Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

30 de lucruri la care sper să înveți să renunți definitiv până la 30 de ani

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Pragul vârstei de 30 de ani reprezintă un nou capitol al maturizării. Intervine acea dorință puternică de a schimba anumite aspecte ale vieții, excesul este înlocuit cu moderația, gusturile în materie de modă sau alimentație se schimbă și lista poate continua...

Ceasul biologic, mecanismul din interiorul nostru, este principalul responsabil pentru aceste schimbări, iar noi ar trebui să îmbrățișăm această transformare și să lăsăm timpul să își spună cuvântul. Sper că ai trăit din plin perioada de la 20 de ani, pentru că la 30 viața capătă alte nuanțe și îmbracă forme și mai captivante și fascinante!

Există anumite obiceiuri, convingeri, temeri, chiar și oameni la care ar trebui să renunțăm până când împlinim vârsta de 30 de ani. Eu cred cu tărie că orice om ar trebui să se simtă încrezător și sigur pe el în orice situație, iar rândurile de mai jos sper să fie imboldul de care ai nevoie pentru a fi cea mai bună versiune a ta.

 o femeie priveste in gol, dublata de imaginea altei femei care priveste increzatoare inainte si tine mana dreapta ridicata

1. Ideea de vulnerabilitate și slăbiciune

A fi vulnerabil, temător și neîncrezător este un semn al forței interioare, chiar dacă cei din jur te-au convins că nu este așa. Chiar dacă trecutul tău te-a învățat lecții dureroase, renunță la a mai lăsa traumele vechi să te controleze. Renunță la frica de a-ți arăta emoțiile. Vulnerabilitatea ta este cea mai puternică armă pe care o ai. Să îți arăți slăbiciunile este un act incredibil de curaj. 

2. Renunță la control

Singurul asupra căruia deții controlul total ești doar tu. Nu poți controla orice sau pe oricine din jurul tău. Viața este haotică uneori, la fel și oamenii. Sper că nu mai încerci să controlezi fiecare situație, iar acest lucru include și dorința de a-i schimba pe alții. Apreciază lucrurile așa cum sunt, chiar dacă uneori nu se ridică la așteptările tale. Prețuiește oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce ți-ai dori tu să fie. Orice încercare de a schimba acest lucru nu va face decât să îndepărteze acea persoană de lângă tine. 

3. Oamenii toxici

Lasă în urmă oamenii care sunt toxici pentru tine. Mergi mai departe și nu te mai agăța de împăcări și despărțiri. Acest efect de "yo-yo" nu face decât să te țină pe loc și să te împiedice să ai parte de experiențe amoroase cu adevărat speciale. Principiul se poate aplica și în cazul unui prieten care nu este demn de grija și compasiunea ta. Renunță la oricine te epuizează psihic și te înconjoară cu energie negativă. 

4. Persoana pe care o iubești, chiar dacă te-a rănit

Poate a existat sau există în viața ta o persoană care ți-ai pictat lumea în culori la un moment dat. Care te-a făcut să te fii în al nouălea cer și să simți fiorii iubirii ca niciodată. Dacă te-a rănit, tu ai acceptat în continuare să facă parte din viața ta, deși știai că este greșit. Tot speri că într-o zi se va comporta exact ca la început, dar sunt doar speranțe false. Sunt iluzii cu care îți alterezi sufletul, iar toate acele promisiuni deșarte nu fac decât să îți alimenteze suferința. Atunci când întâlnești persoana potrivită ea te va iubi cu toată ființa și nu vei cunoaște durerea nici măcar pentru o secundă. 

5. Scuze

Destul e destul - sună ca un clișeu, dar este cât se poate de adevărat. Când cineva repetă aceleași greșeli la infinit, încetează să îi mai găsești scuze, este clar că nu se va schimba niciodată.

 o femeie sta ghemuita langa pat, priveste trista ecranul telefonului

6. Dragostea vieții tale este o persoană

Adevărata ta iubire nu trebuie neapărat să fie o altă persoană. Este în regulă ca dragostea vieții tale să fie cariera sau un hobby, într-un mod metaforic, desigur. Dedică-te complet acelui lucru pe care îl iubești cu adevărat și vei fi cu adevărat fericit. 

7. Fericirea ta depinde de altcineva

Nimeni, dar absolut nimeni, nu te poate face cu adevărat fericit dacă nu știi să fii fericit singur. Fericirea ta nu ar trebui să depindă de o altă persoană, fericirea ta ar trebui să pornească din interiorul tău. Fericirea ta este responsabilitatea ta și doar a ta. 

o femeie sare in sus de fericire, pe un camp inflorit, la apusul soarelui

Citește și: Când sufletul ți-e epuizat și tot ce vrei e să dispari, citește asta!

8. Să fii altcineva / perfect

Nu mai încerca să trăiești la înălțimea așteptărilor altor persoane, viața ta este a ta, nu a altcuiva. Trăiești viața pe care vrei să o trăiești sau ești prea dornic să faci altcuiva pe plac? Fii propriul ideal. Fii cine ești cu adevărat, fă ceea ce vrei, gândește cum vrei, exprimă-te așa cum vrei. Nu te îngrijora că dezamăgești pe cineva, nu poți mulțumi niciodată pe toată lumea. 

9. Ideologii parentale

Ai 30 de ani, este timpul să ai propriile convingeri, chiar dacă alții nu vor fi de acord cu tine. Este în regulă să îți schimbi perspectiva pe măsură ce înaintezi în vârstă. Valorile, prioritățile și obiectivele se pot schimba. Nu trebuie să fie aceleași pe care le aveai la 10, 16, 20 sau 25 de ani, doar pentru a-ți mulțumi părinții. Le datorezi enorm de multe lucruri, dar îi poți face să fie mândri de tine și prin alte modalități. Ai libertatea deplină de a fi stăpânul propriei vieți. Luptă pentru a-ți îndeplini țelurile, chiar dacă cei dragi aveau așteptări diferite din partea ta.

10. Să-i mulțumești pe ceilalți

Cu riscul de a suna puțin egoist, trebuie să începi să te gândești în primul rând de tine. Viața este prea scurtă pentru a încerca să îi mulțumești mereu pe cei din jur. 

11. Cronologia societății în privința succesului

Renunță la ideea că "nu ești unde ar trebui să fii acum". Viața nu este o listă cu lucruri pe care trebuie să le bifezi în anumite momente. Lasă lucrurile să-și urmeze cursul firesc, s-ar putea să te regăsești în locuri neașteptate și să ai parte de surprize frumoase din partea destinului. Cuplul acela fericit pe care îl urmărești pe Instagram te poate invidia pe tine, deoarece poate și-ar fi dorit să nu înceapă un mariaj la o vârstă atât de fragedă. Nu ai de unde să știi care este realitatea. Nu avem aceleași repere, oamenii sunt diferiți. Ești exact acolo unde ar trebui să fii. 

o femeie priveste trista in jos, in timp ce alte persoane o privesc pe fundal

12. Îndoieli

Ai încredere în tine și în forțele tale. Nu mai avea îndoieli în privința a ceea ce poți să faci și încearcă să scoți din vocabular cuvintele "nu pot " și "nu ", mai ales când vine vorba despre propriile talente și aptitudini. 

13. Iubește-te

Pășește în acest deceniu al vieții tale cu încredere maximă. Iartă-te pentru greșelile din trecut, amintește-ți că a fi om înseamnă să fii imperfect. Dragostea pe care o primești din partea celorlați este la fel de importantă precum iubirea de sine. 

14. Insecuritate

Încetează să te mai preocupi de defecte care există doar în imaginația ta. Fii cea mai bună versiune a ta și nu te îndoi de faptul că meriți tot respectul, dragostea și afecțiunea de pe această lume. 

15. Nu te compara cu ceilalți

Aceasta este "rețeta" perfectă pentru nefericire. Este foarte important să încerci să nu te mai compari cu alții și să te iubești și apreciezi singur pentru ceea ce ești. Nu îți mai dori să te asemeni cu cei din jur, aparențele pot fi înșelătoare, iar părerea ta despre o viață perfectă poate fi complet falsă. 

16. Nu-ți detesta corpul

Ești un om bun și frumos. Renunță la toate idealurile de frumusețe prezentate în societate și acceptă-te așa cum ești. Corpul tău este absolut perfect. Este casa sufletului tău, astfel că trebuie să ai grijă de el și să îl prețuiești. Uită-te în fiecare zi în oglindă și spune-ți cât de senzațional arăți.

17. Comportament distructiv

Poate că ai adoptat obiceiuri nesănătoase într-o perioadă grea din viața ta și nu ai reușit să renunți la acestea nici până în prezent. Nu trebuie să cauți alinarea în mâncare sau alte vicii. Fii curajos și acceptă ajutorul specializat, este mult mai benefic pentru tine. 

18. Decizii iraționale

Sper să renunți la impulsivitate. Sper să înveți să gândești limpede și să nu reacționezi la primul instinct, cu sângele clocotind în vene. Sper să înveți să gândești de două ori înainte de a face sau a spune ceva care ar putea să se transforme în ceva iremediabil. 

19. Asumă-ți responsabilitatea

Uneori, persoana toxică din viața ta ești chiar tu. Sper să devii suficient de conștient de sine pentru a-ți putea recunoaște vina atunci când este cazul și nu doar să-ți ceri scuze, ci să depui eforturi pentru a remedia situația. Sper să înveți să nu mai dai vina pe alții pentru problemele tale și să îți asumi responsabilitatea mereu pentru faptele tale. 

20. "Momentul perfect"

Sper să nu mai crezi că nu ești pregătit. Nu mai lăsa frica să te împiedice să acționezi după propriile dorințe. Nu aștepta ca lucrurile să se întâmple pur și simplu, ci acționează. Spune "da" lucrurilor la care răvnești. 

21. Frica de a fi fericit

Poate că ai impresia că fericirea este un sentiment ciudat, dar asta probabil din cauza faptului că nu l-ai simțit pe deplin. Poate crezi că nu merită. Poate ai trecut prin prea multă suferință, încât îți este greu să mai crezi în fericire. Renunță la frică și permite-ți să fii fericit.  

22. Frica de a iubi

Nu îți mai construi ziduri în jurul sufletului, în încercarea de a te autoproteja în fața dezamăgirilor. Da, poate te sperie gândul să îți pui inima pe tavă, dar este și o modalitate nobilă prin care poți forma o legătură puternică alături de o persoană care chiar te iubește. 

o femeie este tinuta in brate de un barbat, amadoi zambesc larg

23. Mândria

Sper să nu lași mândria să fie motivul pentru care pierzi ceva sau pe cineva special pentru tine. Sper că vei afla că există lucruri mai importante decât mândria, cum ar fi să fii fericit sau să ai puterea de a ierta și de a fi iertat. 

24. Scuze pe care nu le vei primi niciodată

Nu îți mai consuma energia inutil așteptând scuze pe care nu le vei primi niciodată. Scoate aceste gânduri din minte. Nu rămâne blocat în trecut și nu te mai considera nedreptățit pentru o situație care s-a întâmplat acum mult timp. Acceptă și mergi mai departe. Trăiește o viață care nu este cântărită de dramele din trecutul tău.

Citește și: De ce le permite Dumnezeu oamenilor "greșiți" să intre în viața ta și să ți-o dea peste cap

25. Singurătate

Autorul Hunter S. Thompson a scris: "Ne naștem singuri și murim tot singuri. Cu toții vom privi la un moment dat în spate și vom realiza că, în ciuda faptului că am avut companie pe drum, tot singuri am fost". Sper că vei învăța să te mulțumești doar cu tine. Apreciază timpul petrecut singur și momentele de liniște și introspecție.

26. Ideea că trebuie să îți urmezi rațiunea

Este simplu: urmează-ți inima, întotdeauna.

27. Posesivitate și gelozie

Oamenii nu sunt proprietatea ta. Relația ta nu este un obiect care îți aparține. Nu te mai îngrijora în privința unor situații care nu s-au întâmplat. Bucură-te pe deplin de cel iubit pentru că toate aceste emoții negative nu vor face decât să corodeze conexiunea dintre voi. 

28. Percepția falsă

Sper că ești capabil să te vezi prin ochii tăi și nu prin ai celor din jurul tău. Fii sigur pe tine și analizează-te cu propria judecată. Nu-i lăsa pe alții să îți pună etichete. 

29. Jobul care îți displace

Sper să nu te mai temi să-ți dezvolți adevăratele pasiuni. Nu ești niciodată prea în vârstă pentru a o lua de la capăt. Nu lasa un job care îți displace să aducă nefericire în viața ta. 

o femeie sta asezata pe scaun, la birou, este ingandurata si isi tine mainile in dreptul gurii

30. Zona de confort

Sper să începi cu adevărat să trăiești și să ieși din zona ta de confort. Înflorești și te dezvolți atunci când accepți provocări și îți asumi riscuri. Viața este prea scurtă ca să ai un trai monoton. 

Surse articol: Thoughtcatalog / Lifehack / Keepinspiring

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!