie să faci pentru a elimina paraziții

Dar, eliminarea paraziților cu bicarbonat se mai face și printr-o altă metodă puțin mai complexă și care necesită mai multe ingrediente si proceduri. Vă mai prezentam în cele ce urmează un procedeu care se poate realiza în două zile, folosind doar remedii naturale. Pentru asta veți avea nevoie de  următoarele:

Ingrediente:

  • 150 ml decoct de busuioc sau vidanga sau embelia (planta cu efect de eliminare a paraziților);
  • 25 ml ulei de ricin;
  • o lingurița de sare;
  • un sfert de lingurița de bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele, iar de amestecul trebuie să fie călduț când îl veți folosi.

Pași de urmat pentru realizarea tratamentului:

  1. În dimineața primei zile masați-vă cu ulei pe tot corpul timp de 15 minute, după care faceți un duș sau o baie fierbinte.
  2. Pe parcursul zilei trebuie să beți jumătate de litru de lapte cu zahar brun. Laptele este o hrana buna pentru paraziții intestinali, însă scopul este acela de a-i ajuta să crească într-o prima faza pentru că apoi să fie eliminați mai ușor.
  3. Noaptea trebuie să vă odihniți bine, somnul să fie unul de calitate. În niciun caz nu pierdeți noaptea fără a dormi.
  4. A doua zi se trece la tratamentul propriu-zis. Este mai bine să vă planificați aceasta zi în week-end, pentru a nu fi nevoiți să ieșiți din casa.
  5. Dimineața, imediat după trezire este foarte important să nu mâncați absolut nimic.
  6. Efectuați masajul cu ulei și dusul sau baia fierbinte.
  7. Imediat după aceasta, faceți o clisma cu decoctul preparat din ingredientele prezentate mai sus;
  8. Dacă în timpul realizării clismei apare nevoia de a merge la toaleta, atunci întrerupeți clisma, după care reluați-o, având grija că lichidul să fie în continuare călduț.
  9. După terminarea clismei, daca nu apare nevoia stringenta de a elimina conținutul, rămâneți întinși pe spate o perioada cuprinsa intre 5 și 45 de minute, după care neapărat mergeți la baie pentru eliminare.
  10. La 30-60 de minute după încheierea clismei puteți servi prima masa, care trebuie obligatoriu să fie alcătuită din terci de cereale integrale. De fapt, acesta este singurul aliment admis pe parcursul întregii zile. În terci se vor adaugă condimente (usturoi, piper lung, piper nergu);
  11. După-amiaza, se vă bea un amestec călduț format din 10 ml ulei de ricin și sucul proaspăt stors de la una-doua portocale. Odată cu eliminarea scaunului se vor elimina și paraziții intestinali;
  12. În săptămână care urmează evitați lactatele, carnea, alimentele dulci, acre, reci și frunzoasele (salata verde, spanac, loboda, pătrunjel, etc). Este indicat să nu treceți direct la hrana normala, ci să urmați câteva zile un regim bazat în principal pe terciul de cereale.
  13. Mai puteți consuma în aceasta perioadă un amestec de semințe de dolvleac, usturoi, miere și lămâie.
  14. De asemenea, faceți bai cu plante picante, amare și astringente (păpădie, anghinare, pelin, troscot, piper).

infuzie de plante uscate intr-un pahar de sticla

Alte metode pentru eliminarea paraziților intestinali

Pe lângă metodele prezentate trebuie să știți că mai există și altele naturiste care sunt pe bază de uleiuri, ceaiuri sau diverse alimente cu efect vermifug. Daca nu veți recurge la eliminarea paraziților cu bicarbonat puteți apela la următoarele. Iată câteva dintre acestea.

Uleiuri esențiale pentru eliminarea paraziților 

Unul dintre cele mai recomandate uleiuri care ajută la eliminarea paraziților este uleiul de cimbru care are efecte vermifuge. Pot fi consumate câteva picături din acest ulei, aproximativ cinci, în amestec cu puțin ulei de măsline. Se bea în fiecare dimineață timp de o lună, dimineața și seara înainte de masă.

Citește și: Metode naturale de a elimina paraziții intestinali

 Ceaiuri pentru eliminarea paraziților intestinali

Ceai de cimbru
Acest ceai are efect vermifug, ajutând la eliminarea paraziților intestinali. Ceaiul se prepară folosindu-se o lingură de cimbru uscat peste care se adaugă 300 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de zece minute și apoi se consumă în timpul mesei. Repetați timp de două săptămâni.

Ceai de pelin
Pelinul are capacitatea de a elimina paraziții intestinali. Pentru ceaiul de pelin aveți nevoie de 20 grame de frunze de pelin și un litru de apă clocotită. Adaugăți frunzele în apa clocotită timp de cinci minute. Se strecoară și se bea cald, de trei ori pe zi. Se pot face și băi de șezut cu acest ceai, pentru a elimina pruritul și a inhiba înmulțirea paraziților în pliurile anale.

Ceai de fenicul
Feniculul are, de asemenea, acțiune vermifuga, utila pentru a completa tratamentul împotriva viermilor intestinali sau pentru a preveni infestarea. Acest ceai îl puteți prepara dintr-o linguriță de semințe de fenicul și o cană cu apă clocotită.
Se pun semințele în apa clocotită și se lasă timp de opt minute. Se bea după mese. Acest ceai ajută și digestia.

 doua pahare de sticla cu infizie de plante verzi

Usturoi pentru paraziți intestinali

Usturoiul este cunoscut pentru efectul său vermifug. Acesta ajută la eliminarea viermilor intestinali și poate fi consumat crud, ideal sub formă de mujdei sau chiar ulei de usturoi pe care-l puteți prepara simplu.

Ingrediente:

  • 500 ml ulei de măsline;
  •  3 căței de usturoi, decojiti;

Mod de preparare:

Într-o borcan de sticlă se pun cățeii de usturoi decojiți și ușor zdrobiți, apoi se adaugă uleiul și o ramură de rozmarin. Se închide ermetic cu capacul și se păstrează într-un loc uscat, fără umiditate, timp de cel puțin zece zile. Utilizați acest ulei pentru gătit, dar cel mai bine consumați-l crud adăugat în salate.

Hrean pentru eliminarea viermilor intestinali

Hreanul are și el efect vermifug astfel că, poate fi consumat ras și cu oțet pe el dar, din hrean se poate prepara și ceai, însă, pentru acesta veți folosi frunzele, nu rădăcina. Aveți nevoie de un litru de apă și patru frunze de hrean uscate. Apa fiartă se adaugă peste frunze și se lasă la infuzat timp de cinci minute. Se beau câte două căni pe zi din acest ceai.

Semințele de dovleac

Și aceste semințe sunt foarte bune în lupta cu paraziții intestinali. Aveți nevoie de aproximativ 50 de semințe crude de dovleac pe care le veți pisa și amesteca cu lapte și miere, conform sursei. Veți amesteca bine aceste ingrediente și veți obține o pastă din care veți consuma câte o lingură dimineață, înainte de masă, pentru o perioadă de aproximativ o luna de zile.

Citește și: Tratamentul-minune pentru curățarea intestinelor: trebuie făcut o dată la 6 luni

Lapte cu mentă

 Acesta este un alt remediu naturist recomandat pentru a scăpa de paraziții intestinali. Pentru prepararea acestuia aveți nevoie de câteva tulpinițe de mentă cu frunze verzi și 100 ml. de lapte și o lingurița de miere. Veți fierbe laptele cu menta apoi veți lăsa la răcit și veți adăuga mierea. Trebuie consumat cu o oră înainte de prima masă a zilei. Această doza trebuie să vă ajungă timp de șapte zile. Apoi repetați procedeul alte șapte zile.

Așadar, eliminarea paraziților cu bicarbonat este posibilă, dar pe lânga aceasta metodă mai exista numeroase altele la îndemâna oricui, asta dacă nu vreți să apelați la tratamentele medicamentoase.

surse: doc.ro, healthline.com, libertatea.ro, almanahonline.ro

Surse foto: pixabay.com, pexels.com

Articolul urmator
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Doctorul Vlad Ciurea recomandă cel mai bun ceai pentru un creier sănătos
Testul care îți ghicește vârsta în funcție de plantele preferate
Incepe quiz
Testul care îți ghicește vârsta în funcție de plantele preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.