Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

14 moduri în care poţi găsi prieteni adevăraţi la orice vârstă

Sorina Corneanu

Prietenii adevăraţi sunt o adevărată comoară, iar lucrul şi mai preţios e că ţi-i poţi face la orice vârstă şi poţi avea o viaţă plină de bucurie alături de aceştia. Dacă ai trecut de prima tinereţe şi te gândeşti că prieteniile adevărate se leagă la vârsta adolescenţei, te înşeli! Nu există vârstă pentru a-ţi găsi noi prieteni, totul e să laşi prejudecăţile deoparte şi să fii deschisă posibilităţilor.

Cum îţi poţi face prieteni adevăraţi la orice vârstă

Cu puţină iniţiativă şi implicare, nimic nu te poate împiedica să îţi creezi noi legături frumoase. Iată cât de simplu e!

Profită de oportunităţile care apar

Dacă refuzi toate invitaţiile la evenimente, petreceri, ieşirile în grupuri mai mari, atunci va fi mai greu să descoperi oameni cu pasiuni comune. Profită de invitaţiile pe care le primeşti, socializează și vei fi surprinsă cât de multe persoane cu interese similare vei cunoaşte!

Excursii de grup

Dacă te înscrii într-o excursie de grup, pe lângă faptul că te plimbi mai mult şi descoperi locuri noi, întâlneşti şi câteva persoane care ţi-ar putea împărtăşi pasiunile.

Ieşi mai mult în oraş

Alege să bei cafeaua sau ceaiul de dimineaţă într-o cafenea din apropiere. Fii deschisă conversaţiilor, observă ce se întâmplă în jur şi nu rata ocazia de a oferi o părere sau un sfat, atunci când e cazul. Mai sunt şi alte persoane asemenea ţie, dornice să schimbe puţin peisajul.

prietene in oras

Mergi la seri de jocuri

Serile de jocuri organizate în diferite ceainării sau cafenele sunt un start excelent în legarea de noi prietenii. Nu numai că joaca uneşte oameni de toate vârstele, dar lucrul în echipă te ajută să îi cunoşti pe ceilalţi mai bine şi să deschizi mai uşor o conversaţie.

Scapă de anxietate

Când renunţi la anxietate şi la teama că vei putea fi respinsă, ai făcut deja primul pas în a-ţi găsi noi prieteni. Dacă te lupţi cu atacuri de panică, teamă de necunoscut şi anxietate severă, cere ajutorul unui specialist. Nu eşti singura care se confruntă cu aşa ceva!

Călătoreşte

Călătoriile îţi oferă o mulţime de oportunităţi, uneori dintre cele mai neaşteptate. Poţi cunoaşte oameni noi, poţi descoperi programe interesante de voluntariat şi, bineînţeles, e cea mai bună cale de a intra în vorbă cu oameni. De la o simplă întrebare până la o relaţie frumoasă de prietenie nu este decât un singur pas. Fii deschisă!

prieteni pe munte

Implică-te în programe de voluntariat

O idee excelentă de a–ţi face prieteni buni este voluntariatul. Câteva ore pe săptămână te pot ajuta să oferi speranţă celor care au nevoie, dar și să cunoşti oameni cu pasiuni comune, dornice să socializeze şi să aducă o schimbare în lume. În cadrul unui program de voluntariat ai cele mai multe posibilităţi de a cunoaşte oameni, de a comunica, de a lucra în echipă şi de a lega prietenii frumoase, indiferent de vârstă. Acolo sunt oameni care au ceva în comun cu tine, deci e imposibil să nu găseşti o şansă de a purta o conversaţie grozavă.

Ieşi din zona de confort

Nu te mai grăbi să mergi acasă imediat după job. Înscrie-te la un curs de înot, de actorie, de dans, undeva unde să interacţionezi cu multă lume, să înveţi ceva nou, să cunoşti oameni noi şi să legi prietenii. Nu vei găsi prieteni noi stând în faţa televizorului.

Nu te opri din învăţat

Să te înscrii la un curs într-un domeniu care te pasionează te-ar putea ajuta să legi noi prietenii. Nu doar pentru că ai ocazia să întâlneşti multă lume, dar mai ales pentru că acolo sunt persoane cu interese comune, alături de care poţi schimba informaţii şi poţi dezbate diferite subiecte care vă interesează pe toţi. Timp există, trebuie doar să vrei!

Aplicaţiile online

Reţelele de socializare şi aplicaţiile moderne sunt căi extraordinare de a cunoaşte oameni noi şi de-aţi face prieteni. Totuşi, ai grijă ca relaţiile să nu se rezume la spaţiul virtual!

Fă sport

Dacă te înscrii la un curs de sport, câştigi sănătate, stil de viaţă echilibrat şi prieteni noi. Micile ieşiri în aer liber, lucrul în echipă şi competiţia pot fi factori favorabili unor noi relaţii de prietenie. Alege tenisul, baschetul, înotul, ciclismul şi alte sporturi care presupun acţiuni de grup şi în afara antrenamentului. Ieşirile şi teambuildingurile sunt un bun prilej de a crea relaţii noi.

fete care fac sport

Ia-ţi un animal de companie

Animalul de companie e o garanţie că nu te vei simţi niciodată singură. În plus, plimbările cu animalele de companie atrag o mulţime de alţi iubitori de animale, deschid subiecte comune şi te ajută să îţi faci prieteni noi. Totodată, voluntariatul în cadrul unui adăpost de animale e o idee excelentă de a întâlni oameni cu suflet mare şi de a-ţi face prieteni adevăraţi!

Înscrie-te într-un club de carte

Există numeroase cluburi de carte în care oamenii sunt dornici să se întâlnească şi să dezbată diferite volume. Unele vizează anumiţi autori, altele se axează pe un anumit gen literar. Ai libertatea să alegi unde te simţi cel mai bine şi, pe lângă faptul că vei fi motivată să citeşti mai mult, vei avea ocazia reală să îţi faci noi prieteni.

Creează-ţi un blog

Blogul îţi poate forma o comunitate în care vei întâlni oameni cu interese comune şi îţi vei face noi prieteni. În plus, cu timpul vei putea şi monetiza pasiunea ta.

Ce calități trebuie să aibă prietenii adevărați

Prietenii adevărați păstrează permanent legătura cu tine. Nu te caută doar când vor să afle ultima bârfă, nici când nu au altceva mai bun de făcut sau când au nevoie de ajutor, ci mențin relația vie, zi de zi.

Un prieten adevărat te susține necondiționat, indiferent de alegerile făcute. Nu se va grăbi să te judece sau „să-ți bage mințile în cap” atunci când decizi să faci schimbări mari, ci va merge alături de tine până la capătul lumii.

Un prieten adevărat știe să păstreze un secret. Secretul e secret, iar dacă a ajuns deja la o a treia persoană, nu e în regulă! Un prieten adevărat îți va păstra secretul ca și cum nu l-ar fi auzit niciodată. Te poți baza pe el, știi că ai cu cine să vorbești deschis și, mai mult decât orice, ai siguranța că ai mereu pe cineva alături.

Un prieten adevărat te iartă și înțelege că cearta nu înseamnă neapărat ceva dezastruos, că poate ai avut o zi proastă și ceea ce ai spus nu a fost cu intenție. Te iartă pentru că te cunoaște cu adevărat și nu așteaptă momentul potrivit să îți facă un reproș. 

Prietenii adevărați te iubesc pentru ceea ce ești. Nu vin să îți propună un alt stil sau un alt mod de viață, nu cer demonstrații din partea ta, nu se așteaptă să fii altfel, nu îți judecă alegerile sau felul de a fi. Prietenii adevărați te iubesc pentru ceea ce ești.

Un prieten adevărat își face întotdeauna timp pentru tine. „Nu am timp”, „am fost ocupat” sunt doar scuze. Între două drumuri, un prieten adevărat își face timp măcar pentru un telefon, să vadă ce faci, își rupe jumătate de oră pentru a bea un ceai cu tine.

Prieteni adevărați îți iau apărarea întotdeauna. Poate ai dreptate, poate nu ai, nici nu contează. Un prieten adevărat îți ia apărarea în fața tuturor, chiar dacă are grijă să îți atragă apoi atenția, când rămâneți singuri. Cert e că niciodată nu te va lăsa singur într-o luptă și va fi întotdeauna de partea ta!

Nu uita, niciodată nu e prea târziu pentru a-ţi face prieteni adevăraţi. Totul e să faci şi tu un pas, să renunţi la timpul petrecut exclusiv în casă, singură. Socializarea e cheia către noile relaţii frumoase de prietenie, indiferent de vârstă!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!