Vara a trecut. Te-ai ales cu candida de la piscina? Afla cum o tratezi!

Vara a trecut. Te-ai ales cu candida de la piscina? Afla cum o tratezi!

Eugenia Dinescu, redactor

Dupa o vara plina de distractii, in care mersul la plaja sau la piscina a fost una dintre activitatile tale preferate, aspectul sarutat de soare pe care pielea ta l-a capatat s-ar putea sa nu fie singura  amintire cu care te intorci din vacanta.   Caldura, umiditatea, apa clorinata, dar si materialului costumului de baie pot afecta echilibrul florei tale vaginale, favorizand dezvoltarea ciupercii Candida Albicans. Desi prezenta acestei bacterii in organism este normala, proliferarea ei conduce la aparitia candidozei.



Nu amana vizita la cabinet odata ce ai observat o modificare a culorii, texturii, mirosului sau secretiei vaginale. De asemenea, disconfortul produs de o infectie genitala cu Candida este greu de ignorat: senzatia de mancarime si arsura, inrosirea mucoasei vaginale si lipsa lubrifierii   iti pot afecta atat starea de bine, cat si stima de sine.

Daca te confrunti cu aceste probleme, citeste in continuare si afla cum poti trata simptomele candidozei vaginale, dar si cum poti impiedica recidiva acestei afectiuni!
 

Confirma diagnosticul

Desi este una dintre cele mai infectii micotice genitale, nu te grabi sa asociezi modificarea secretiei vaginale cu candidoza.  Vaginita sau trichomonioza (infectia cu parazitul Trichomonas Vaginalis) pot avea simptome asemanatoare, asa ca nu amana vizita la cabinetul medicului ginecolog pentru stabilirea diagonosticului exact.  In urma unui examen de secretie vaginala, ti se va prescrie un tratament antifungic adecvat infectiei cu care te confrunti.  Examenul de secretie vaginala nu doare, asa ca nu ai niciun motiv sa fii reticenta!

 

Controleaza-ti alimentatia

Stiai ca dieta pe care o consumi zilnic iti poate influenta echilibrul florei vaginale?  Candida are nevoie de un pH usor alcalin pentru a se inmulti exagerat, iar carbohidratii si zaharurile sunt nutrimente care determina o modificare a pH-ului, ducand la proliferarea bacteriilor Candida Albicans. Zona genitala nu este singura care poate fi afectata, candidoza putand fi localizata si la nivelul canalului auricular sau pe alte tipuri de mucoasa, asa ca alimentele pe care le consumi vor avea un impact asupra intregului tau organism. Alimentele probiotice, in schimb, precum iaurtul, chefirul, varza murata si algele de mare  sunt indicate pentru mentinerea echilibrului florei bacteriene, reducand astfel riscul aparitiei candidozei.

 

Intareste-ti sistemul imunitar

Infectiile recurente cu acest tip de ciuperca semnaleaza o problema a sistemului imunitar, asa ca acorda o atentie sporita sistemului tau natural de aparare.  Cum inceputul toamnei este si inceputul sezonului virozelor, poti deveni mai susceptibila in fata infectiilor micotice, asa ca include mai multe legume frunzoase, citrice, usturoi, mere si ghimbir  in dieta ta, pentru a-ti sustine sistemul imunitar.  Administrarea antibioticelor poate reduce numarul bacteriilor care mentin Candida Albicans sub control, asa ca un supliment alimentar pentru intarirea sistemului imunitar se poate dovedi o alegere buna pentru a tine infectiile la distanta in aceasta perioada.

 

Igiena intima, esentiala

Candidoza afecteaza aproape jumatate dintre femeile adulte, insa contractarea unei infectii micotice este posibila chiar si in cazul celor care nu si-au inceput inca viata sexuala.  Asigura-te ca lenjeria pe care o porti permite pielii delicate din regiunea intima sa respire, iar in perioada menstruatiei, este indicat sa dai o pauza tampoanelor interne. Opteaza, in schimb, pentru absorbante pe care le poti schimba mai usor, la un interval de cateva ore. Poti fi tentata sa crezi ca dusurile vaginale sunt o modalitate potrivita pentru a pastra igiena zonei intime, insa trebuie sa stii ca ele pot destabiliza si mai mult echilibrul florei vaginale si conduce spre extinderea infectiei. Nu apela tratamente antifungice sau dusuri vaginale agresive fara recomandarea unui medic, ci asigura-te ca produsele pe care le folosesti iti asigura o igiena intima corecta.

 



 Multi-Gyn Intiskin spray,
35 lei
 Multi-Gyn FloraPlus,
48.50 lei

Gama pentru ingrijire intima Multi-Gyn  respecta pH-ul natural al zonei intime, inhiband inmultirea bacteriilor in mod exagerat. Calmeaza senzatiile de mancarime, arsura si iritatii folosind spray-ul MultiGyn Intiskin si amelioreaza simptomele inconfortabile cu ajutorul monodozelor MultiGyn FloraPlus, care previn si trateaza candidoza vaginala!


In timpul tratamentului si odata ce echilibrul a fost restabilit, foloseste Multi-Gyn FemiWash, o spuma concentrata bio-activa pentru igiena intima de zi cu zi.
 Multi-Gyn FemiWash,
34.50 lei
 


Viziteaza magazinul online VavianPharma si descopera o gama completa de produse  care te vor ajuta sa iti pastrezi sanatatea si frumusetea si suplimente pentru sanatatea de fier a intregii familii!

Articolul urmator
Cura cu tărâțe de psyllium: cum se ține corect
Cura cu tărâțe de psyllium: cum se ține corect
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?
Incepe quiz
Trăiești în trecut, în prezent sau în viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.