Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Te culci târziu? Iată care este nivelul tău de inteligenţă!

Viorica Ghinea, redactor

Ştiai că ora la care te culci are legătură cu nivelul de înteligenţă? Cercetătorii susţin că oamenii care se culcă la ore târzii sunt mai productivi şi mai creativi, în special în a doua parte a zilei. Ei susţin că doar intelectualii simt nevoia să se diferenţieze de principiile pe care încearcă masele să le promoveze.

Află ce beneficii au oamenii care se culcă târziu şi de ce sunt consideraţi mai deştepţi decât ceilalţi!

Cafeaua, prietena oamenilor care se culcă târziu

Mulţi specialişti spun că această licoare cu efecte energizante este sinonimă cu succesul, determinarea şi concentrarea. De obicei, oamenii care se culcă la ore târzii obişnuiesc să consume cafea, astfel că au parte de toate beneficiile ei. Cafeaua îi ajută să se concentreze mai uşor asupra sarcinilor de peste zi şi chiar le stimulează memoria şi viteza de reacţie.

„Păsările de noapte”, mai rezistente la provocările zilei

Un studiu realizat recent pune accent pe faptul că oamenii care se culcă târziu sunt mai productivi şi se pot concentra mai uşor la activităţile pe care le au de îndeplinit. Studiul a examinat legătura dintre ritmul circadian al participanţilor şi nivelul lor de productivitate. Astfel, a ieşit la iveală că oamenii care se duc la somn după miezul nopţii şi nu se trezesc la primele ore ale zilei au un ritm circadian mai mare decât ceilalţi. Acest lucru înseamnă că ei se pot concentra mai mult timp şi mai bine pe ceea ce au de făcut.

Te culci târziu? Scapi de stres!

Când a fost comparat sectorul emoţional al celor care se culcă devreme cu al celor care adorm la ore târzii, s-a descoperit că al doilea grup stă mult mai bine la capitolul „stres”. Ei fac mai bine faţă situaţiilor tensionate şi nici nu pun la suflet tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Oamenii care se culcă la ore târzii se organizează mai bine

Un alt avantaj pe care îl au oamenii care se culcă târziu este că ştiu să îşi organizeze mai bine timpul. Profesorul Martin Sale ,de la Universitatea din Adelaide, Australia, a publicat un studiu numit „Brains work better at night”. În această lucrare este scos în evidenţă faptul că oamenii care se culcă târziu învaţă mai repede şi sunt mai eficienţi, în special noaptea. Ei se organizează mai bine în partea a doua a zilei, spre deosebire de cei care se culcă şi se trezesc devreme. Aceştia se simt deja obosiţi după-amiaza, aşa că nu mai dau acelaşi randament.

Oamenii de ştiinţă au adăugat şi faptul că cei care se culcă târziu au o viaţă sexuală împlinită. Nu numai că sunt mai deschişi în pat, dar se şi simt mai bine în timpul activităţilor erotice.

Tu ce crezi? Oamenii care se culcă târziu sunt mai deştepţi decât ceilalţi?

 

Citește AICI și de ce femeile ar trebui să doarmă mai mult decât bărbații.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!