Agorafobia sau teama de spatiile largi - Afla ce poti face daca te confrunti cu aceasta problema

Agorafobia sau teama de spatiile largi - Afla ce poti face daca te confrunti cu aceasta problema

Ioana Budeanu

Agorafobia este o afectiune care se caracterizeaza prin anxietate  si stres, acumulate de-a lungul timpului. Femeile sunt cele care dezvolta cel mai des o astfel de boala, ele suferind de atacuri de panica  atunci cand se afla in locuri publice. Multe dintre persoanele agorafobe refuza sa paraseasca "zonele sigure", cum ar fi casa, speriate ca vor deveni tinta unor glume sau jigniri.

Persoanele care sufera de agorafobie sunt atat de speriate ca isi vor pierde controlul in locuri necunoscute, incat prefera sa se afle intr-o "zona de confort" in timpul atacurilor de panica, sa fie singure sau alaturi de familie.

Atacurile de panica sunt dese si neanuntate, astfel incat persoanele suferinde renunta sa mai iasa din casa, se izoleaza de lumea exterioara, pierd contactul cu prietenii si, in timp, pot dezvolta afectiuni psihice sau boli grave.
 
Agorafobia

Ce se poate face pentru a elimina aceasta teama? Exista tratamente specifice cu medicamente pentru agorafobie, dar si remedii naturale.
 

Iata de ce ar trebui sa alegi remediile naturale:


- remediile naturale sunt, de obicei, foarte eficiente, fara a avea nici o reactie adversa.

- unii specialisti sustin ca medicamentele pot ajuta la ameliorarea simptomelor, insa, cel mai adesea, acestea nu fac decat sa mascheze simptomele bolii. Crizele dispar pentru o vreme, insa reapar atunci cand tratamentul este intrerupt!
 
Frica de spatii deschise


Iata remediile naturale pentru a trata agorafobia:


Floarea pasiunii este utilizata pentru a trata tulburarile de anxietate. Aceste flori au proprietati linistitoare, precum si efecte sedative, ceea ce le face foarte eficiente in caz de stres major.

Planta de gura-lupului este eficienta in crizele de isterie, reduce tensiunea, stresul, anxietatea, nelinistea si spasmele din cauza nervozitatii extreme, etc. Planta calmeaza, hraneste si intareste sistemul nervos. De asemenea, ajuta in tratarea insomniei si este cunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii si antispastice.

Musetelul este un remediu natural pentru stres. Acesta are efect sedativ si antispastic. De asemenea ajuta in insomnii si in stari de surescitare.

Valeriana contine ingrediente active care au o actiune similara cu Valiumul. Aceasta ajuta la reducerea nivelului de anxietate si la relaxarea muschilor. Ca si musetelul, valeriana ajuta in insomnii, insa nu trebuie consumata de persoane deprimate sau cu tulburari tiroidiene.

Roinita este un medicament, puternic, antianxietate si are proprietati sedative. De asemenea, reduce ritmul cardiac la un nivel normal si calmeaza nelinistea si iritabilitatea.

Balsamul (concentratul) de lamaie ajuta la reducerea palpitatiilor, la scaderea tensiunii arteriale, la reducerea spasmelor digestive, in starile de greata si respiratie dificila. Cu toate acestea, ar trebui sa fie evitat de catre cei care sufera de hipotiroidism.

Similara cu valeriana, Kava contine ingrediente active care produc relaxare profunda si sunt tranchilizante. Este o planta-medicament foarte puternica si ar trebui consultat medicul inainte de tratament.

Lavanda linisteste bolnavii de agorafobie si ajuta la scaderea nivelului de cortisol din organism si, prin urmare, ajuta la relaxare. Doar mirosul acestei plante poate reduce nivelul de anxietate, neliniste si agitatie, ceea ce face ca persoana bolnava sa se simta calma, relaxata si mult mai stapana pe sine.

Sunatoarea ajuta la relaxare si la reducerea stresului si anxietatii. Este indicat sa consulti medicul inainte de a bea ceaiuri si tinctura de sunatoare!

Remedii naturale pentru agorafobie

Acestea sunt doar cateva dintre remediile naturale care pot fi folosite pentru a trata agorafobia si de a da persoanei bolnave un anumit control asupra gandurilor si actiunilor sale.

Desi toate acestea sunt naturale, ar trebuie sa fie consumate in doze adecvate pentru a fi eficiente. Unele persoane pot fi alergice la plante si ar trebui sa consulte medicul inainte de a opta pentru oricare dintre remediile naturale mentionate mai sus. De asemenea, cele mai multe dintre aceste plante nu functioneaza bine in combinatii, asa ca nu incerca sa le iei impreuna, fara consultare profesionala, si nu combina plantele cu diverse medicamente.
 
Alte subiecte care te-ar putea interesa:

10 obiceiuri proaste care iti afecteaza inima
Afla care este cel mai bun produs pentru ingrijirea orala
10 moduri de a-ti lua zilnic necesarul de vitamina D

Subiecte de pe forum:

Cum faceti fata stresului cotidian?
Sanatate sport si sarbatori
Rinoplastia 
 
Articolul urmator
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
8 exerciții antistres pe care le poți face acasă
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.