Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Durerea de spate a acestei femei s-a dovedit a fi cancer în ultima fază. Ce simptome au ignorat medicii

Roxana Dumitrica

Cancerul face tot mai multe victime. Deși specialiștii încearcă să-l țină sub control, sunt cazuri în care nu poate fi depistat, fiind asimptomatic sau confundându-se cu alte afecțiuni.

Tori Gabe, acum în vârstă de 33 de ani, s-a dus la medic în 2016, acuzând dureri puternice de spate. Medicii au dat, inițial, vina pe depresie și pe stres. Durerile deveneau tot mai severe și nu puteau fi ameliorate cu antiinflamatoare. Verdictul însă a fost unul crunt - cancer mamar în fază avansată, care se extinsese și la coloană.

funda roz in palma

Într-o seară, când stătea întinsă, Tori a simțit ceva tare într-o parte. Se afla acasă la părinții ei și a chemat-o pe mama ei, care este asistentă medicală, ca să vadă despre ce este vorba. Tori suferise o operație de micșorare de sâni în 2008 și s-a gândit că poate fi vorba despre o cicatrice. Totuși, nu se simțea ca o cicatrice. Mama ei credea că este mult prea tânără pentru a avea cancer mamar, dar a convins-o, totuși, să meargă la medic și să-și facă o mamografie.

O săptămână mai târziu, tânăra a primit diagnosticul nemilos - cancer mamar. Tori a plâns alături de mama ei și a decis să nu spună apropiaților cumplita veste, pentru a nu fi devastați. Ulterior, Tori a cerut și o a doua opinie, iar veștile deveneau tot mai rele. Cancerul intrase deja în faza de metastază și avansase la coloană, explicându-se astfel și durerile de spate. Medicul i-a spus că nu mai are mult de trăit.

Cancerul care avansase la coloană „îi mâncase” deja vertebrele și înainte de a începe tratamentul propriu-zis a trebuit să se opereze la coloană.

Cancerul metastazic are o perioadă de răspândire de maximum 3 ani și doar 22% dintre pacienții diagnosticați reușesc să supaviețuiască 5 ani de la diagnostic, așa că medicii erau rezervați în privința șanselor tinerei când aceasta a început tratamentul.

Ei i s-a indus menopauza, pentru a putea începe tratamentul cu hormoni. Timp de doi ani, tumora a fost ținută sub control și nu a evoluat. În timpul tratamentului, pacienta s-a confruntat cu dureri insuportabile și reacții adverse cauzate de tratamentul cu radiații. Tori a ajuns în scaun cu rotile, din cauza cancerului răspândit și la coloană, dar încerca să facă progrese. 

Fata a rămas optimistă, chiar și-a programat și o excursie în Europa. Totuși, a înțeles că va trebui să facă tratament toată viața. S-a mutat acasă și a renunțat la job. „Singurul meu job este să rămân în viață”, spune ea.

Uneori are și câte patru ședințe de tratament pe zi, dar acum durerea nu mai este atât de insuportabilă. Își face timp pentru prieteni și s-a înscris în grupuri pentru femeile care se confruntă cu această problemă. De multe ori se gândește care ar fi fost situația dacă diagosticul ar fi fost stabilit mai devreme. Ea le îndeamnă pe toate femeile să își facă analizele la timp și să ceară cât mai multe păreri. De asemenea, femeia le recomandă tuturor femeilor să lupte până la capăt și să nu renunțe, indiferent de rezultat.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (16)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!