Meniu de Paste in 2015: 29 de propuneri festive

Meniu de Paste in 2015: 29 de propuneri festive
Viorica Ghinea, redactor
Vineri, 10.04.2015

Cuprins

Sarbatorile pascale ne bat la usa, iar pregatirile festive sunt pe ultima suta de metri in aceasta perioada. Nu te mai stresa atunci cand te gandesti cu ce preparate sa ii impresionezi pe cei dragi, ci parcurge lista noastra de retete delicioase. Avem pentru tine 29 de propuneri apetisante pe care le poti include in meniul de Paste din 2015, de la aperitive impresionante pana la deserturi exceptionale.

Aperitive care sa nu iti lipseasca din meniul de Paste 2015

Aperitivele sunt preparatele care deschid orice masa festiva, asa ca nu ar trebui sa iti lipseasca nici de pe cea de Paste. Daca ai ramas in pana de idei la acest capitol culinar, avem pentru tine cateva retete cu care nu vei da gres, in functie de gusturi si preferinte.

Aperitive cu branza de vaci

aperitiv_cu_branza_de_vaci

Aperitive cu telemea de vaca sau de capra

aperitiv_cu_telemea

Aperitive cu cascaval

aperitive_cu_cascaval

Oua umplute cu ton

oua_umplute_cu_ton

Drob de curcan

drob_de_curcan

Drob de porc

drob_de_porc

Drob de pui

drob_de_pui

Drob de miel

drob-de-miel

Retete de ciorbe de Paste

Din meniul de Paste nu ar trebui sa iti lipseasca nici ciorbele, probabil cele mai blande preparate culinare din aceasta perioada cu sistemul tau digestiv.

Ciorba de miel cu leustean si ceapa verde

ciorba_de_miel

Ciorba de ied

ciorba_de_ied

Ciorba de burta

ciorba_burta

Felul principal in meniul de Paste 2015

Vrei sa incerci retete noi la felul principal? Iata 5 variante delicioase din care sa alegi preparatul care iti place cel mai mult. Implica-i si pe cei dragi in alegerea lui!

Friptura de miel la ceaun cu sos de vin alb

friptura_de_miel_cu_sos_de_vin_alb

Stufat de miel traditional cu spanac

stufat_de_miel

Garnituri pentru friptura de miel

garnitura_friptura_de_miel

Friptura de miel traditionala cu sos de vin

friptura_de_miel_traditionala_cu_sos_de_vin

Friptura de oaie

friptura_de_oaie

Retete de deserturi traditionale si moderne

Cu siguranta cele mai asteptate preparate din meniul de Paste 2015 vor fi deserturile. In afara de delicatesele traditionale, pregateste si cateva retete-surpriza pentru cei dragi. Iata ce propuneri avem pentru tine!

Cozonac moldovenesc oparit

cozonac_moldovenesc_oparit

Cozonac cu ciocolata si nuca

cozonac_cu_ciocolata_si_nuca

Cozonac cu miez de nuca

cozonac-cu-crema-de-nuci-si-ciocolata

Sursa foto: divainbucatarie.ro

Pasca poloneza

pasca_poloneza

Sursa foto: www.culinar.ro 

Pasca moldoveneasca

pasca

Pasca cu aluat de pandispan

pasca_cu_aluat_din_pandispan

Sursa foto: alinaavram.ro

Pasca cu branza si smantana

pasca_cu_branza_si_smantana

Fursecuri si prajituri festive

fursecuri_iepurasi

Sursa foto: www.rabbitique.files.wordpress.com

Fursecuri fragede in forma de iepuras

fursecuri_fragede_in_forma_de_iepuras

Sursa foto: sweetdanib.com

Prajituri fara coacere

prajituri fara coacere

Sursa foto: delish.com

Prajitura haioasa in forma de iepuras

prajitura_haioasa_in_forma_de_iepuras

Sursa foto: foodnetwork.com

Oua de Paste cu surpriza

ou_cu_surprize

 

Tort pentru Paste

tort_pentru_paste

Sursa foto: thepartyxplosion.com

Cu ajutorul acestor retete vei obtine un meniu de Paste 2015 exceptional. Veselia si afectiunea sunt ingredientele care nu ar trebui sa lipseasca din atmosfera in aceasta perioada si nu numai.

Paste fericit alaturi de cei dragi!

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Vineri, 10.04.2015
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Anșoa: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Vineri, 10.04.2015
Articolul urmator »
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa

Ne găsești pe