Sucul de cartofi, remediul miraculos pentru ulcer. Cum se prepară

Sucul de cartofi, remediul miraculos pentru ulcer. Cum se prepară

Dana Ungureanu

Având o utilizare diversă în bucătărie, cartoful este recunoscut și pentru numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. De exemplu, sucul de cartofi este folosit în tratarea acidității gastrice și a ulcerelor, având un efect calmant și cicatrizant asupra mucoasei digestive. De asemenea, datorită complexului de substanțe, acesta contribuie și la menținerea structurii osoase.

suc de cartofi pentru sanatatea organismului

Sucul crud de cartofi este bogat în substanțe nutritive, inclusiv vitaminele B și C, potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu, zinc și cupru. Din moment ce sucul obținut din cartofi cruzi conține foarte multe substanțe nutritive, consumul acestuia are un efect benefic pentru întregul organism.

Beneficiile sucului de cartofi

Proprietățile miraculoase ale sucului crud de cartofi sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Pe lângă tratarea și prevenirea ulcerului, sucul obținut din cartofi are numeroase alte beneficii asupra sănătății.

Sucul de cartofi în tratarea ulcerului

Oamenii de știință de la Universitatea Manchester au descoperit că tuberculii de formă rotundă, ovală sau alungită, aflați la terminația subterană a tulpinii plantei erbacee din familia solanaceelor, conțin molecule antibacteriene unice, care ajută la tratarea ulcerelor și a arsurilor la stomac.

Potrivit studiilor, consumul unui pahar de suc de cartofi ajută la prevenirea apariției bolilor gastrice. De asemenea, este o băutură bogată în probiotice cu proprietăți antibacteriene. Sucul distruge bacteriile responsabile de producerea ulcerelor și arsurilor.

Cercetătorii sunt de părere că acest suc poate înlocui cu succes orice supliment natural, fără să prezinte riscuri asupra sănătății. Mai mult decât atât, acesta poate fi folosit pentru producerea unor medicamente.

Procesul de extragere a moleculei din cartofi a fost brevetat în prezent, sperându-se că în viitor se va putea obține un supliment similar băuturilor probiotice pe bază de iaurt.  

Întărește sistemul imunitar

Cartofii au un conținut bogat de vitamina C, care ajută organismul să combată răceala și infecțiile, datorită întăririi sistemului imunitar.

Ameliorează artrita

Sucul crud din cartofi are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la ameliorarea durerilor articulare. Consumat în mod regulat, acest suc vindecă artrita și alte dureri articulare și de spate. Remediile naturale includ, de asemenea, aplicarea cartofilor cruzi direct pe articulații sau în zonele inflamate, pentru a diminua durerea.

Detoxifică ficatul și vezica biliară

Sucul de cartofi este cea mai simplă metodă de tratament pentru detoxificarea ficatului și a vezicii biliare. Japonezii folosesc acest suc pentru a trata hepatita. Este recomandat consumul unui pahar de suc de cartofi în fiecare dimineață, imediat după trezire sau cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Reduce colesterolul

Cartofii conțin substanțe nutritive esențiale, precum fibre și vitaminele B și C, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din organism. Este recomandat consumul unui pahar de suc pe zi, cu tot cu pulpă, pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Tratează migrenele

Cartofii cruzi au fost folosiți în medicina tradițională europeană secole de-a rândul. Aplicați pe frunte, aceștia ajută la diminuarea durerilor și chiar a migrenelor. Deși nu există studii care să susțină această afirmație, au fost înregistrate rezultate pozitive în rândul persoanelor care au încercat această metodă de tratament.

Tratează constipația

Cartofii conțin o cantitate semnificativă de fibre, care ajută la tratarea constipației și curățarea sistemului digestiv. Este recomandat consumul unui pahar de suc de cartofi, cu tot cu pulpă, pentru tratarea ocluziei intestinale.

Accelerează vindecarea rănilor

Cartofii au un conținut bogat de vitamina C, care ajută la vindecarea țesutului cicatriceal, la creșterea și repararea oaselor și la prevenirea infecțiilor. Persoanele care prezintă diferite răni pot consuma suc de cartofi, deoarece acesta accelerează procesul de vindecare a țesuturilor.

Îmbunătățește circulația sângelui

Sucul de cartofi are un conținut bogat de vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, care ajută la creșterea nivelului de energie și la eliberarea oxigenului și a substanțelor nutritive în diferite organe ale corpului. Acest lucru ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în organism, menținând astfel sănătatea generală.

Reduce riscul de cancer

Un studiu efectuat în 2016 pe diferite soiuri de cartofi a scos la iveală faptul că divizarea celulelor canceroase a fost semnificativ redusă prin consumul de cartofi. Aceștia conțin compuși chimici numiți glicoalcaloizi, care au proprietăți antitumorale. Prin urmare, consumul de suc de cartofi reduce semnificativ riscul de apariție a cancerului.

Ajută la tratarea bolilor renale

Consumul regulat de suc crud de cartofi este asociat cu o funcționare mai bună a rinichilor și cu reducerea riscului de formare a pietrelor de calciu. Nu există foarte multe cercetări pentru a confirma această teorie, însă foarte mulți oameni susțin că acest tratament funcționează.

Tratează sciatica

Sciatica este caracterizată prin dureri foarte mari care apar în regiunea inferioară a spatelui și care radiază până în membrele inferioare. Tratamentele tradiționale sunt eficiente pentru ameliorarea simptomelor, iar sucul de cartofi este considerat unul dintre cele mai eficiente remedii. Este recomandat consumul a două cești de suc crud de cartofi pe zi pentru a diminua durerea.

Tratează guta

Guta este un tip de artrită cauzată de inflamația și umflarea articulațiilor, în urma depunerii excesului de acid uric. Sucul obținut din cartofi are proprietăți antiinflamatorii, neutralizează și reduce excesul de acid uric din articulații. Astfel, acest tratament natural este unul dintre cele mai bune pentru tratarea gutei și a durerii asociate cu artrită.

Previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare

Datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare, sucul crud de cartofi previne blocarea arterelor și, astfel, reduce riscul de infarct și alte boli cardiovasculare.

Ajută la scăderea în greutate

Deși foarte mulți oameni sunt de părere că o alimentație bogată în cartofi duce la creșterea în greutate, cercetările arată că aceștia de fapt ajută la scăderea în greutate. Sucul obținut din cartofi este bogat în vitamina C, care ajută la îmbunătățirea metabolismului. Un studiu realizat de specialiștii de la Universitatea Columbia a scos la iveală faptul că această legumă ajută la arderea grăsimilor din organism. Consumul sucului de cartofi după fiecare masă inhibă creșterea hormonilor de foame, fiind astfel un aliat puternic pentru eliminarea kilogramelor nedorite.

femeie care si-a curatat tenul cu suc de cartofi  

Beneficiile sucului de cartofi asupra pielii

Sucul de cartofi are beneficii nu numai asupra sănătății generale a organismului, ci și asupra pielii.

Hidratează pielea

Având un conținut bogat de vitamina C, sucul de cartofi este foarte benefic pentru hidratarea pielii. Pentru efecte mai bune, este recomandat ca acesta să fie amestecat cu iaurt și aplicat pe piele. Se lasă 15 minute să acționeze, apoi se clătește cu apă caldă. Pielea va deveni mai strălucitoare, mai fermă și mai hidratată.

Ajută la eliminarea petelor

Sucul și coaja de cartofi au proprietăți de înălbire a pielii, care ajută la eliminarea petelor și la recăpătarea tonusului. Acest tratament natural poate înlocui cu succes cremele și unguentele din comerț.

Previne îmbătrânirea tenului

Sucul obținut din cartofi previne îmbătrânirea și reduce ridurile de pe față. Se amestecă sucul cu brânză și se aplică pe ten în mod regulat, pentru a reduce și a întârzia apariția ridurilor. De asemenea, sucul poate fi folosit pentru hidratarea tenului, se aplică pe față cu ajutorul unui disc demachiant și nu necesită clătire. Pielea își va recăpăta strălucirea și va fi mai fermă.

Tratează eczemele

Eczemele se caracterizează în principal prin uscarea excesivă a pielii, împreună cu alte simptome, cum ar fi roșeață, mâncărime și descuamarea pielii. Este recomandat consumul unui pahar de suc de cartofi pe zi sau aplicarea lui pe zonele afectate.

Menține sănătatea părului

Sucul obținut din stoarcerea cartofilor cruzi are beneficii și asupra sănătății părului, fiind astfel un aliat de încredere pentru persoanele care se confruntă cu diferite probleme. Tratează cu succes mătreața, uscăciunea și iritațiile la nivelul scalpului.

Tratamentul de păr conține sucul a doi cartofi cruzi, la care se adaugă o lingură de miere și un gălbenuș. Se amestecă bine, până când se omogenizează, apoi se aplică la rădăcinile părului. Se lasă să acționeze timp de o oră, apoi se îndepărtează prin spălare cu șampon. Rezultatele vor putea fi observate după doar câteva utilizări – părul va crește mai repede, mai gros și mai puternic.

femeie care prepara suc de cartofi acasa

Cum să prepari acasă suc de cartofi

Spală bine cartofii și curăță orice germene sau pată.

Curăță-i de coajă și dă-i printr-o răzătoare.

Pune cartofii rași pe o pânză din in, apoi stoarce-i.

Poți, de asemenea, să pui bucățile de cartofi într-un storcător și să-i presezi.

Poți să consumi sucul imediat sau poți să îl lași la frigider pentru a-l bea mai târziu.

Cum se depozitează sucul crud de cartofi

Este important să prepari doar cantitatea necesară. Acesta este cel mai benefic când este consumat la cel mult 20 de minute de la preparare. În cazul în care nu îți dorești să îl consumi în aceeași zi, îl poți depozita la rece, într-un recipient din sticlă cu închidere etanș, însă nu mai mult de două zile.

Efecte secundare

Înainte de a începe o cură cu acest suc miraculos, este bine să ai în vedere câteva aspecte importante:

  • acest suc poate provoca diferite probleme la stomac, cum ar fi diaree și vărsături, dacă este consumat în exces;
  • deoarece are un conținut ridicat de zahăr, persoanele care suferă de diabet trebuie să fie foarte atente în momentul în care îl consumă;
  • femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să consulte medicul înainte să urmeze acest tratament naturist.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.